Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 23:24, 16 maj 2018

Zdjęcia mi się skończyły, przez ten remont w domu mam zaległości w ogródku i na forum. DESZCZ DZIŚ MIAŁAM Cały dzień padał równy deszczyk, brzmiał jak najładniejsza muzyka. Na resztę postów odpowiem wkrótce.
paniprzyroda 23:39, 16 maj 2018

Dorotko, piwonie śliczne, taki fryzjer do bukszpanów by mi się przydał Lilaki rozmnażam tylko przez odrosty korzeniowe.
Bogdzia 16:44, 17 maj 2018

Piwonie wyglądajace zza bukszpanów świetnie się prezentują.U Ciebie zawsze wzorowy porządek i artystyczna wizja, miło popatrzec po moim bałaganie.
Dorota123 20:52, 17 maj 2018

mirkaka napisał(a)

Pięknie tniesz, czy to już drugi raz? Moje jeszcze się odbudowują po kwietniowym cięciu.
Dorotko Twoimi orlikami zachwycam się nieustająco. U mnie nie wzeszły z tych nasionek które mi wysłałaś, może jeszcze trzeba poczekać.
Na drugim zdjęciu pod domem Montana?
Bukszpany w tym roku tnę pierwszy raz, drugi raz tnę ok. września. Szkoda, że nie wzeszły te orliki, chyba było za sucho. Postaram się zebrać nasionka i wysłać jeszcze raz.
Ten kwitnący powojnik to Montana.
Dorota123 20:56, 17 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne masz orliki, no i fryzjer ogrodowy z Ciebie pierwsza klasa Pięknie masz Pozdrawiam
Orliki podobają mi się od dawna, w ubiegłym sezonie dostałam kilka nowych odmian nasionek, ale to co wzeszło to bardzo małe sadzonki. Trzeba będzie poczekać na nowości. W ubiegłym roku nabyłam nożyce akumulatorowe i ostro nimi tnę. Robota idzie znacznie szybciej.
Pozdrawiam
Dorota123 21:00, 17 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczny stoliczek, świetnie Ci wyszły te donice mozaikowe
Ogrodem się zachwycam nieustannie, Maje powinnaś zaprosić do siebie. Buksy teraz ciachałaś jak mają młode przyrosty?
Ja mam teraz do cięcia forsycje, lilaki i tawuły, ale nie mam kiedy tego zrobić bo plewienie wzywa mnie od nowa i jak nie doleje mocniej to nadal muszę podlewać
Sylwio u mnie wreszcie dolało. Pada drugi dzień. Bukszpany tnę teraz, łatwiej odkurzaczowi wciągnąć młode nie zdrewniałe pędy. Forsycje tnij w pierwszym rzędzie, nie wszystkie lilaki się przycina. Za pochwały dziękuję.
Dorota123 21:02, 17 maj 2018

Ivvvona napisał(a)
Jak zawsze jest na co u Ciebie popatrzeć. Orliki masz cudne, kusisz
W maju to każdy ogródek jest piękny Mogę zebrać nasionek i podesłać, jeśli chcesz. Jeżówki ładnie rosną, część już popikowałam.
Dorota123 21:05, 17 maj 2018

Donia72 napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie, Dorotko Orliki cudne, u mnie tez sporo ich jest
Dziękuję idę zobaczyć Twoje orliki. Ciekawe kiedy doczekam się kwiatów z wysianych nasionek. Przez suszę niewiele urosły, a teraz pada to na pewno szybko ruszą.
Dorota123 21:15, 17 maj 2018

paniprzyroda napisał(a)
Dorotko, piwonie śliczne, taki fryzjer do bukszpanów by mi się przydał Lilaki rozmnażam tylko przez odrosty korzeniowe.
Chętnie bym pomogła, ale jeszcze swoich mam do cięcia bez liku. Lubię piwonie, prawie wszystkie mam od babci. Majówki ładnie kwitły, zaraz zaczną kwitnąć następne.
Dorota123 21:17, 17 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Piwonie wyglądajace zza bukszpanów świetnie się prezentują.U Ciebie zawsze wzorowy porządek i artystyczna wizja, miło popatrzec po moim bałaganie.
Bożenko dlaczego tak krytycznie piszesz o swoim ogrodzie - przecież on jest taki piękny. Za miłe słowa dziękuję