Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Waclaw 00:17, 12 lip 2018

Pięknie
Dorota123 12:58, 13 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Sode sie rozciencza 1/2 lyzeczki na 1 l wody. I to jest oprysk.
Najlepsza wrotycz uciekaja od zapachu to sposob na pedraki i rozne robactwo w trawniku nie znosza tego zapachu. Zobacz w internecie ooryski z wrotycza.

Wrotycz suchy mozesz kupic w aptece. Wrotycz teraz rosnie wszedzie zalewasz wieczorem i nastepnego dnia po 24 godzinach pryskasz
Dziękuję za cenne informacje, człowiec całe życie się uczy czegoś nowego.

Dorota123 13:06, 13 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Piękna kolekcje lilii i liliowców
Najbardziej podoba mi się to zestawienie lilii z gipsówką
Dziękuję Ewo, mnie tez spodobało się to połączenie już w ubiegłym roku. W tym dosadziłam jeszcze lilii. Chciałam też rozmnożyć gipsówkę z urwanych pędów przy ziemi, ale nic z tego nie wyszło, u mnie jest piaskowa sucha ziemia. Wysiałam więc kolejne nasiona, bo gipsówka świetnie komponuje się z wszystkimi kwiatkami.

Dorota123 13:15, 13 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

A tam miejsca brak, zobacz masz jeszcze trawnik, który nie spełnia Twoich oczekiwań w sezonie jak susza, a rabaty spełniają, może warto pomyśleć czy trawnik musi być
O rety chcesz mnie namówić na zamach na trawnik? On jest teoretycznie nie tykalny, to przestrzeń ema. Czasem tylko dorabiam sobie rabatkę uszczuplając po kawałeczku trawnika, ale tak, żeby em się nie zorientował A tak na prawdę to mam za małe zasoby wodne, żeby powiększać powierzchnię do podlewania.

Agania 13:19, 13 lip 2018

Muszelka napisał(a)
Mrówki odstrasza np. zapach liści pomidorów (no, ale przenoszą się kawałek dalej i dalej buszują po ogrodzie).
Aby zmniejszyć ich populację możesz użyć mąki kukurydzianej (objadają się nią, pęcznieją i giną). Trudno, nie warto być łakomczuchem

Zgadzam się łakomstwo to grzech

Uwielbiam Twoje liliowce i kompozycje z jeżówkami
Dorota123 13:21, 13 lip 2018

Doranma napisał(a)
Jestem zachwycona Twoimi liliowcami, muszę uzupełnić swoją kolekcję ☺
Cieszę się, że za sprawą moich liliowców chcesz też u siebie mieć więcej, one są na prawdę bardzo fajne. Niby jest to kwiat jednego dnia, ale w sumie kwitną cały miesiąc.

Dorota123 13:25, 13 lip 2018

Waclaw napisał(a)
Pięknie
Dziękuję

anabuko1 13:32, 13 lip 2018

Dorotko jestem zachwycona twoimi pięknymi różnymi i w kolorach i kształtach liliami i liliowcami
malgorzata_s... 13:34, 13 lip 2018

Cudowne kolory i powalająca ilość kwitnących Pozdrawiam
Dorota123 13:34, 13 lip 2018

Agania napisał(a)

Zgadzam się łakomstwo to grzech

Uwielbiam Twoje liliowce i kompozycje z jeżówkami
To ja jestem straszną grzesznicą, bo łakomczuch ze mnie okropny. Właśnie upiekłam świeżutki sernik i nie czekając aż wystygnie ukroiłam sobie porcyjkę. Z herbatką odchudzającą świetnie smakuje.
Teraz to czas jeżówek, już mam ich sporo, a w przyszłym roku mam nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej.