Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:25, 13 paź 2015

olga80 napisał(a)
o matko ale się narobiło, bardzo mi smutno

Masakra
Gardener27 19:27, 13 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
Też się boję o chryzantemy... Miały iść do ludzi - znajomych i sąsiadów... a pójdą pewnie na kompostownik... Nie miałam odwagi wczoraj po południu nawet do nich zajrzeć z bliska...

Trzymam kciuki za Twoje chryzantemy Ja swoje w sobotę wykopałem z gruntu i posadziłem do skrzyń Uratowałem je tym samym bo skrzynie stoją pod zadaszeniem ... są całe Natomiast te zakupione na giełdzie w donicach nadają się tylko na kompostownik
Gardener27 19:31, 13 paź 2015

Mirella napisał(a)
Przemko podziwiałam Twoje piękne kompozycje jakie stworzyłeś i byłam zachwycona do wczoraj , paskudna aura wszystko zniszczyła, ubolewam , u mnie tylko miskant pokłonił się nisko , wiem że wiosna będzie u Ciebie cudowna za sprawą cebulowych, czekam na tę chwilę .pozdrawiam.

Oglądałem zdjęcia u Ciebie Nie spadło tak dużo śniegu jak u mnie a mieszkamy niedaleko siebie
Kompozycje jesienne należą do przeszłości niestety Będę musiał wykombinować coś nowego tylko nie wiem czy jest jeszcze sens bo jak będzie powtórka z ,,rozrywki,, to aż strach pomyśleć
Pozdrawiam
Gardener27 19:38, 13 paź 2015

laurowisnia napisał(a)
Przemku, widzę, że w Twoim rejonie chyba najgrubsza warstwa śniegu, więc i zniszczenia większe, potwierdza się, że robinia to drzewo podwyższonego ryzyka w ogrodzie, bałam się też o swoją.

Dużo tego śniegu spadło a do tego bardzo mokrego
Akacja tak jak i każde inne drzewko szczepione na pniu o gęstej koronie z dużą ilością zielonych liści jest narażona na rozłamanie U dziewczyn wiśnie umbraculifera też nie wyglądają ciekawie
Gardener27 19:38, 13 paź 2015

Anda napisał(a)
Wspolczuje tych wielkich opadow sniegu tak wczesnie

Zdecydowanie za wcześnie Liście na drzewach jeszcze nawet nie zdążyły się przebarwić
Gardener27 19:41, 13 paź 2015

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo za tak obszerną instrukcję
A robiłeś kiedyś tak, ze wsadzałeś do koszyczka, do gruntu i na wiosnę przesadzałeś do donicy dekoracyjnej?

Pewnie że robiłem W tamtym roku
Koszyczki z tulipanami były zadołowane w gruncie a na wiosnę przeniesione w skrzyń Polecam również ten sposób
Margarete 20:05, 13 paź 2015

Przykre te foty ze zniszczonym przez śnieg ogrodem i dekoracjami... szkoda mi twojej akacji o pozostałych roślin, ale cóż z naturą nie wygramy....pomoc nie pomogę ale współczuję., u nad był śnieg ale umiarkowany na szczęście.
Gardener27 20:20, 13 paź 2015

Dziękuję Gosiu za wsparcie To dla mnie dużo znaczy
AsiaK_Z 21:55, 13 paź 2015

Ale się porobiło To są siły natury, a z nimi póki co jeszcze nikt nie wygrał. Mam jednak nadzieję, że straty okażą się mniejsze. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cię serdecznie Przemku
zabaewa 22:22, 13 paź 2015

Przemku. Strasznie mi przykro. Ale jestem pełna nadziei, że nie wszystko stracone i wisną Twój ogród się odrodzi. A na pocieszenie wiosną wyślę Ci kępkę białych marcinków, które tak Cię zachwyciły u Agnieszki. Niestety nie wiem co to za odmiana. Jak je kupowałam to wtegy nie byłam na ogrodowisku i było mi to ojabątne .Są średnio niskie i naturalnie tworzą kulistą kępkę.