Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:17, 01 sty 2019

Dragonka napisał(a)
I Tobie Dorotko z wzajemnością- samego dobra w tym Nowym Roku ooo i jestem pierwszym gościem w 2019, ale mam szczęście, chyba tylko ja nie imprezowałam..

Czytałam i oglądałam Twój wątek, urzekły mnie Twoje kwiaty, bajecznie kolorowo- w takim ogrodzie wszystkie złe myśli odchodzą precz szybko. I można naładować baterie a to przecież chyba też chodzi, prawda? Cudownie tu, będę doczytywać dalej, bo na razie przeczytałam tylko ok 100 str a tu tyle piękności jeszcze!
p.s Twoje pierniki to mistrzostwo świata, podziwiam
Basiu 100 stron to duży wyczyn. Podziwiam. Też nie imprezowałam, ale dziś gości miałam.
Kwiaty lubiłam od dziecka, od zawsze towarzyszył mi jakiś ogródek. Kwiatów u mnie dużo, bo ja kwiatkowa jestem, ale mam też dużo starych prawie trzydziestoletnich bukszpanów i to one w zimie są dekoracją ogrodu.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.

Zdjęcia z 12. 12. 2018r.

Dorota123 20:31, 01 sty 2019

basia3012 napisał(a)
Dorotko wszystkiego najlepszego na nowy rok 2019. Zdrowia i jeszcze raz zdrowia. No i spełnienia marzeń. Pozdrawiam.

A baletnica i sople piękne.
Dziękuję, jak będzie zdrowie i siły to resztę sama wypracuję, tego mi najbardziej potrzeba więc dziękuję ślicznie za takie życzenia.

Dorota123 20:34, 01 sty 2019

greg66 napisał(a)
Dorotko
samych dobroci w ty nowym roku
Dziękuję ślicznie i nawzajem.

anpi 20:43, 01 sty 2019

Dorota123 napisał(a)
Ewo wszystkie pierniki są jadalne i bardzo smaczne, po świętach jeden po drugim zjadamy, pierwszeństwo ma nasz wnuk. Wyżej piszesz, że cuda pokazuję - to bardzo miłe. W domu moi mężczyźni uważają to za moją fanaberię i to taką jedną z wielu.

Ach Ci mężczyźni...niczego nie rozumiejąmoi też ciągle się dziwią (za każdym razem od nowa)po co np. na stole jakieś światełka,albo gałązki ,albo że chce mi się nakładać za każdym razem pierścień na serwetki...że też jeszcze się do tego nie przyzwyczaili... już nie mówię że czekam na pochwały od nich ale mogliby choć się nie dziwić
Ale miło usłyszeć z ust np. bratanicy:...u cioci to tak zawsze ładnie i znowu coś zrobiła ciekawego!...

Dorotko w tym Nowym Roku życzę Ci samych Cudów i cudowności!!!Zdrówka!!!Spełnienia marzeń i zmierzeń!
BASIA8 08:42, 02 sty 2019

Dorotko wszystkiego co najlepsze w Nowym 2019 Roku
Pszczelarnia 15:20, 02 sty 2019

Piszesz o baletnicach (dobra cena!) na kolejnej choince i bieli sopli - ja też o bieli pomyślałam, kupując po Świętach komplet ładnych bombek mlecznych z ornamentami w kolorze jemioły oraz komplet serwetek lnianych z jemiołą właśnie.

Ot, takie fanaberie nasze. Nieszkodliwe przecież.

Dorota123 16:14, 03 sty 2019

anpi napisał(a)

Ach Ci mężczyźni...niczego nie rozumiejąmoi też ciągle się dziwią (za każdym razem od nowa)po co np. na stole jakieś światełka,albo gałązki ,albo że chce mi się nakładać za każdym razem pierścień na serwetki...że też jeszcze się do tego nie przyzwyczaili... już nie mówię że czekam na pochwały od nich ale mogliby choć się nie dziwić
Ale miło usłyszeć z ust np. bratanicy:...u cioci to tak zawsze ładnie i znowu coś zrobiła ciekawego!...

Dorotko w tym Nowym Roku życzę Ci samych Cudów i cudowności!!!Zdrówka!!!Spełnienia marzeń i zmierzeń!
Twoje słowa utwierdzają mnie w tym, że nie tylko moi mężczyźni nie zwracają uwagi na dekoracje i raczej nie liczę na pochwały, bo się ich nie doczekam. Co prawda kiedyś w lecie syn wyszedł przed dom i powiedział do mnie. " My to mamy na prawdę ładnie wokół domu" Takich wielkich oczu ze zdziwienia to chyba nigdy nie miałam. Mam fajną sąsiadkę , no i Agatkę z Przedziwnego Ogrodu, czasem żartobliwie dowartościowujemy się nawzajem. Czasem w lecie naścinam bardzo dużo kwiatów i zrobię sobie bukiet, tak dla poprawy nastroju. Mąż wtedy jest bardzo zdziwiony, że tyle kwiatków nacięłam - nie rozumie, że czasem w wazonie kwiaty cieszą bardziej niż w ogródku.

Za życzenia ślicznie dziękuję i nawzajem

Dorota123 16:18, 03 sty 2019

BASIA8 napisał(a)
Dorotko wszystkiego co najlepsze w Nowym 2019 Roku
Dziękuję i nawzajem.

Dorota123 16:29, 03 sty 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Piszesz o baletnicach (dobra cena!) na kolejnej choince i bieli sopli - ja też o bieli pomyślałam, kupując po Świętach komplet ładnych bombek mlecznych z ornamentami w kolorze jemioły oraz komplet serwetek lnianych z jemiołą właśnie.

Ot, takie fanaberie nasze. Nieszkodliwe przecież.

Też uważam, że takie fanaberie nie są szkodliwe, ale ja pół strychu mam swoich przydasiów Też w ubiegłym sezonie kupowałam czerwone dodatki na choinkę po świętach, bo ta czerwień chodziła za mną już od 2 lat. W przyszłym roku planuję białą, więc ta czerwień będzie leżakować na strychu aż znów wróci do łask. Fajnie, że nie oparłaś się takiej pokusie, ja też z tych co jak mi coś wpadnie w oko to zazwyczaj i do koszyka.

mira 07:28, 04 sty 2019

Zakupy świąteczne po świętach i ja lubię hehe.
Szukałam takiej baletnicy i mam stojąca ale m potrzebna na czubek tortu bo za tydzień będę piekła i dumam nad masami - jedno jest pewne ma być biały śniegowy i masa truskawkowa - robiłaś z mrożonek?