Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Katkak 23:11, 10 maj 2018

Dorcia, ale raj na ziemi stworzyłaś. To prawdziwy ogród zmysłów, bo wszystkimi się go chłonie.
Dorota123 23:23, 10 maj 2018

Katkak napisał(a)
Dorcia, ale raj na ziemi stworzyłaś. To prawdziwy ogród zmysłów, bo wszystkimi się go chłonie.
O rety jak ładnie napisałaś, dziękuję )

Waclaw 23:36, 10 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Więc zapraszam na ławeczkę.

Ummmm. Przydało by się
Jednak jeszcze tyle pracy.
Dorota123 23:46, 10 maj 2018

Waclaw napisał(a)

Ummmm. Przydało by się
Jednak jeszcze tyle pracy.
Roboty nie da się przerobić, zawsze coś będzie do zrobienia. Muszę jeszcze uszyć poduchę na tą ławeczkę. Materiał już kupiłam, gąbkę też mam, tylko czasu na razie nie mam. Wszystko robię w zwolnionym tempie i wydłuża się czas każdego zajęcia. Teraz mam fachowca, robi remont kuchni, później em weźmie się za korytarz.

Waclaw 00:20, 11 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Roboty nie da się przerobić, zawsze coś będzie do zrobienia. Muszę jeszcze uszyć poduchę na tą ławeczkę. Materiał już kupiłam, gąbkę też mam, tylko czasu na razie nie mam. Wszystko robię w zwolnionym tempie i wydłuża się czas każdego zajęcia. Teraz mam fachowca, robi remont kuchni, później em weźmie się za korytarz.

No tak. Zgadzam się. Zawsze będzie coś do zrobienia. Moją filozofią jest czerpanie z życia ile się da dobrego. Dlatego gdy nie mam ochoty na pracę - nie podejmuję jej. Jadę na działkę i pracuję dopóki sprawia to przyjemność, później odpoczywam. Praca nie musi być skończona. Rabatki idealne. Jednak najczęściej, praca z roślinami to taka przyjemność właśnie dlatego cały tydzień ( nie jeden) zasuwam na grządkach. A jaka przyjemność gdy wieczorem pokazuję żonie ile zrobiłem. Albo siądę na ławce, obolałe mięśnie ponaciągam i patrzę na to co zrobiłem. Planuję co zrobię.

Remonty mieszkania to to, czego najbardziej nie lubię. Współczuję Ci ale jednocześnie gratuluję bo piękniej będzie.

Orliki coraz bardziej mi się podobają.
Milka 05:50, 11 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Więc zapraszam na ławeczkę.

Mistrzowskie cięcie
Tez pora abym ciela, ale się nie wyrabiam. Dorotko, ja tak od 6 lat to jakby ogrodniczka, wczesniej zero wiedzy, choc ogrod mam od 21 lat.
Ta azalia biala wyglada, jak Schneegold, sliczna
06:38, 11 maj 2018
nie kupiłam jeszcze surfinii ...coś dziwnego bo zazwyczaj na 1 maja juz miała je w donicach najbardziej polubiłam białe surfinie
kasja83 07:34, 11 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
To nie kalina, tylko tawuła , widok od mojej sąsiadki na mój busz. Tawuła zdobi u mnie i u sąsiadki, taki wielki potwór urósł. Decyzję o obcinaniu przełażących roślin poza ogrodzenie zostawiłam sąsiadce.

To sąsiadka też przy okazji korzysta
kasiek 20:41, 11 maj 2018

Ależ uroczo wyglądaja te ptasie na bukszpanie
Kasik 11:00, 12 maj 2018

Zawsze mnie u Ciebie zachwycały ozdoby, ale ogród też piękny. Orliki prześliczne.