Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 16:42, 01 maj 2015

wodzyn napisał(a)
I ja mam Lunę, która przeskakuje ogrodzenie i ucieka na wycieczki.
Cieszę się, że ze zdrowiem lepiej, za to teraz ja zaległam.
Świetna jest wiosna w ogrodzie.
Tą bergenią mnie troszkę zmartwiłaś, bo też dostałam i posadziałm u siebie tą zwykłą, ale jak moje rabaty się zapełnią to może wymienie na jakieś odmianowe, ale na razie może lepsze to niż kolejny miejsca do plewienia.
U nas sucho ja nie wiem. Cały czas zapowiadją opady a padało od kilku tygodni raz przez kilka godzin.

Może to imię które wybrałyśmy jest jakieś zaczarowane.....
Martuś, ja do tej pory nie czuję się całkiem zdrowa, to wyjątkowo paskudne choróbsko. Zadbaj więc o siebie.
Bergenia całkiem ładnie wygląda na rabacie, ja też miałam się jej pozbyć ale....no właśnie, normalnie mi jej szkoda. Obcięłam mnóstwo starych, dużych liści i wygląda znacznie lepiej, nawet pokazały się kwiaty. Jeśli Ci zbrzydną to tak jak piszesz, możesz je wymienić.
U nas popadało dość solidnie kilka dni temu, dziś zapowiada się powtórka.
Zdrówka i deszczu życzę
Nallar 16:46, 01 maj 2015

barbara_krajewska napisał(a)
A ja juki wciąż kolejno ograniczam.

U mnie kilka dostało już eksmisję, kolejne wyprowadzą się z ogródka w przyszłym roku.
inag 16:49, 01 maj 2015

kosolka napisał(a)

Nasza tez byla ze schroniska

Nasz drugi pies Abi, też jest ze schroniska. Ja jestem przeciwnikiem kupowania rasowych psów, skoro tyle kochanych jest bezdomnych..(Zresztą rasowe też często lądują w takich miejscach.. To smutne, jak nieodpowiedzialni są niektórzy ludzie, biorący szczeniaczka a jak urośnie...
Katkak 20:27, 01 maj 2015

Ewunia ściskam mocno. Czujesz?
Nallar 20:35, 01 maj 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia ściskam mocno. Czujesz?

Też właśnie zastanawiałam się co mi tak cieplutko i miło, a to Ty Kasieńko.
Odwzajemniam uściski.
Gardener27 20:40, 01 maj 2015

Jakieś przytulanko tu się odbywa Ewo co u Ciebie słychać ? U mnie chłodno i deszczowo więc o majówkowaniu można sobie zapomnieć
Katkak 20:40, 01 maj 2015

Tulimy, tulimy
Nallar 20:52, 01 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Jakieś przytulanko tu się odbywa Ewo co u Ciebie słychać ? U mnie chłodno i deszczowo więc o majówkowaniu można sobie zapomnieć

Tak sobie wymieniamy z Kasią uściski
Co słychać kusicielu? Jak zobaczyłam Twoją balię to nie potrafię o niczym innym myśleć, tylko jak zagospodarować swoje, a mam dwie.
Pogoda u nas też do doopki, zimno i wietrznie. Prace w ogrodzie czekają na cieplejsze dni. Drugie koszenie "pięknego" trawnika zrobione więc nie jest źle.
Gardener27 21:10, 01 maj 2015

Nallar napisał(a)

Tak sobie wymieniamy z Kasią uściski
Co słychać kusicielu? Jak zobaczyłam Twoją balię to nie potrafię o niczym innym myśleć, tylko jak zagospodarować swoje, a mam dwie.
Pogoda u nas też do doopki, zimno i wietrznie. Prace w ogrodzie czekają na cieplejsze dni. Drugie koszenie "pięknego" trawnika zrobione więc nie jest źle.

Uściski zawsze mile widziane

Hehheeh ... jaki kusicielu ? Balia w spadku po prababci a wciąż przydatna tylko w innej postaci Teraz rosną w niej stokrotki z hiacyntami Już wychodzą powoli hosty a potem podsadzę je letnimi kwiatami ... i tak to się kręci Mi się też podoba jak w takich naczyniach jest woda i rosną rośliny wodne Możesz sobie gdziekolwiek ustawić Takie modułowe oczko wodne Może się skusisz ?
Mój trawnik był dopiero raz koszony a przy tych deszczach rośnie jak na drożdżach Może jutro będzie ładniej to coś podziałasz w ogrodzie
wodzyn 21:29, 01 maj 2015

Też już mamy dwa koszenia za sobą, ale za pierwszym razem tylko raz opróżniałam kosz.
Na szczęście dzięki życzeniem Ewy zaczęło padać to i kosic będzie co