Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:49, 19 sie 2018

Dorota123 22:56, 19 sie 2018

Ten mały kościółek nie jest na terenie pałacowym, ale też w Kurozwękach. Szkoda, że taki zapomniany i zarośnięty zielskiem. Zapewniam, że to nie jest łąka kwietna, ale chwasty nie koszone chyba w tym roku ani jeden raz. Nie da się obejść dookoła kościółka, ale i tak warto tam się zatrzymać.

anabuko1 06:51, 20 sie 2018

Dorota123 napisał(a)
Wczoraj ścięłam część jeżówek z jednej rabaty. Większość ludzi widzi w tym śmieci, ja zobaczyłam materiał na trwałe dekoracje jesienne. Długo schodzi z przygotowaniem materiału, ale z pewnością wykorzystam je nie raz. Ty to wiesz jak połaskotać babską próżność Zaraz idę zobaczyć co Ty tam u siebie wymodziłaś.

I już poscinalas jezowki?
Ja to później robię.
Ładne dekoracje Ci wyszły.
Nie dziwię się, że w altanie spedzasz dużo czasu.piękne miejsce i z cieniem jak najpardziej wskazane na to gorące lato.
Ogród jak zawsze piękny
anabuko1 06:52, 20 sie 2018

W kurozwekach byłam kilka lat temu.
piękne miejsce
asiak 07:00, 20 sie 2018

Dorotko rzeczywiście zdolniacha z Ciebie Śliczne dekoracje wyszły z tych jeżówek
basia3012 22:06, 24 sie 2018

Dorotko dziękuję za miłe odwiedziny.
Bardzo ładny masz letni ogród. Cudne jest to połączenie rutewki z liliami. Piękne. Ja mam rutewkę fioletową, ciekawe czy przy liliach ładnie wyglądałaby? Może ją do nich "przytulić"? Cudna altana, bajeczna. Nie dziwię się, że możesz tam siedzieć godzinami. Widać, że ogród prowadzony ręką kobiecą.
Pozdrawiam serdecznie, zapraszam .
Dorota123 09:34, 25 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

I już poscinalas jezowki?
Ja to później robię.
Ładne dekoracje Ci wyszły.
Nie dziwię się, że w altanie spedzasz dużo czasu.piękne miejsce i z cieniem jak najpardziej wskazane na to gorące lato.
Ogród jak zawsze piękny
Mam dużo takich jeżówek na których nie widać kolejnych pączków, więc stwierdziłam że nie ma sensu żeby roślina wysilała się w zawiązywanie nasion. Niech się wzmocni sadzonka do jesieni, może w przyszłym roku będzie więcej kwiatów.
Altana to moje ulubione miejsce, coś surfinie zaczęły mi chorować i wynoszę je jedna po drugiej. Za pochwały dziękuję.

Zagubione

Dorota123 09:42, 25 sie 2018

asiak napisał(a)
Dorotko rzeczywiście zdolniacha z Ciebie Śliczne dekoracje wyszły z tych jeżówek
Dzięki Od 2 tygodni chodziła za mną potrzeba, żeby coś zrobić, ale co zaplanowałam to mi czegoś brakowało. W końcu padło na planowane już dawno domki. No i powstały takie stare wille.

Dorota123 09:48, 25 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko dziękuję za miłe odwiedziny.
Bardzo ładny masz letni ogród. Cudne jest to połączenie rutewki z liliami. Piękne. Ja mam rutewkę fioletową, ciekawe czy przy liliach ładnie wyglądałaby? Może ją do nich "przytulić"? Cudna altana, bajeczna. Nie dziwię się, że możesz tam siedzieć godzinami. Widać, że ogród prowadzony ręką kobiecą.
Pozdrawiam serdecznie, zapraszam .
Fioletowa rutewka będzie się dobrze komponować z różowymi , lub białymi liliami. Też ją mam, ja połączyłam ją z powojnikiem Błękitny Anioł też dobrze współgrają. Cieszy mnie to, że podoba Ci się mój ogródek i altanka.
Pozdrawiam

Mam jeszcze takie domki, które zrobiłam już dawno.

Katkak 09:51, 25 sie 2018

Dorcia zjawiskowe te domki. Niesamowita jesteś