Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 17:51, 09 gru 2018

Ewa777 napisał(a)
Pierniczki przepiękne i pewnie smakują wszystkim
Nie nadążają z jedzeniem, bo ciągle piekę następne. Osoby obdarowane zarzekały się, że ne zjedzą tylko powieszą na choince.
Dorota123 17:52, 09 gru 2018

Agania napisał(a)
Dorotko wracam podziwiać twoje pierikowe dekoracje
Sam wyrobiłam ciasto...czy taki klaster ma być?
Tak takie nie wiadomo co, ale jak poleżakuje da się zagnieść.
basia3012 00:44, 12 gru 2018

Dorotko, obejrzałam te Twoje cudeńka do schrupania. Na pewno są tak pyszne jak ładne. Pracy dużo ale jaki efekt. Pierniczki nie tylko są pyszne ale jaki zapach jest w całym domu. Prawda? Robiłam co roku pierniczki ale w tym roku muszę ograniczyć się do minimum bo mam trochę mało czasu na przygotowania do świąt. Niestety.
Też lubię obdarowywać innych upominkami własnej produkcji. Teraz robię bombki w prezencie dla najbliższych. Jak zrobię to pokażę.
Wiesz Dorotko, chciałabym zrobić na święta jakiś makowiec na spodzie kruchym lub innym. Nie taki zawijany. Jakiś prosty. Pomyślałam, zapytam Dorotkę. Może mi coś doradzi i podeśle jakiś przepis. Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Dorota123 16:18, 12 gru 2018

(402407)
Taki stroik zrobiłam dla rodziny mojego syna. Zabrała go synowa z wnukiem.
Dziś synowa pisze smsa a w nim informacja, że stroik prawdopodobnie nie wytrzyma do świąt, bo Arturek podgryza pierniczki.

Waclaw 17:13, 12 gru 2018

Nie dziwię się wnusiowi. Sam bym chyba nie wytrzymał
Piękności. Słodkości.
Dorota123 17:27, 12 gru 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko, obejrzałam te Twoje cudeńka do schrupania. Na pewno są tak pyszne jak ładne. Pracy dużo ale jaki efekt. Pierniczki nie tylko są pyszne ale jaki zapach jest w całym domu. Prawda? Robiłam co roku pierniczki ale w tym roku muszę ograniczyć się do minimum bo mam trochę mało czasu na przygotowania do świąt. Niestety.
Też lubię obdarowywać innych upominkami własnej produkcji. Teraz robię bombki w prezencie dla najbliższych. Jak zrobię to pokażę.
Wiesz Dorotko, chciałabym zrobić na święta jakiś makowiec na spodzie kruchym lub innym. Nie taki zawijany. Jakiś prosty. Pomyślałam, zapytam Dorotkę. Może mi coś doradzi i podeśle jakiś przepis. Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam.
Basiu ja mam dużo czasu i już zaczęłam przygotowania do świąt. Wczoraj miałam wnuka, więc było 6 godzin intensywnej zabawy. Budowaliśmy namiot, który kiedyś sama uszyłam, robiliśmy ognisko na którym piekliśmy złowione ryby, a później pozwoliłam mu lukrować pierniczki. On bardzo lubi zajadać pierniczki, więc był bardzo dumny, z tych co sam polukrował.

Też robiłam bombki metodą decupage, ale one zostają u mnie. Za kilka dni pokażę gotowy stroik w kuchni, bo z myślą o kuchni je robiłam.

Mam sprawdzony przepis na makowiec zaraz Ci podeślę.

Pierniczki pachną u mnie w całym domu, w salonie już stoi dwie wioski zbudowane z pierników.
Pozdrawiam

malgorzata_s... 17:28, 12 gru 2018

Dorotko jesteś nieziemską babcią
Waclaw 17:38, 12 gru 2018

Taka babcia to skarb
Dorota123 17:38, 12 gru 2018

Waclaw napisał(a)
Nie dziwię się wnusiowi. Sam bym chyba nie wytrzymał
Piękności. Słodkości.
U mnie tych piękności jest dużo więcej. Piękną zimę dziś rano miałam, latałam do wszystkich okien, a później złapałam aparat i pobiegłam do ogrodu nie tylko swojego bo i w "Przedziwnym ogrodzie" też byłam.

Dorota123 17:47, 12 gru 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko jesteś nieziemską babcią
Dziękuję Małgosiu zamęczyłam wnuka, po chwili znów domagał się dalszych zabaw.

Moja dzisiejsza zima.