Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

wojtas2101 14:47, 05 mar 2014

Witaj
Najbardziej podoba mi się wariant 3, bardziej pokręcony niż samo jajo.
Karolinek 15:02, 05 mar 2014

Ja też jestem za 3 opcją, choć już pewnie wszystko przesądzone
Nikita 18:32, 05 mar 2014

Dla chętnych zamedowywuję – w OBI była dostawa bukszpanów: kulki (do wyboru dwa rozmiary), stożek i „na obwódki” (dwa rozmiary); ceny od 5 zł. do 79 zł.
Kulki wielkość „ na oko” 20 cm i 30 cm – bardzo ładne (wypasione), stożek ok. 70 cm wysokości.

ewalm – Ewa podobno sam Fryderyk niekiedy pisał o sobie Szopen

wojtas2101, Karolinek – dzięki za „oddanie swojego głosu”, ale wariant 3 chyba faktycznie za bardzo pokręcony…u mnie wszystko jest trochę zwariowane (i kostka brukowa, i czarny granit, kora i żwirek ogrodowy, płyty chodnikowe i betonowe „drewno”) aż za dużo tego…to może chociaż kształt rabatki niech będzie taki „ugrzeczniony”…..

Pozdrawiam wszystkich (znowu) wiosennie.
Nula 18:57, 05 mar 2014

Pewnie jestem za póżno ale podoba mi się wersja 2 ,pozdrawiam Nikita
Nikita 19:00, 05 mar 2014

Za późno, za późno...ale nic straconego Nula...w weekend następne głosowanie (takie wypasione) zapraszam.

Ps. a może nawet już jutro uda mi się znaleźć chwilkę i wkleję jakieś wizualizacje
Alisonek 19:04, 05 mar 2014

Pochwal się co z tym Przytokiem?
Nikita 20:02, 05 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Pochwal się co z tym Przytokiem?

No więc tak...Kasik tam była w niedzielę...widziała te nasze Franky...aż 2 sztuki. Jeden był ok., ale drugi taki troszkę przez życie doświadczony...żadna rewelacja podobno. Kasia mówiła, żeby zadzwonić do nich za jakieś 2 tygodnie, bo oni dopiero zaczynają się "rozkręcać"...może coś jeszcze będzie.

Rozmawiałam z facetem z Sieradza i będzie je miał, ale po 180 zł/szt.....???????...troszkę chyba przesadził....u niego nie kupię, bo 3x180 = 540zł ...a gdzie jeszcze reszta roślin, a rabatka długa na 20 metrów......
Mam jeszcze namiary na jedną szkółkę, rozmawiałam z nimi, podobno mają, ale schowane i nie pamiętają po ile....mam dzwonić w połowie marca.
No i zostaje jeszcze Kraków...tam też będę dzwonić gdzieś za tydzień.

Jeśli "interesi" cię ten Buk Tricolor to najtaniej u Kapiasów - 54zł za 120cm lub taka szkółka pod Rzeszowem - 90zł za 250cm

Tak kiedyś myślałam o Tobie, że jeśli bardzo byś coś chciała "z Polski" to jak będę kupowała dla siebie to mogę kupić i dla ciebie i jakoś ci podrzucić np. do Poznania, Wrześni lub Pobiedzisk (bo na razie do Piły nie będę jechała)
Alisonek 20:08, 05 mar 2014

Nikita napisał(a)

No więc tak...Kasik tam była w niedzielę...widziała te nasze Franky...aż 2 sztuki. Jeden był ok., ale drugi taki troszkę przez życie doświadczony...żadna rewelacja podobno. Kasia mówiła, żeby zadzwonić do nich za jakieś 2 tygodnie, bo oni dopiero zaczynają się "rozkręcać"...może coś jeszcze będzie.

Rozmawiałam z facetem z Sieradza i będzie je miał, ale po 180 zł/szt.....???????...troszkę chyba przesadził....u niego nie kupię, bo 3x180 = 540zł ...a gdzie jeszcze reszta roślin, a rabatka długa na 20 metrów......
Mam jeszcze namiary na jedną szkółkę, rozmawiałam z nimi, podobno mają, ale schowane i nie pamiętają po ile....mam dzwonić w połowie marca.
No i zostaje jeszcze Kraków...tam też będę dzwonić gdzieś za tydzień.

Jeśli "interesi" cię ten Buk Tricolor to najtaniej u Kapiasów - 54zł za 120cm lub taka szkółka pod Rzeszowem - 90zł za 250cm

Tak kiedyś myślałam o Tobie, że jeśli bardzo byś coś chciała "z Polski" to jak będę kupowała dla siebie to mogę kupić i dla ciebie i jakoś ci podrzucić np. do Poznania, Wrześni lub Pobiedzisk (bo na razie do Piły nie będę jechała)

Dziękuję że o mnie pamiętasz to bardzo miłe
Czyli Frankie czekają spoko. za 180 też bym nie brała, bo gdzie reszta
Wiesz na co ja się teraz napaliłam (KAsik mi w tym pomogła) żeby od ulicy posadzić wiązy Wredei, a w ogrodzie zamiast buka Rohan, np wiśnie połkowaną Kiku shidare, (2 szt) i je podsadzić tymi moimi nowokupionymi misiami polarnymi na razie wertuję katalogi, które szkółki co mają
buziaczki i owocnych poszukiwań,
A jak będziesz znowu do Piły jechała to zajrzyj
Mirka 20:09, 05 mar 2014

Jeśli glosowanie trwa to ja oddaję głos na 2.
Nikita 20:18, 05 mar 2014

Alisonek - muszę sobie wygooglować tą wiśnie, bo "w nieświadomości żyję"...
A jak będę jechała do Piły to na pewno dam znać, żebyś już wodę na kawke wstawiała....ha ha

Mirka - niestety już po głosowaniu...ale zapraszam w weekend będzie nowe głosowanko