Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 21:45, 01 lut 2016

jankosia – przepraszam Monika, ale nie zauważyłam twojego wpisu wcześniej.
Hosta FIREWORKS ma jaśniutko lawendowe kwiaty, LANCIFOLIA – ciemno fioletowe, a ONE MAN’s TREASURER też fioletowe tylko nie co jaśniejsze. Jeśli chodzi o białe kwiaty to szukaj raczej wśród niebieskich host…tam znajdziesz najprędzej. Z moich obserwacji wynika że 70% to kwiaty lawendowe, 20% fioletowe, a tylko 10% to kwiatostan biały…Będzie ci ciężko znaleźć ponieważ wiele kwiatów host na początku kwitnienia jest śnieżnobiałych a z czasem nabierają odcieniu jasno lawendowego. Jeśli dobrze pamiętam to BIG MAMA, GOLDEN WAFFLES i ABIQUA DRINKING GOURD mają białe kwiaty, ale musisz jeszcze sprawdzić w necie, bo mogę się mylić.
W kwestii farb to zostawię ci wiadomość na priv, żeby nas nie posądzono o kampanię reklamową.

popcorn – no faktycznie to raczej bez sensu. Może innym razem…..

rozark – Reniu, z twojej listy chciejstw mam tylko 6 odmian:
Halcyon – jest jeszcze mała, ale kilka odnóżek już ma…może dam radę coś ukopać
Love Pat –jest duża, tą ukopię ci na pewno
Orange Marmalade – kupiona w Skierniewicach w tam tym roku, jest jeszcze malutka, chyba nie da rady…zobaczymy wiosną…może…
Earth Angel – jest duża, powinna dać się podzielić
June Fever – jest ok, damy radę
June – w tam tym roku miała tylko dwie odnóżki, jeśli na wiosnę wyjdzie trzecia – będzie twoja.

malgorzata_s – Gosiu, buziaki przesyłam

elzbieta_g – u mnie też od 4 sztuk się zaczynało…a potem to już poszło biegusiem.

wilana – ok., pokazuj swoje hosty…wspólnymi siłami coś rozpoznamy.

Waldek727 – no to do następnego weekendu, spokojnej podróży. Będziesz przejeżdżał w okolicy Łodzi to mi pomachaj…na pewno jeszcze nie będę spała.
iwonaal 21:48, 01 lut 2016

Pozdrowienia zostawiam.
Edyta10 01:31, 02 lut 2016

Witam się pierwszy raz, bo wcześniej podglądałam bez pisania
obejrzałam hosty, piękna kolekcja , ja mam dużo mniej i część NN...
pozdrawiam serdecznie
rozark 08:57, 02 lut 2016

Nikita napisał(a)

rozark – Reniu, z twojej listy chciejstw mam tylko 6 odmian:
Halcyon – jest jeszcze mała, ale kilka odnóżek już ma…może dam radę coś ukopać
Love Pat –jest duża, tą ukopię ci na pewno
Orange Marmalade – kupiona w Skierniewicach w tam tym roku, jest jeszcze malutka, chyba nie da rady…zobaczymy wiosną…może…
Earth Angel – jest duża, powinna dać się podzielić
June Fever – jest ok, damy radę
June – w tam tym roku miała tylko dwie odnóżki, jeśli na wiosnę wyjdzie trzecia – będzie twoja.

Dzięki wielkie Z Love Pat bardzo się ucieszyłam bo ona, niebieska na zdjęciach, w rzeczywistości też? za Earth Angel też dziękuję, ma niebieski środek tak jak piszą? June Fever jest piękna , reszty nie ruszaj, szkoda ich dzielić jak są małe niech nabierają masy

zamawiam róże w F. mają spory wybór, nie chcesz czegoś?

popcorn 09:21, 02 lut 2016

Nikita 22:49, 02 lut 2016

iwonaal – Iwonko, odpozdrawiam bardzo, bardzo

Edyta10 – Witam, Edytko w moim “szmaragdowym”.Host troszeczkę się uzbierało, ale to moje ulubione rośliny, więc nie ma się czemu dziwić. Kolekcja liczy 75 odmian i …(tak zupełnie niechcący) wypatrzyłam w necie kilka kolejnych…właśnie kombinuję, żeby zrobić zamówienie.
Biegnę do Cię, zobaczyć twoje królestwo nad jeziorem.

rozark – LOVE PAT – bardzo niebieska, jest śliczna; ma duże miseczkowate liście, w których zbiera się rosa. Moja mama uważa ją za najpiękniejszą całego mojego hostowiska.
EARTH ANGEL – ma środek raczej zielono-niebieski; u mnie rośnie w pełnym słońcu, więc jest bardziej zielona. Muszę ją wyeksmitować w inne miejsce, bo ją słoneczko troszkę przypala. Jak posadzisz ją w cieniu wybarwi się bardziej na niebiesko.
JUNE FEVER – też mi się bardzo podoba.

Reniu, ukopię ci, którą będziesz chciała. A może jeszcze jakąś? Popatrz….

popcorn – Carola, robiłaś już zamówienie w F. (w tej szkółce z Krakowa)? Właśnie się przymierzam…
wojtas2101 11:51, 03 lut 2016

Mi najbardziej podoba się hosta Color festival. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za nie opisanie host.
rozark 12:20, 03 lut 2016

nie chcesz róż? upewniam się tylko że nie przegapiłaś info
Nikita 13:17, 03 lut 2016

wojtas2101 - ja też gustuję w hostach tricolor. Wojtku, nic się nie stało...latem przysiądę i rozszyfruję te dwie hosty.

rozark - Reniu, na razie za różyczki dziękuję. Fajnie, że o mnie pamiętałaś.
popcorn 13:20, 03 lut 2016

Nikita napisał(a)
iwonaal popcorn – Carola, robiłaś już zamówienie w F. (w tej szkółce z Krakowa)? Właśnie się przymierzam…

Magda hosty? Pomyślę o tym w marcu/po feriach, ciekawe czy utrzymali ceny z jesieni? Podsyłałam Ci cennik w excelu?