Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 14:16, 28 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Piękne róże
Co jedna to ładniejsza. Nie potrafię wybrać tej najpiękniejszej

Mirella ja też nie ☺
Ewik 14:19, 28 lip 2016

malgol napisał(a)
Zauważyłam, że masz dużo róznych hortensji... szukam jakiejś niewysokiej odmiany pod okna jadalni i żeby nie przebarwiała się na intensywny kolor. Limelight , Phantom sa za wysokie choć kolor by pasował. A te Polar Bear?Polecisz cos?

Polar też duży rośnie. Z małych mam Bobo i miniaturkę limki- Little lime, kolor taki sam tylko mniejsza.jedną mam drugi sezon w donicy.fajna jest tez diamantino , lekko na różowo sie przebarwia .
hindsight 21:10, 29 lip 2016

Jeszcze Sundae Fraise, biało kwitnąca, przebarwiająca się na mocny róż, zwarta i gęsta, rozłożysta, niska. Z trochę wyższych, ale nie gigantów Magical Candle - bardzo podobna do Limelight, z wyjątkiem wzrostu.

Little Lime moim zdaniem nie jest tak bardzo podobna do Limelight, kwiatostany ma bardziej kuliste (spłaszczone) i nie bieleją, jak u Limelight. Jedynie kolor robi się jaśniejszy, ale to dalej taki seledyn, potem trochę różowieje. Ja ją uwielbiam.

Aaa, miały być nie przebarwiające się. To ciężko będzie. Ja tam ostatecznie zaakceptowałam to przebarwianie się, z nawet mi się podoba. Pamiętam, jak w zeszłym roku zobaczyłam jesienną Diamant Rouge w sklepie. To był widok!
yolka 21:54, 29 lip 2016

Ewik napisał(a)
o poranku

Czarowne zdjęcie
Ewa777 22:12, 29 lip 2016

Ewcia, u Ciebie tak pięknie, że tylko siedzę i wzdycham do tych zdjęć Cudnie, cudnie, cudnie
ewsyg 10:30, 30 lip 2016

Ewuś, dawno u Ciebie nie byłam i szkoda bo bardzo u Ciebie ładnie. Wszystkie roślinki piękne, cudne zestawienia hortensji z jeżówkami. Ślicznie je fotografujesz
uziemiona 00:02, 31 lip 2016

Ewa wpadam z rewizytą, choć wcześniej zaglądałam. Zaznaczam wątek, ale muszę od początku przestudiować jak powstał tak cudny ogród. Piękne kompozycje na rabatach, a o różach to nie wspomnę. Zbiór kolekcjonerski. A Ty ekspertka. Ja odpuszczam z różami, bo cos nie mam ręki i cierpliwości. Zostawię tylko małą różankę.
A zdjęcia super.
jolanka 23:08, 05 sie 2016

Trafiłam tu dzięki Kasi - Kasya , która chwaliła Ewo Twoje kompozycje rabatowo-różane.
Miała rację, są piękne. Miło mi będzie odwiedzać Cię w Twoim ogrodzie i podpatrywać, jak pracujesz
frezja 23:20, 05 sie 2016

Ewik napisał(a)
o poranku

Cudne zaplanowana rabata
Ewik 23:05, 08 sie 2016

U nas od dwóch tygodni nie ma dnia żeby nie padało, albo rano, albo pózniej, troszkę słońca i znów pada, słowem pogoda do niczego , chwasty rosną jak szalone, sądziłam, ze nie mam bezdomnych ślimaków, a teraz wiem , ze są i to sporo , zresztą różne inne zyjątka co szatkują listki też, grzybek tu i tam , na liściach i fizycznie rosnące na trawniku też
do tego rosliny wymęczone deszczem , wiatrem itp