Ewuniu pomóż bo głupio mi wciąż Bogdzi głowę zawracać. Podała mi z jakich nawozów robi mieszankę dla rh, tylko nie znam proporcji. Wiem, że Tobie jakiś czas temu podawała. Mogłabyś mi podpowiedzieć?
Chętnie Kaieńko.
Możesz robić 3 opryski w zalecanych na opakowaniu dawkach (każdy osobno), albo zmieszać wszystkie 3 razem wtedy dajesz 1/3 zalecanej dawki.
Łopatologicznie wygląda to tak:
Jeśli każdy osobno to:
żelazo 1ml /1 litr wody
Florovit 2,5 ml / 1 litr wody
Pinivit 20 ml /1 litr wody
Jeśli mieszasz wszystkie razem ml dzielisz na 3. Kup sobie pipetkę lub strzykawkę
4, 5 oprysków co 5, 6 dni.
Nie pryskasz kiedy kwitnie i na nowe przyrosty.
uf... nigdy nie byłam dobra w tłumaczeniu.
Nie wiem jak u Ciebie ale u nas to żelazo zalecane przez Bożenkę jest nie do zdobycia. Kupiłam takie jak na zdjęciu, pytałam Bożenki i stwierdziła ze jest dobre. To tak na wszelki wypadek, bo być może uda Ci się kupić.
Mój typ to hosta albomarginata
Może być to ta sama., dla mnie raczej tak , dorosłe inaczej ciut wyglądają .ale nie do końca musi.Albo ta druga to aureomarginata
U nas w każdym dużym markecie możesz kupić Pinivit. Może masz w pobliżu jakiś sklep dla rolników....Patrzyłaś w Obi?
Szukałaś w necie ?
Tu masz mapkę z zaznaczonym woj. podkarpackim, pod nią masz sklepy gdzie możesz kupić ten produkt. http://www.florovit.pl/hobby/gdzie_kupic/sklepy/podkarpackie/1
Na tej stronie masz możliwość sprawdzić też sklepy internetowe.
Sprawdziłam Ci już.
To są sklepy w Twoim mieście.
TELIDRESS S.C RADZIK W. ul KOLEJOWA 29
OGRODNIK FH ART. OGRODNICZE ul DROGOWCÓW 4
HURTOWNIA NARZĘDZI SEGER ZYGMUNT OZGA ul KONARSKIEGO 32A
RCMB DĘBICA S.A. ul RZESZOWSKA 151
OGRODNICZA SPÓŁDZIELNIA HANDLU I PRZETWÓRSTWA ul RZESZOWSKA 135
Ewo, ślicznie masz w swoim ogrodzie Przejrzałam pismo obrazkowe ale też poczytałam troszkę. Metamorfozy które pokazałaś na początku robią wrażenie. Pozdrawiam i do zobaczenia
Bardzo dziękuję Iwonko. Dużo jeszcze trzeba zrobić w tym moim ogródeczku ale luzik, nie teraz to kiedyś....
Do zdjęć metamorfoz czasem sama wracam aby przypomnieć sobie jak to miejsce wyglądało kiedyś.
Odpozdrawiam i do miłego.