Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Ewa777 15:27, 17 sie 2018

Dorotko, teraz jak oglądam Twoje zdjęcia, to wiem już, gdzie rosną te rośliny w Twoim ogrodzie
Do Sandomierza wrócimy, bo bardzo spodobał nam się klimat tego miasta
abiko 22:30, 17 sie 2018

Dorota123 napisał(a)
Za miłe słowa dziękuję. Postaram się zebrać nasionka z cynii, tylko muszą dojrzeć. Sporo ścięłam do bukietu. Mam też dla Ciebie nasionka białego orlika. Ja wysiewam wczesną wiosną połowę nasion, a w razie przymrozków sieję drugi raz.

To zapraszam na jesienną odsłonę do siebie, może się jakoś do mnie wybierzecie?
Dorota123 20:52, 19 sie 2018

szemusia napisał(a)
Dorotko, ale zielono u CIebie
U mnie trawnik niemal wysechł, dopiero teraz zaczyna się regenerować.

Chyba jednak lubisz biały kolor, na fotkach widać, że jednak przeważa w donicach

ps. śliczna z Ciebie blondyneczka
W tym roku mam co jakiś czas deszcz, który ratuje ogród. Nie zawsze tak bywa, już dwa razy miałam mocno przysuszoną trawę. W niektórych miejscach wyschła całkiem i nowa nie chce wzejść.
Biały i różowy w kwiatach to moje ulubione kolory dlatego takich jest najwięcej. Do niedawna mój naturalny kolor włosów był znacznie ciemniejszy, od leków włosy zrobiły mi się całkiem białe ( dobrze że nie wyszły). Nie mogę się do nich przyzwyczaić.

AgataM 21:04, 19 sie 2018

Lubie jak pokazujesz przepiękne bukiety Zawsze są cudownie wkomponowane w całość Pozdrawiam Cię ZDOLNIACHO
Dorota123 21:05, 19 sie 2018

Muszelka napisał(a)
Z ogromną przyjemnością obejrzałam zdjęcia Twojego ogródka. Jest bardzo zadbany i taki... kobiecy
Ślicznie... Tylko usiąść w altance i cieszyć się życiem
Fajne określenia dałaś mojemu ogródkowi " kobiecy ". Nigdy tak o nim nie pomyślałam, ale bardzo mi się to określenie spodobało. W altance spędzam dużo czasu, tam długo jest cień najpierw od domu, później od bardzo wysokich świerków. Z dala od drogi wśród ptasich śpiewów, można tam siedzieć godzinami.
Za miłe słowa dziękuję.

Waclaw 21:07, 19 sie 2018

kiedy ja doczekam takich efektów???
Dorota123 21:54, 19 sie 2018

asiak napisał(a)
Dorotko, czy te lilie to te, które sadziłaś tak późno w tym roku?
Piękne
Nie Asiu to są lilie, które już przekwitły. Te sadzone w lipcu już mają pączki, myślę, że zdążą zakwitnąć w tym sezonie.

Dorota123 22:01, 19 sie 2018

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, teraz jak oglądam Twoje zdjęcia, to wiem już, gdzie rosną te rośliny w Twoim ogrodzie
Do Sandomierza wrócimy, bo bardzo spodobał nam się klimat tego miasta
Ogród na żywo zawsze wygląda inaczej niż nasza wyobraźnia podpowiada widząc fragmenty ogródka na zdjęciach.

Dorota123 22:35, 19 sie 2018

AgataM napisał(a)
Lubie jak pokazujesz przepiękne bukiety Zawsze są cudownie wkomponowane w całość Pozdrawiam Cię ZDOLNIACHO
Wczoraj ścięłam część jeżówek z jednej rabaty. Większość ludzi widzi w tym śmieci, ja zobaczyłam materiał na trwałe dekoracje jesienne. Długo schodzi z przygotowaniem materiału, ale z pewnością wykorzystam je nie raz. Ty to wiesz jak połaskotać babską próżność Zaraz idę zobaczyć co Ty tam u siebie wymodziłaś.

Dorota123 22:44, 19 sie 2018

Waclaw napisał(a)
kiedy ja doczekam takich efektów???
Szybciej niż się tego spodziewasz, zobaczysz jak w przyszłym roku roślinki się rozrosną.

Dla Ciebie podróżniku kilka migawek z pięknych Kurozwęk, oczywiście promuję ziemię świętokrzyską.