Dla chętnych zamedowywuję – w OBI była dostawa bukszpanów: kulki (do wyboru dwa rozmiary), stożek i „na obwódki” (dwa rozmiary); ceny od 5 zł. do 79 zł.
Kulki wielkość „ na oko” 20 cm i 30 cm – bardzo ładne (wypasione), stożek ok. 70 cm wysokości.
ewalm – Ewa podobno sam Fryderyk niekiedy pisał o sobie Szopen
wojtas2101, Karolinek – dzięki za „oddanie swojego głosu”, ale wariant 3 chyba faktycznie za bardzo pokręcony…u mnie wszystko jest trochę zwariowane (i kostka brukowa, i czarny granit, kora i żwirek ogrodowy, płyty chodnikowe i betonowe „drewno”) aż za dużo tego…to może chociaż kształt rabatki niech będzie taki „ugrzeczniony”…..
No więc tak...Kasik tam była w niedzielę...widziała te nasze Franky...aż 2 sztuki. Jeden był ok., ale drugi taki troszkę przez życie doświadczony...żadna rewelacja podobno. Kasia mówiła, żeby zadzwonić do nich za jakieś 2 tygodnie, bo oni dopiero zaczynają się "rozkręcać"...może coś jeszcze będzie.
Rozmawiałam z facetem z Sieradza i będzie je miał, ale po 180 zł/szt.....???????...troszkę chyba przesadził....u niego nie kupię, bo 3x180 = 540zł ...a gdzie jeszcze reszta roślin, a rabatka długa na 20 metrów......
Mam jeszcze namiary na jedną szkółkę, rozmawiałam z nimi, podobno mają, ale schowane i nie pamiętają po ile....mam dzwonić w połowie marca.
No i zostaje jeszcze Kraków...tam też będę dzwonić gdzieś za tydzień.
Jeśli "interesi" cię ten Buk Tricolor to najtaniej u Kapiasów - 54zł za 120cm lub taka szkółka pod Rzeszowem - 90zł za 250cm
Tak kiedyś myślałam o Tobie, że jeśli bardzo byś coś chciała "z Polski" to jak będę kupowała dla siebie to mogę kupić i dla ciebie i jakoś ci podrzucić np. do Poznania, Wrześni lub Pobiedzisk (bo na razie do Piły nie będę jechała)
Dziękuję że o mnie pamiętasz to bardzo miłe
Czyli Frankie czekają spoko. za 180 też bym nie brała, bo gdzie reszta
Wiesz na co ja się teraz napaliłam (KAsik mi w tym pomogła) żeby od ulicy posadzić wiązy Wredei, a w ogrodzie zamiast buka Rohan, np wiśnie połkowaną Kiku shidare, (2 szt) i je podsadzić tymi moimi nowokupionymi misiami polarnymi na razie wertuję katalogi, które szkółki co mają
buziaczki i owocnych poszukiwań,
A jak będziesz znowu do Piły jechała to zajrzyj
Alisonek - muszę sobie wygooglować tą wiśnie, bo "w nieświadomości żyję"...
A jak będę jechała do Piły to na pewno dam znać, żebyś już wodę na kawke wstawiała....ha ha
Mirka - niestety już po głosowaniu...ale zapraszam w weekend będzie nowe głosowanko