Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Raczkujący ogród Iwony

Raczkujący ogród Iwony

isia33 23:13, 26 sie 2011

No masakra. A mnie najbardziej do szału doprowadza mój 3 -letni syneczek - nie jada owoców (tylko jabłka i banany). Ale nie tak, mama nie chcę. On prawie wymotuje na sam widok np. truskawek i malin. Nigdy nie zjadł maliny a jak mu tak znienacka wcisnęłam truskawkę to poleciał do wymiotkowa. Nie tknie żadnej galaretki, kaszki, drożdżówki z konfiturą, naleśników z dżemem itp
monteverde 01:36, 27 sie 2011

co się dziwicie, więcej niech jedzą w MD i KFC , Isia czy Twoje dziecię nie je niczego co ma czerwony kolor? jak przegłodzisz to i obiad zje
isia33 07:04, 27 sie 2011

Aniu, to nie kwestia MD i KFC, bo tam chodzimy może ze 2 razy w roku, tylko kwestia przyzwyczajeń wyniesionych z domu. Kiedyś była u mnie teściowa, robiłam naleśniki ze szpinakiem i serkiem feta, a ona na to: fuj, szpinak, kto to jada. Pytam ją czy go kiedykolwiek jadła, ona, że nie, ale wie, że to jest fuj. Zresztą ona gotuje fatalnie, mój A. nie znosi u niej jeść, więc nauczył się nie jadać obiadów tylko kanapki.
A synek jada rzeczy w czerwonym kolorze (kocha buraczki i barszczyk). Nienawidzi truskawek i wszystkiego co jest do nich podobne. nawet nie wiem czy jest na nie uczulony bo ich nigdy nie jadał .
shrekol 08:27, 27 sie 2011

Iwonko współczuję Ci znam to na swojej skórze siostry dzieciaki owoce jedzą ale ogólnie takie niejadki, że jak z nimi na wakacjach siedziałem to myślałem że wyjdę z siebie od rana ze śniadaniem 2h wpychania jedynie zupe na plaży bez problemu jadły no ale drugie danie........ odnośnie szpinaku to też zawsze mówiłem fuj!!!!! pamiętając smak szpinaku z przedszkola!!!!! ale w końcu dałem się namówić i spróbować to teraz mógł bym go jeść w każdej ilości Pewnie i Twojemu synowi przejdzie miejmy nadzieję
Joanka 08:42, 27 sie 2011

A dla mnie szpinak z fetą to ulubiony duet. Czy w naleśnikach, czy w pierogach
isia33 08:59, 27 sie 2011

shrekol napisał(a)
Iwonko współczuję Ci znam to na swojej skórze siostry dzieciaki owoce jedzą ale ogólnie takie niejadki, że jak z nimi na wakacjach siedziałem to myślałem że wyjdę z siebie od rana ze śniadaniem 2h wpychania jedynie zupe na plaży bez problemu jadły no ale drugie danie........ odnośnie szpinaku to też zawsze mówiłem fuj!!!!! pamiętając smak szpinaku z przedszkola!!!!! ale w końcu dałem się namówić i spróbować to teraz mógł bym go jeść w każdej ilości Pewnie i Twojemu synowi przejdzie miejmy nadzieję

U mnie jest taki problem - synek jest niejadkiem a córcia - jadłaby non stop Przedwczoraj byłam w szoku, bo mój malec (3 latka) pierwszy raz powiedział, że chce obiad. A co jest z tą zupą to nie wiem, moje też zawsze jedzą, u Igora czasami to jest praktycznie jedyny normalny posiłek w ciągu dnia. Tak więc codziennie muszę gotować 2 dania.
isia33 08:59, 27 sie 2011

Joanka napisał(a)
A dla mnie szpinak z fetą to ulubiony duet. Czy w naleśnikach, czy w pierogach

I jeszcze z makaronem obiad w 10 minut.
Joanka 09:07, 27 sie 2011

Mniam, dobrze że po śniadaniu już jestem
Sebek 14:30, 27 sie 2011

isia33 napisał(a)
Nienawidzi truskawek i wszystkiego co jest do nich podobne. nawet nie wiem czy jest na nie uczulony bo ich nigdy nie jadał .

No jak można nie lubić truskawek !!!
hanka_andrus 17:30, 27 sie 2011

Dzieci tak mają,a te co do przedszkola chodzą ,to z powodu kaszki manny z truskawkami,albo malinami.