Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa777 16:13, 15 lis 2014

Hortensje pięknie się prezentują, chociaż nie mają listków, ale za to mają dużo rozgałęzień, więc będą pięknymi krzewami Widzę, że dałeś im podpórki, to tylko na zimę, czy w jakimś innym celu?

Róż jeszcze nie kopczykowałam, dziewczyny piszą, żeby poczekać aż będzie -5'C.
Gardener27 16:55, 15 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Hortensje pięknie się prezentują, chociaż nie mają listków, ale za to mają dużo rozgałęzień, więc będą pięknymi krzewami Widzę, że dałeś im podpórki, to tylko na zimę, czy w jakimś innym celu?

Róż jeszcze nie kopczykowałam, dziewczyny piszą, żeby poczekać aż będzie -5'C.

Zakupiłem hortensje już z podpórkami Producent je umieścił by podczas kwitnienia pędy nie przewieszały się Nie wyciągałem palików bo latem będą jak znalazł

Z okrywaniem róż nie czekam do mrozów Nie zamierzam marznąć a jak to teraz zrobię nie zaszkodzi im a ja będę miał spokój
Gardener27 17:21, 15 lis 2014

Mala_Mi 17:54, 15 lis 2014

A ja zaczęłam pisać posta.. i zamiast wysłać to zamknęłam.. ot.. i po pisaniu.
Skrót telegraficzny wypowiedzi... czosnków nie okrywam niczym i żyją od wielu lat. W tym roku przesadziłam jesienią i też już maja po 10 cm.. ale tak jest co roku.
iwonaal 18:33, 15 lis 2014

Buziaki, super
Ewa777 19:43, 15 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Co za cudne kolorki
Nallar 20:25, 15 lis 2014

Przyszłam zobaczyć co u Ciebie Przemku słychać i widzę, że zaszalałeś na maxa. Hortki pięknie rozkrzewione, jak dostaną liściorków, a jeszcze zakwitną.....Będzie co podziwiać. Pozdrawiam i uciekam dalej.
AgataBC 20:54, 15 lis 2014

Gardener27 napisał(a)

Grabowe żywopłoty zawsze mi się podobały Rosną szybko i tworzą zwarty zielony ekran Trzeba je tylko często ciąć ale to nie problem dla takiego ogrodnika jak Ty

Domków dla owadów jestem ciekaw i już nie mogę się doczekać zdjęć

Pozdrawiam

graby sadzone wiosną ledwo podrosły, chyba musiały się dobrze ukorzenić.. no i ja mam chyba za kwaśną dla nich ziemię..na wiosnę trochę odkwaszę koło nich. Mam też buki ale łapią choroby i wolałam kupić znowu graby. Sadziłam już prawie po ciemku więc zdjęć nie ma narazie. Samo przygotowanie podłoża, rowków, odchwaszczenie zajęło sporo czasu a było tego ponad 30metrów. Sadzonki przyszły ładne 3-letnie wys. ok. 70cm. Narazie łyso wyglądają- oby się przyjęły.
Za domki się wezmę po niedzieli.
Pozdrawiam Przemku

ps. nie słodź mi aż tyle bo nie zasługuję
Juzia 21:29, 15 lis 2014

Nową rabatkę widziałam!
Będzie pięknie w przyszłym roku
Gardener27 00:44, 16 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
A ja zaczęłam pisać posta.. i zamiast wysłać to zamknęłam.. ot.. i po pisaniu.
Skrót telegraficzny wypowiedzi... czosnków nie okrywam niczym i żyją od wielu lat. W tym roku przesadziłam jesienią i też już maja po 10 cm.. ale tak jest co roku.

Znam ten ból Czasem się napiszę i zeżre mi wiadomość Co zrobić
Fajnie że piszesz o czosnkach bo nie mam z nimi żadnych doświadczeń Bardzo mi się podobają i obsadziłem nimi praktycznie wszystkie swoje rabaty Już nie mogę doczekać się wiosny

Pozdrawiam