Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Milka 10:17, 26 kwi 2018

Imponująca ilość bzów, musi być zapach wszędzie, podziwiam, no i tulipanów zatrzęsienie, sporo na jesień chyba nasadziłaś
U mnie znowu deszcz był, zaczęła się walka ze ślimakami uff...
Dorota123 20:36, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Cudne magnolie i tulipany.
A zapachu lilaków zazdroszczę. Uwielbiam je w każdym kolorze.
Dziękuję Lilaki pięknie zdobią i pachną wiosną. Zawsze czekam na ich 5 minut.

Dorota123 20:44, 26 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Cieszę się że jeżówki rosną, oby tylko powtórzyły cechy mateczne.
Wiosnę masz obłędną, kolorowo, wesoło i pachnąco. Ja posadziłam w zeszłym roku Pallibina, ale jeszcze nie zakwitnie. Może za rok.
Bardzo jestem ciekawa efektu, ale na to trzeba poczekać do przyszłego sezonu. Dostałam kiedyś sadzonki palbina od Ani - siostry Doni. Dwa mi się przyjęły, jeden jest na prawdę piękny, jak zakwitnie to nie będzie widać listków tyle ma pączków. Twój też na pewno zakwitnie, daj mu trochę czasu.

Dorota123 21:00, 26 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Dorcia zapach lilakow aż do mnoe doleciał. U mnie też sucho okropnie. Codziennie podlewam, ale to ledwo ziemię wilza. Wczoraj pokropiło jak ksiądz kropidłem i po deszczu.
Z wczorajszym wiatrem zapach lilaków unosił się daleko, więc wierzę, że to moje Ci zapachniały. Od miesiąca nie padało u nas. Dziś dopadła mnie chandra. Myślałam, że w nocy popada, a tu nic trzeba było podłączyć węża i podlać kawałek rabaty. Brakuje mi wody mam czarne myśli, żeby się poddać. Nie jestem w stanie uratować tego co sama stworzyłam. Dziś syn kopał mi doły pod nową podpórkę pod róże. Suchy piach aż się kurzył przy wybieraniu z dołków - katastrofa. Strasznie nierówna ta moja walka o roślinki. Te które posiałam nie mają szans urosnąć, bo nawet jak wzejdą to słońce i wiatr wysuszają je na pył. Tak jest od kilku lat, kiedyś było bardziej normalnie. Pozdrawiam Kasiu.

Dorota123 21:13, 26 kwi 2018

zawitka napisał(a)
Masz ładny bez koralowy jak długo rośnie u Ciebie????Bzy oszałamiające
Bez koralowy mam chyba czwarty rok, po pierwszym roku mocno go przycięłam i nie miał korali, bo on kwitnie na dwuletnich pędach. W ubiegłym roku kwiaty przemarzły w maju i też nie było korali. W tym roku jest już bardzo sucho i znów obawiam się, że nie zawiąże korali, bo kwiaty oblatują. Mimo tego bardzo go lubię za ten cytrynowy kolor i ładnie powcinane listki. Cieszę się, że podobają Ci się moje bzy.

Dorota123 21:31, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)
Imponująca ilość bzów, musi być zapach wszędzie, podziwiam, no i tulipanów zatrzęsienie, sporo na jesień chyba nasadziłaś
U mnie znowu deszcz był, zaczęła się walka ze ślimakami uff...
Jak przeczytałam, że u Ciebie znowu był deszcz to aż westchnęłam na głos. U mnie zaczyna usychać trawnik. Wysiane roślinki padają jedne po drugich. Katastrofa Dziś mam kiepski dzień, ta susza mnie dobija. Bzy radzą sobie pomimo suszy, bukszpany też i trzmieliny żółte. Jak tak dalej pójdzie to tylko te rośliny u mnie zostaną. Bzami obsadziłam wszystkie możliwe , wolne miejsca wzdłuż ogrodzenia, pachną pięknie. Żeby jeszcze chciała u mnie rosną maciejka, ale nie chce, bo za sucho. Pogoń ten deszcz do mnie, bo chmury to chodzą, tylko deszczyk nie pada.

Renii 22:13, 26 kwi 2018

Dorotko. Niesamowita ilość bzów. Zazdroszczę zapachu A może w buteleczce prześlesz trochę zapachu
Ivvvona 22:21, 26 kwi 2018

Mojego pallibina kupiłam w ub. roku w biedronce. Był mikroskopijny, a w tym roku już ma ok. 50 cm. Bez koralowy masz bardzo ładny, mojemu coś nie pasowało i zmarniał.
Dorota123 22:24, 26 kwi 2018

Renii napisał(a)
Dorotko. Niesamowita ilość bzów. Zazdroszczę zapachu A może w buteleczce prześlesz trochę zapachu
Wiesz jak stałam w pobliżu moich bzów pomyślałam sobie, żebym mogła ten zapach umieścić na wątku, żeby wszyscy poczuli go. Niestety musisz go sobie tylko wyobrazić. Wiatr tak szarpał roślinami, że trudno było zrobić zdjęcie.

Waclaw 22:29, 26 kwi 2018

Dorota123 napisał(a)
Wiesz jak stałam w pobliżu moich bzów pomyślałam sobie, żebym mogła ten zapach umieścić na wątku, żeby wszyscy poczuli go. Niestety musisz go sobie tylko wyobrazić. Wiatr tak szarpał roślinami, że trudno było zrobić zdjęcie.

Bzy to kwiaty maja. W tym roku przyspieszyły.
Piękne je masz