Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anabuko1 21:17, 17 maj 2018

Ja też miałam deszcz ale wczoraj i przedwczoraj.
I tylko ze 2 godziny.Ale dobre i to .Ogrody podlane
Dorota123 21:19, 17 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Ja też miałam deszcz ale wczoraj i przedwczoraj.
I tylko ze 2 godziny.Ale dobre i to .Ogrody podlane
Ja to nawet deszczówki nałapałam na zapas, przyda się za kilka dni. U mnie ziemia pięknie nasiąkła wodą.
viva 22:35, 17 maj 2018

Dorotko, wreszcie doczekałyśmy się deszczyku upragnionego. U nas też bardzo solidnie podlane.
Podziwiam Cię ogromnie, że przy takiej suszy udało Ci się utrzymać rośliny w dobrej kondycji. Trawnik odżyje.
U Ciebie jak zawsze artystyczne smaczki
Pozdrowienia dla męża
Dorota123 20:48, 18 maj 2018

viva napisał(a)
Dorotko, wreszcie doczekałyśmy się deszczyku upragnionego. U nas też bardzo solidnie podlane.
Podziwiam Cię ogromnie, że przy takiej suszy udało Ci się utrzymać rośliny w dobrej kondycji. Trawnik odżyje.
U Ciebie jak zawsze artystyczne smaczki
Pozdrowienia dla męża
Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. O rośliny walczyłam bardzo systematycznie, wreszcie ziemia solidnie nasiąkła. Za miłe słowa dziękuję. Przekażę pozdrowienia mężowi.
Ivvvona 21:30, 18 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
W maju to każdy ogródek jest piękny Mogę zebrać nasionek i podesłać, jeśli chcesz. Jeżówki ładnie rosną, część już popikowałam.

Sama jestem ciekawa co wyrośnie z tych jeżówek. Fajnie że dobrze rosną. Co do orlików to właśnie ten od Ewy mi się bardzo spodobał. Prawdopodobnie będziemy się z Ewą widziały, więc raczej wezmę od niej, ale dziękuję za propozycję.
greg66 21:49, 18 maj 2018

Witaj Dorotko
Piękny masz ogród, pełen życia i pewnie słodkich zapachów.
ElzbietaFranka 23:18, 18 maj 2018

Uchacać się można tym odpoczynkiem.
Dorotka u mnie cały czas robota w tym ogrodzie moim.
A ty odpoczywa we swoim też bardzo pięknym?
Dorota123 20:33, 19 maj 2018

Ivvvona napisał(a)

Sama jestem ciekawa co wyrośnie z tych jeżówek. Fajnie że dobrze rosną. Co do orlików to właśnie ten od Ewy mi się bardzo spodobał. Prawdopodobnie będziemy się z Ewą widziały, więc raczej wezmę od niej, ale dziękuję za propozycję.
Dziś pikowałam na rozsadniku jeżówki, zostaną tam do przyszłego roku. Jak siałam to wkładałam karteczki z nazwami w pojemniczki, później wyniosłam je do hartowania i deszcz rozmył nazwy jeżówek. W każdym rządku sadziłam inną odmianę, ale już bez nazwy. Jakkolwiek zakwitną będę zadowolona, bo ja je bardzo lubię. W tym roku powinny zakwitnąć moje wcześniejsze zasiewy.
Dorota123 20:36, 19 maj 2018

greg66 napisał(a)
Witaj Dorotko
Piękny masz ogród, pełen życia i pewnie słodkich zapachów.
Miło mi, że odwiedziłeś mój ogródek i na dodatek Ci się spodobał. U mnie pachnie cały sezon, teraz rozsiewa się zapach białych goździków, a za chwilę zaczną kwitnąć jaśminy.
Dorota123 20:45, 19 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Uchacać się można tym odpoczynkiem.
Dorotka u mnie cały czas robota w tym ogrodzie moim.
A ty odpoczywa we swoim też bardzo pięknym?
Teraz po trochu strzygę bukszpany, ale nic na siłę. Ja sporo wypoczywam w altance, bo się bardzo szybko męczę. Pracę w ogrodzie traktuję jak ogrodoterapię, czasem wręcz zmuszam się do działania. U mnie jest taki busz, że chwasty nie mają już siły przebicia, nie ma dziabania, bo u mnie nie ma wolnych przestrzeni. Na rabatki już się nie daje wchodzić, bo wszystko się rozrosło. Czasem tylko wycinam przekwitłe rośliny, żeby następne miały możliwość rośnięcia. Muszę się pochwalić, że w altance mam bardzo romantycznie, same białe surfinie, pięknie rozrośnięte, tylko jakoś jeszcze nie obfocone.