Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Nadchodzi wiosna - czas na ogród

dominika_ 17:40, 09 lip 2016

Kasya napisał(a)
teraz troche malo widac na fotkach ale nie zauwazysz kiedy wszysttko tak urosnie ze nie posnasz rabatki, juz sie nie raz o tym przekonalam

Muszę im dać z rok dwa co najmniej Widzę po swojej skarpie, 3 rok a roślinki ładnie urosły
kamila66 17:40, 09 lip 2016

Dominika fajnie skarpa wygląda
dominika_ 17:43, 09 lip 2016

Zana napisał(a)
Kurcze, że ja wyciepałam wielosiły (bo to chyba one na pierwszym zdjęciu?). Piękną odmianę brunnery kupiłaś. Gdyby Ci ją i rodgersje paliło, to przenieś koniecznie w cień. One lubią cień i wilgoć, jak mają za sucho to podsychają in liście.
Domi, przepiękne kolory tych tawułek. Szczególnie tej ciemnej właśnie Ci pozazdrościłam. Była nazwa odmiany? Tawułki i paprocie, to super połączenie. Dałabym i jednych i drugich więcej. Tak żeby tawułki kwitły pomiędzy paprociami.
Ostatnie zdjęcie mi się podoba, lubię bardzo takie kamienne ścieżki. Co tam masz pod słupkami posadzone, bo niedowidzę? Śliczne żurawki.

Tawułki standardowo opisane "tawułka w odmianie". Paproci z pewności jeszcze dokupię, nawet dziś 3 sztuki nabyłam Ogólnie zapotrzebowanie na roślinki w moim ogrodzie jest duże, ale wiadomo budżet ograniczony
Pod słupkami jest berberys natasza, żurawki nie wszystkie się przyjęły, może w tym tygodniu uda mi się podosadzać.

Co do burnery to ona lekko przypalona jest bo panu w szkółce wiatr zwiał siatkę cieniującą i zdążyło przypalić, podobnie z rodgresją. U mnie są w cieniu lub półcieniu. Stanowisko jak najbardziej wilgotne, te chwasty za kamykami to jest strumyk.
dominika_ 17:48, 09 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Dominika fajnie skarpa wygląda

Dziękuję, myślałam żeby troszkę tam roślin podosadzać, ale brakło pomysłu i na ta chwilę jest bez zmian
LyraBea 18:27, 09 lip 2016

dominika_ napisał(a)
A tak a propo wskakujących roślinek o bagażnika, miałam dziś zmasowany atak, wypełniły cały bagażnik

Dopiero teraz wyłapałam Twoje zakupy. Świetne. Aż się pysk śmieje. I widzę dużo pracy w ciągu ostatnich dni. Cisy, nowe nasadzenia kaskadowe. Już fajnie a jak będzie ślicznie, jak się rozrośnie.
Ten pas drogowy za Cisami aż się prosi o zagospodarowanie, ale faktycznie jak masz zainwestować a Ci przyjdą i poniszczą, to nie ma sensu. Ja mam podobnie z przedpłociem. Napracowałam się zeby w ogóle jakoś to wyglądało, potem |chcieli mi tuż przed siatką drogę utwardzić, ale ublagalam żeby paliki dalej wstawili, zwłaszcza, że miejsce jest. Zgodzili się, ale to takie tymczasowe...Tyle, że koszę, żeby mi trawa po szyję nie urosła jak na łąkach dookoła.
Życzę Ci deszczu bez ulewy żeby wszystko ładnie się poprzyjmowało. Pozdrawiam
dominika_ 18:42, 09 lip 2016

Beatko ten pas mnie denerwuje, ale coś przebąkują o robieniu chodnika, więc wstrzymam się, jak nic się nie będzie działo, to wsadzę coś zadarniającego bo koszenie odpada.

Co do powstrzymania się od zakupów długo nie wytrzymałam, dziś znów odwiedziłam ogrodniczy

Basilikum 18:50, 09 lip 2016

no no bo nam w nalog wpadniesz
dominika_ 18:59, 09 lip 2016

Basilikum napisał(a)
no no bo nam w nalog wpadniesz

Podejrzewam Iza, że już wpadłam Jakoś mnie to bardzo nie martwi
Basilikum 19:21, 09 lip 2016

ja mam ten sam nalog
LyraBea 19:50, 09 lip 2016

dominika_ napisał(a)

Podejrzewam Iza, że już wpadłam Jakoś mnie to bardzo nie martwi
Na zimę pojedziemy gdzieś na zbiorowy detox