Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

roma2 21:05, 04 lis 2014

W połowie października. Bo ja tak z doskoku na działkę. Mąż 400 km ode mnie zarabia na budowany domek (ja na ogród). Raz na dwa tygodnie jedziemy na tzw. przez rodzinkę "przedziałkę". Posadziłam i rosną! W innych okolicznościach bardzo bym się ucieszyła. Aj, na szczęście innych cebulowych nie widać.
Katkak 21:13, 04 lis 2014

Ewcia u Ciebie faktycznie jesień subtelna, bo jeszcze kwiecie rośnie . Ale straaaasznie podoba mi się zdjęcie tego konwalnika Cudne . Pozdrawiam Ewuniu
Nallar 21:16, 04 lis 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Macham EwuśZa to kocham skalniaki że nawet zimą ładnie wyglądają U ciebie chyba mrozu nie było?

Małgoś był mróz na tyle silny że zmroził mi pacioreczniki, wszystkie hosty i moje maleńkie horcie ogrodowe
Skalniaki zawsze mi się podobały ale mój już zarośnięty bardzo, czas go przerzedzić. Widziałam u Cieie młode przyrosty na buksach, moje mają takie same, czy one nie zmarzną?
skalniakowa ciasnota i biedna hortka.
Nallar 21:25, 04 lis 2014

roma2 napisał(a)
W połowie października. Bo ja tak z doskoku na działkę. Mąż 400 km ode mnie zarabia na budowany domek (ja na ogród). Raz na dwa tygodnie jedziemy na tzw. przez rodzinkę "przedziałkę". Posadziłam i rosną! W innych okolicznościach bardzo bym się ucieszyła. Aj, na szczęście innych cebulowych nie widać.

Roma, mamy na forum fachowca jeśli chodzi o czosnki to Basia (Mój 4 arowy azyl). Zapytaj ona na pewno podpowie co dalej.
Nallar 21:29, 04 lis 2014

Katkak napisał(a)
Ewcia u Ciebie faktycznie jesień subtelna, bo jeszcze kwiecie rośnie . Ale straaaasznie podoba mi się zdjęcie tego konwalnika Cudne . Pozdrawiam Ewuniu

Dzięki Kasieńko, Konwalnik w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej
roma2 21:31, 04 lis 2014

Dziękuję za namiary. I spadam na spacerek, bo psina tupta.
Nallar 21:50, 04 lis 2014

roma2 napisał(a)
Dziękuję za namiary. I spadam na spacerek, bo psina tupta.

anabuko1 09:05, 05 lis 2014

Konwalnik śliczny
Posadziłam sobie na wiosnę mała sadzonkę.Mój jeszcze mały.
Jakoś wolno rośnie,Nie wiem czy u mnie , czy tak w ogóle tak ma ??
Nallar 10:31, 05 lis 2014

anabuko1 napisał(a)
Konwalnik śliczny
Posadziłam sobie na wiosnę mała sadzonkę.Mój jeszcze mały.
Jakoś wolno rośnie,Nie wiem czy u mnie , czy tak w ogóle tak ma ??

Te typy tak mają W pierwszych chyba trzech latach mój nie rósł wcale, biegałam z nim po ogrodzie szukając mu odpowiedniego miejsca, widzę że te które wsadziłam w słońcu rosną zdecydowanie szybciej. (ale szału nima)
Wysłałam Ci wiad. na priv. czytałaś?
Dorota123 20:31, 05 lis 2014

Zakupy fajne, u nas nie ma takich wyprzedaży. Biegałam po ogrodniczych, Bierdronkach, ale nic z tego, a tu na forum czytam, gdzie właśnie pojawiły się przeceny. Szkoda, że mnie omijają takie okazje.