Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anpi 19:23, 05 sty 2019

Dorota123 napisał(a)
Czasem w lecie naścinam bardzo dużo kwiatów i zrobię sobie bukiet, tak dla poprawy nastroju. Mąż wtedy jest bardzo zdziwiony, że tyle kwiatków nacięłam - nie rozumie, że czasem w wazonie kwiaty cieszą bardziej niż w ogródku.

U mnie to samoMówi że przecież w ogrodzie dłużej pokwitną,to po co je ciąć do wazonu, przecież można wyjść i popatrzeć na nie w ogrodzieW ogóle z bukietami w domu to łatwo nie jest,bo eM jest bardzo wyczulony na zapachy i zawsze wyczuje jakiegoś kwiatka,co mu "zalatuje"żeby nie powiedzieć :śmierdziNajbezpieczniejszy u mnie to bukiet z tulipanówA z pachnących to piwonie i róże.Najczęściej jakieś mieszane bukiety lądują na tarasie,gdzie jest ciągły przewiew i nawet jak tam siedzimy to taki bukiet ujdzie(choć nie każdy,wtedy mam dodatkowy bukiet na ogrodowym stoliku) Bo ja bardzo lubię bukiety i tak robię ich na dworze kilka np z polnych ,czy łąkowych kwiatów,traw,czy gałązek albo np. z ziół czy np cebulowych bączków
Sama w sumie też niektórych kwiatów nie zdzierżę w domu,np hiacyntów (tylko do zdjęć),jaśminu ,bzu czy lilii.W ogrodzie uwielbiam te zapachy, ale kumulacja w pomieszczeniu już mi przeszkadza
Dorota123 20:11, 05 sty 2019

mira napisał(a)
Zakupy świąteczne po świętach i ja lubię hehe.
Szukałam takiej baletnicy i mam stojąca ale m potrzebna na czubek tortu bo za tydzień będę piekła i dumam nad masami - jedno jest pewne ma być biały śniegowy i masa truskawkowa - robiłaś z mrożonek?
Odp. na pw.
Dorota123 20:17, 05 sty 2019

anpi napisał(a)

U mnie to samoMówi że przecież w ogrodzie dłużej pokwitną,to po co je ciąć do wazonu, przecież można wyjść i popatrzeć na nie w ogrodzie......
Mój em czasem mnie zaskoczy, zazwyczaj wiosną. Urwie 3 żonkile i wstawi do.... szklanki żeby ładnie pachniało, albo małą gałązkę lilaka lub jaśminu - też do szklanki
Ja swoje bukiety też robię do altany, gdybym takiego pachnącego wiechcia wstawiła w domu, to sama bym nie wytrzymała z nadmiaru zapachów.
anpi 22:31, 05 sty 2019

Wiosenne bukieciki ja też dostaję,ale przeważnie z kwiaciarni lub marketuPierwszym właśnie wczoraj mnie zaskoczył(foto u mnie)
Anitka 13:23, 07 sty 2019

O i śnieg się pojawił. Klimat dopełnił. Czasochłonne te chatki piernikowe bardzo, 6 godzin jedna. Podziwiam.
A czy piernikowa wioska jeszcze stoi? Czy jakiś "Jasio" może się skusił?
Dorota123 13:25, 08 sty 2019

anpi napisał(a)
Wiosenne bukieciki ja też dostaję,ale przeważnie z kwiaciarni lub marketuPierwszym właśnie wczoraj mnie zaskoczył(foto u mnie)
Jak to powiedziałam emowi to spytał " a co przeskrobał?" Mój nie obdarowuje mnie kwiatami.

Dorota123 13:30, 08 sty 2019

Anitka napisał(a)
O i śnieg się pojawił. Klimat dopełnił. Czasochłonne te chatki piernikowe bardzo, 6 godzin jedna. Podziwiam.
A czy piernikowa wioska jeszcze stoi? Czy jakiś "Jasio" może się skusił?
Wioska stoi i ma się dobrze. Upiekłam dużo pierniczków, którymi zawsze można się poczęstować.

yolka 13:41, 08 sty 2019

Spoko Dorotka, mój też nie, ważne że pieli rabaty i doły kopie Pomyślnosci w Nowym Roku
Milka 14:56, 08 sty 2019

Nie wiem czy zima, czy twjoe poczucie piękna ją tak podkreślają, nieustannie podziwiam Dorotko naj, naj na 2019
Dorota123 18:27, 08 sty 2019

yolka napisał(a)
Spoko Dorotka, mój też nie, ważne że pieli rabaty i doły kopie Pomyślnosci w Nowym Roku
Dziękuję Jolu i nawzajem pewnie podświadomie sadzę tyle kwiatów żeby je mieć zawsze w zasięgu wzroku. Jakoś to muszę sobie wytłumaczyć.