Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:48, 14 paź 2015

Dziś po pracy zrobiłem bilans strat i wziąłem się za robienie porządków w ogrodzie Za wiele nie udało mi się zrobić bo ciemność już o 18 ogarnęła wszystko ale nie jest tak źle jak to wyglądało w poniedziałek

Moje kroki najpierw skierowałem do rozłamanej akacji. 1/3 gałęzi odłamała się w miejscu szczepienia pod ciężarem śniegu i nie była już do uratowania Pozostałe konary skróciłem dość mocno nadając formę kulki drzewku Mam nadzieję że wiosną odbije ładnie i się zagęści

Kompozycje jesienne są mocno sfatygowane ale jak dobrze pokombinuję to może będą cieszyć jeszcze oko Najgorzej wyglądają chryzantemy Spróbuję je podwiązać i doprowadzić do pionu To co się odłamało trafiło do wazonu w domu

Wysokie miskanty są zmasakrowane Przywiązałem je do palików i jakoś tam się trzymają Największym zaskoczeniem jest aleja stip Pięknie się podniosły do góry i nawet nie ma śladu że przez dwa dni leżał na nich śnieg Rozplenice w warzywnym też powstały i chyba będą nasiona

Delikatne byliny przyklepane do ziemi ... im już nic nie pomoże Werbena patagońska połamana W tym roku się nie wsieje ... nie zdążyła dojrzeć

Dużo jeszcze czeka mnie pracy by doprowadzić ogród do stanu używalności ale dziś mam lepszy humor i pozytywnie patrzę w przyszłość
Juzia 19:52, 14 paź 2015

No to ufff
Rumianka 20:07, 14 paź 2015

O matizen noga, jaczi piankne kwiaty. Niech każdy knop płedarewuje taczi kwiaty swłejej bialce, a miłosc bandze kwitła na tem swiece jeszcze młecniej.

Tłumaczę...o kurcze (w mordę jeża..lub ja pitolę), jakie piękne kwiaty. Niech każdy mąż (chłop) podarowuje takie kwiaty swojej żonie (kobiecie), a miłość będzie kwitła na tym świecie jeszcze mocniej. Przemuś, to przecież takie proste, ha, ha.
eluniak 20:25, 14 paź 2015

Gardener27 napisał(a)

Aż mnie ciarki przechodzą jak patrzę na te zdjęcia Dziś po śniegu nic nie zostało

Pewnie strat trochę ten śnieg narobił. U nas na Podlasiu nadal straszna susza ani deszczu ani śniegu.
eluniak 20:27, 14 paź 2015

Przepraszam nie przeczytalam postu powyżej. Szkoda tych twoich roslin masz taki piekny ogrod
Gardener27 20:28, 14 paź 2015

Juzia napisał(a)
No to ufff

Też tak myślę
Gardener27 20:29, 14 paź 2015

Rumianka napisał(a)

O matizen noga, jaczi piankne kwiaty. Niech każdy knop płedarewuje taczi kwiaty swłejej bialce, a miłosc bandze kwitła na tem swiece jeszcze młecniej.

Tłumaczę...o kurcze (w mordę jeża..lub ja pitolę), jakie piękne kwiaty. Niech każdy mąż (chłop) podarowuje takie kwiaty swojej żonie (kobiecie), a miłość będzie kwitła na tym świecie jeszcze mocniej. Przemuś, to przecież takie proste, ha, ha.

Ta ... banalnie proste
Wiedziałem że to będzie w ten deseń ... czyli o kwiatkach
Gardener27 20:32, 14 paź 2015

eluniak napisał(a)

Pewnie strat trochę ten śnieg narobił. U nas na Podlasiu nadal straszna susza ani deszczu ani śniegu.

Deszcz potrzebny przy tej suszy Śnieg zdecydowanie odradzam ... to nie ta pora roku

Przepraszam nie przeczytalam postu powyżej. Szkoda tych twoich roslin masz taki piekny ogrod

Ogród po dzisiejszym obchodzie nie wygląda tak tragicznie Zrobi się mały lifting i będzie dobrze
olga80 20:52, 14 paź 2015

cieszę się , że straty nie są aż takie duże i humor lepszy
mateuszmichn 21:28, 14 paź 2015

O matko boska ile śniegu u ciebie. Zeszłej zimy to u mnie chyba tyle nie było co u ciebie teraz