Za słodziaka dziękuję u mnie słonecznie i bardzo ciepło, to płatki mu przeschną, śliczny, lawendowy kolor ,i skąpany w deszczu tak jak lubię.
Z sosnami spróbuję wieczorem, najwyżej nie wejdę do ogrodu przez miesiąc.
Agatko, syropy są pyszne, a co do Sosen, to mnie to tak boli że muszę to zrobić, to tak jak bym sobie rękę obcięła ale to jest jedyna czynność w ogrodzie którą muszę zrobić, wszystkie inne chcę i robię z wielką przyjemnością, a tę muszę i to jest okropne nie lubię coś musieć.
Lucynka, Konwalnik bardzo wolno rośnie fajne ma kwiatuszki takie drobne, a Sosny.......... bardzo je lubię, ale spędzają mi sen z powiek, gdybym miała większą działkę to było by na niej dużo iglaków.
Twój lilak szybszy od mojego
O sosnach i syropie mowa, a ja właśnie wczoraj w lesie napotkałam młodzutkie sosny i trochę z kolezanką uszczyknęłyśmy sobie młodziutkich przyrostów. Może i na nalewkę wystarczy
Karolinka, naleweczka też fajna jest Lilak jeszcze nie pokazał na co go stać, tylko na razie nieliczne kwiaty się rozwinęły myślę że do niedzieli pokaże swoje piękno, i ten zapach cudowny, tylko zamknąć oczy i marzyć.
Pojemniki ekstra! Czekam na ostateczne zaaranżowanie.
A może to już? Tylko czeka na rozrośnięcie?
Przemko Właśnie to są Lobelie, ale stoją na stole bo się hartują a miejsce docelowe to parapety zewnętrzne, będą niebieskie i białe kaskady, mini motylków tak je nazwałam, myślę że już mogę je ułożyć na parapetach bo noce są ciepłe, twoja balia z Hostą fajnie się prezentuje.
Hania Wieczorem postawię na parapetach, podobają się widzę, fajnie to jeszcze maluchy, ale rozrosną się w zeszłym roku też miałam Lobelie z nasion bardzo były bujne, kwitły do października,raz je przycięłam, zagęściły się.
Też kiedyś miałem w skrzynkach lobelie tylko że po każdym deszczu wyglądały jak zmokłe kury i długo dochodziły do siebie Lepiej je ustawiać na parapetach w zacisznych i osłoniętych miejscach U Ciebie będzie im bardzo dobrze