Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Mala_Mi 23:56, 24 paź 2014

Przemek... sorki za klimaty cmentarne... takie skojarzenie.
Zrobilsm cie ojcem... ale chrzestny to tez ojciec...tak to jest jak pismo obrazkowe sie czyta.
Mam kilka chryzantem zimujacych i polecam. Od sierpnia i lipca daja czadu do przymrozkow.
Storczyki to moje ulubione kwiaty. Wiec nie tylko Mirella oczy pocieszyla.
Dobranoc.
Gardener27 09:28, 25 paź 2014

alinak napisał(a)
wpadam z rewizytą a tu taki fajny ogród ...no nie sposób już być wszędzie ..blisko mnie ? to znaczy ?....

Alinko byłaś już u mnie a i u Ciebie czasem rozmawialiśmy Mnóstwo tych wątków i czasem człowiek się gubi Hehehe
Gardener27 09:34, 25 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Przemek... sorki za klimaty cmentarne... takie skojarzenie.
Zrobilsm cie ojcem... ale chrzestny to tez ojciec...tak to jest jak pismo obrazkowe sie czyta.
Mam kilka chryzantem zimujacych i polecam. Od sierpnia i lipca daja czadu do przymrozkow.
Storczyki to moje ulubione kwiaty. Wiec nie tylko Mirella oczy pocieszyla.
Dobranoc.

Poczekaj jak wieniec na drzwi zrobię He he he żartuje nie mam manualnych zdolności
Amelia jak była młodszym urwisem to często mówiła do mnie tato Mnie to śmieszyło ale jak odbywało się w obecności prawdziwego ojca i matki to już robiło się niezręcznie
Chryzantemek wieloletnich muszę nabyć bo wsadzi się do gruntu i będą rosły Z jednorocznymi za wiele zachodu choć też mają swój urok
Też lubię storczyki za to że bardzo długo kwitną i mają niepowtarzalna urodę

Ty mówisz dobranoc a ja dzień dobry
Ewa777 10:01, 25 paź 2014

Witam się z rana Pogoda zapowiada się dobrze, bo jest słońce, choć jest tylko 3'C
Gardener27 10:13, 25 paź 2014

Witaj Ewo

U mnie podobnie Słonko ładnie świeci za oknem a na termometrze tylko 2 stopnie z tym że wieje lodowaty wiatr Brrr ... a zapowiadali ocieplenie Dobrze że na noc wniosłem moje chryzantemy bo już były takie brzydkie a w garażu znowu zachwycają
Juzia 11:12, 25 paź 2014

I znów prawie setka postów

Z tymi latarenkami to.... ja też miałam cmentarne skojarzenie jak pierwszy raz zobaczyłam je u kogoś w ogrodzie. Teraz się już trochę do nich przekonuję...ale muszą być proste, nowoczesne
Chyba nie jestem romantyczna Hyhy
Może bez tych malunków na szybkach by było lepiej? Tak tylko się czepiam

U mnie mega mrozy od paru dni. Trochę roślin klapło...mam nadzieję, że odżyją.
Chcę już wiosny...
Ewa777 13:33, 25 paź 2014

Dziś sadzę trawki Są to pierwsze rośliny tego typu w moim ogrodzie. Czytam, że są wrażliwe na mróz. Jak zabezpieczasz swoje trawki i kiedy?

Hahaha Pamięć mam bardzo dobrą, ale krótką Moja rozplenica ma nazwę "Hameln"
Gardener27 16:39, 25 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
I znów prawie setka postów

Z tymi latarenkami to.... ja też miałam cmentarne skojarzenie jak pierwszy raz zobaczyłam je u kogoś w ogrodzie. Teraz się już trochę do nich przekonuję...ale muszą być proste, nowoczesne
Chyba nie jestem romantyczna Hyhy
Może bez tych malunków na szybkach by było lepiej? Tak tylko się czepiam

U mnie mega mrozy od paru dni. Trochę roślin klapło...mam nadzieję, że odżyją.
Chcę już wiosny...

Zdania na temat lamp są podzielone Są zwolennicy Ci bardziej z romantyczną duszą i tacy którym kojarzą się niekoniecznie ogrodowo Możesz podać rękę Ani

U mnie też chłodno ale bez temperatur na minusie i mam nadzieje że tak zostanie Może to przymrozki straszaki a później się ociepli u Ciebie

Byle do wiosny ... tego się trzeba trzymać
Gardener27 16:41, 25 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Dziś sadzę trawki Są to pierwsze rośliny tego typu w moim ogrodzie. Czytam, że są wrażliwe na mróz. Jak zabezpieczasz swoje trawki i kiedy?

Ewo ja swoich traw praktycznie niczym nie zabezpieczam na zimę W tamtym roku okrywałem je stroiszem tak na wszelki wypadek a zima była łagodna Ty swoje świeżo posadzone musisz dla bezpieczeństwa czymś okryć by miały lepsze warunki bytowania
MagdalenaK8 21:16, 25 paź 2014

Jestem...zaglądam i oczy mocno pocieszyłam storczykiem BOSSSSSKI!
Pozdrawiam