Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:24, 17 sie 2018

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, dziękuję bardzo za gościnę Cieszę się bardzo, że mogłam poznać Ciebie (uroczą i przemiła osóbkę) oraz nacieszyć oczy Twoim ogrodem
Rogaliki były przepyszne
Na pamiątkę zostawiam kilka zdjęć. Nie mam zdolności fotograficznych, więc do Twoich zdjęć mi daleko, ale może coś Ci się spodoba

Ogród Dorotki kipi kolorowymi kwiatkami i zaskakuje ciekawymi dekoracjami. Zapraszam wszystkich do oglądania ogrodu moim okiem

Bardzo mi miło było poznać Was w realu, Czułam niedosyt rozmów. Jak pojechaliście zorientowałam się, że nie porozmawiałam z Krzysiem o jego pasji cięcia krzewów, może podpowiedział by mi coś, dał jakieś wskazówki. Myślę, że przy Waszej kolejnej wizycie nadrobimy to. Do następnego zobaczenia, bo czytam, że do Sandomierza na pewno kiedyś wrócicie.

Moi przemili goście

Dorota123 13:34, 17 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie Dorotko i masa koloru jeszcze Tak sobie myślę, że u Ciebie chyba sroki nie rezydują bo byś ani jednego ptaszka w dekoracjach nie miała U mnie jednego tak wywlokły, że nie odnalazłam
Rzeczywiście srok u mnie nie ma, może i dobrze bo jak u Ciebie tak psocą to raczej ich nie chcę.

Moja Garden of roses kwitnie pięknie, dziś oberwałam 70 przekwitłych kwiatostanów i nadal ma dużo kwiatków.

Dorota123 13:40, 17 sie 2018

Donia72 napisał(a)
U Dorotki dekoracje cudneFajnie tak zobaczyć ogród z innej perspektywy...jak ktoś inny robi fotki. U mnie też moje siostry porobiły zdjęcia i całkiem inaczej on wyglądał.
Pozdrawiam
Zawsze inny fotograf widzi z innej perspektywy, Ewa wyobrażała sobie mój ogródek zupełnie inaczej. Ot magia fotografii
Pozdrawiam

Dorota123 13:48, 17 sie 2018

abiko napisał(a)

Sliczna ta róża.. i otoczenie jakie jej zrobiłaś mnie zachwyciło. I proszę.. zbierz i dla mnie nasiona tych czerwonych cynii, choć nie wiem dlaczego, ale w tym roku mi nie wzeszły. Sieję je podobnie jak Ty
Za miłe słowa dziękuję. Postaram się zebrać nasionka z cynii, tylko muszą dojrzeć. Sporo ścięłam do bukietu. Mam też dla Ciebie nasionka białego orlika. Ja wysiewam wczesną wiosną połowę nasion, a w razie przymrozków sieję drugi raz.

Muszelka 13:51, 17 sie 2018

Z ogromną przyjemnością obejrzałam zdjęcia Twojego ogródka. Jest bardzo zadbany i taki... kobiecy
Ślicznie... Tylko usiąść w altance i cieszyć się życiem
Dorota123 13:55, 17 sie 2018

Waclaw napisał(a)
ogród widziany poprzez inny aparat wygląda inaczej.
Obydwa, i ten widziany aparatem Dorotki i ten widziany aparatem Ewy zachwycają
Pozdrawiam obie Panie
Dziękuję Obie mamy takie same aparaty, aż pomylić się łatwo.

Dorota123 14:00, 17 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Twoj ogrod Dortotko zawsze ladnie wygląda.
Ale fakt Ewa pokazali go inaczej.Ale fajnie,że moc zobaczyć ogród innym okiem.
Dekoracje sa przepiękne
Dziękuję Aniu za miłe słowa i za nasionka.
Dla Ciebie kolejna porcja zdjęć.

Dorota123 14:11, 17 sie 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny ten Twój ogród, lubie oglądać zdjęcia okiem innego ogrodnika bo zawsze coś innego pokazuje. Również mi się podoba pomysł z kwiatkami pod ławką A zawilce cudne, moje w różnych miejscach posadzone i podlewam i nie kwitną. Pozdrawiam
Bardzo mnie to cieszy jak innym też podoba się mój ogródek, w końcu ciągle się staram go upiększać. Zawsze zastanawiam się, czy moje zmiany pójdą na plus, czy minus ale chyba w dobrym kierunku idę skoro się podoba.
Ta ławka jest bardzo ciężka, kiedyś była pod nią trawa, ale jak sama kosiłam to nie miał kto ze mną przenieść ławki. Pod nią zawsze było niedokoszone. I wtedy wymyśliłam te rojniki. Nie podleję nie uschną, przeleję i też dają radę.

Dorota123 14:19, 17 sie 2018

Bogdzia napisał(a)
Biała rutewka pieknie Ci się rozrosła czy jest ich tam więcej niz jedna?Świetnie wygląda z zawilcami.
Ja już dawno zauważyłam, że rutewka świetnie komponuje się ze wszystkimi kwiatkami. Jednak uważam, że najlepsze połączenie jest z liliami. Tam jest jedna rutewka i wcale się nie rozrosła. Ma tylko dwa pędy jak w ubiegłym roku. Wygląda, że jest jej sporo, bo wiatr ją pochylił w prawą stronę i ona tak sobie leży na roślinach. W tej chwili ma już tylko pojedyncze kwiatki, ale i tak długo kwitła.

asiak 15:18, 17 sie 2018

Dorotko, czy te lilie to te, które sadziłaś tak późno w tym roku?
Piękne