Sliczna ta róża.. i otoczenie jakie jej zrobiłaś mnie zachwyciło. I proszę.. zbierz i dla mnie nasiona tych czerwonych cynii, choć nie wiem dlaczego, ale w tym roku mi nie wzeszły. Sieję je podobnie jak Ty
ogród widziany poprzez inny aparat wygląda inaczej.
Obydwa, i ten widziany aparatem Dorotki i ten widziany aparatem Ewy zachwycają
Pozdrawiam obie Panie
O jak miło, że wpadłaś do mnie i na dodatek pamiętasz, że miałam zmieniać jedną rabatkę. Zmian trochę poszło, ale to jeszcze nie jest to czego oczekuję. Nie mam zdjęcia całej rabatki, ale w najbliższym czasie zrobię. U mnie jest piaszczysta gleba, więc ja mogę przesadzać tylko wczesną wiosną, albo jesienią. Wszędzie widać tę moją pazerność na rośliny, nie trzymam się planu i to mnie gubi.
Pierwsze dwa zdjęcia to ta rabatka.
Od jakiegoś czasu mam opady deszczu na tyle regularnie, że nie wyschła mi całkiem trawa, a nawet nieźle się zazieleniła. Rabaty podlewam między deszczami, bo jednak u mnie nie jest za mokro. W najlepszej kondycji trawnik jest za domem, bo tam więcej cienia i słońce tak nie wysusza.
Piękny ten Twój ogród, lubie oglądać zdjęcia okiem innego ogrodnika bo zawsze coś innego pokazuje. Również mi się podoba pomysł z kwiatkami pod ławką A zawilce cudne, moje w różnych miejscach posadzone i podlewam i nie kwitną. Pozdrawiam