Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Mirella 12:50, 21 maj 2015

Ewcia Śniedek od Ciebie pokazał białego kwiatuszka, Twój jest uroczy i hosty masz dorodne moje urody nie mają przez ślimaki.
Nallar 21:05, 21 maj 2015

Mirella napisał(a)
Ewcia Śniedek od Ciebie pokazał białego kwiatuszka, Twój jest uroczy i hosty masz dorodne moje urody nie mają przez ślimaki.

Mirello, w przyszłym roku kępka śniedków będzie większa, one dość szybko się namnażają i dobrze bo są śliczne.
U mnie też ślimaków jest bardzo dużo ale zdecydowanie wolą podgryzać języczkę i bergenię.
anabuko1 22:08, 21 maj 2015

Nallar napisał(a)
Zdjęcia dla Basi.

Mam jeszcze taki okaz którego coś lub ktoś uszkodził.

1. Hosta albomarginata
2. za małe zdjęcie może halcyon ??
3.Funkia HYACINTHINA
4. to hosta undulata mediovariegata
5.Może Fortunei Aureomarginata ???
Nallar 22:36, 21 maj 2015

anabuko1 napisał(a)

1. Hosta albomarginata
2. za małe zdjęcie może halcyon ??
3.Funkia HYACINTHINA
4. to hosta undulata mediovariegata
5.Może Fortunei Aureomarginata ???

Ale Ty jesteś szybka, jak Ty te nazwy "ogarniasz" Podziwiam Cię.
Duże dzięki.
kasiek 08:13, 22 maj 2015

Ale jaszcur bossski! Moje dzieci marzą o gadacj, tyle że u nas mało słońca, są za to płazy i maja potomstwo. Jest też gniazdo z gołąbkiem takż ena towarzystwo nie ma co narzekać Piekne funkie , nie masz problemu ze ślimakami? Ja po jednorazowym posypaniu granulkami mam spokój, bo tak to szły jak na wojnę
lojalna_ 09:05, 22 maj 2015

Czy sniadek nadaje sie do zadarniania? Czy raczej jest za wysoki? Na niewielkiej powierzchni .....oczywiscie

Slicznie u Cienie
Nallar 11:29, 22 maj 2015

kasiek napisał(a)
Ale jaszcur bossski! Moje dzieci marzą o gadacj, tyle że u nas mało słońca, są za to płazy i maja potomstwo. Jest też gniazdo z gołąbkiem takż ena towarzystwo nie ma co narzekać Piekne funkie , nie masz problemu ze ślimakami? Ja po jednorazowym posypaniu granulkami mam spokój, bo tak to szły jak na wojnę

W tym roku wyjątkowo dużo zwierzęcego potomstwa mam na swojej działce, kosy, wróbelki, jaszczury, a ślimaków ile mam....policzyć nie zdołam
Jaszczury mam każdego roku, chyba właśnie ze względu na słoneczko lubią moja działkę. Ze ślimakami walkę toczę każdego dnia i wygląda na to że jestem na pozycji przegranej, nie nadążam ich zbierać. Granulek na wszystkich rabatach wysypać nie mogę ze względu na psiaka, ale tam gdzie pies nie ma dostępu granulki poradziły sobie z nimi błyskawicznie.
Moje dzieci też wyrastały otoczone zwierzakami, były papużki, basztardy i inne ptaszki, była świnka morska, czarna myszka, swego czasu kot a pies jest od zawsze. Wszystkie odchodziły od nas ze względu na wiek więc chyba dobrze się nimi opiekowaliśmy.
Dobrze jeśli dzieci potrafią opiekować się zwierzętami, jeśli dzieci kochają zwierzęta będą kochać też ludzi.
Ale się rozpisałam.
Katkak 12:16, 22 maj 2015

Ewcia kiedyś w szkółce widziałam taką piękną parkę jaszczurek, ależ piękne były. W niczym nie ustępują urodą moim zdaniem gekonom i innym jaszczurom . I tak sobie wtedy pomyślałam, że fajnie masz, że mieszkają u Ciebie. Apropos zwierząt mój syniu zobaczył wczoraj króliczka w sklepie zoologicznym i tak widzę, że powoli dojrzewa do decyzji posiadania takiego króliczka. Jak będzie chciał to Mu kupię, bo wychodzę dokładnie z takiego założenia jakl Ty.Poza tym mnie mama wszystkie gadziny kupowała jakie tylko chciałam (tata był albo przeciwny, albo neutralny) . Z chomikami tylko było ciężko bo boi się myszy, ale wtedy wysyłałam dziadka, żeby ją urabiał i zawsze działało . Kiedyś powiedziała, że przesadziłam, bo nie dość, że przytargałam chomika, to jeszcze był biały z czerwonymi oczami . A ja chciałam kupić w zoologicznym świerszcza, żeby mi grał w ogrodzie, ale w sumie nie kupiłam, bo i tak by zwiał .
Lukasz2013 13:47, 23 maj 2015

Hejka. Czekam na focie ze spotkania.
Nallar 21:04, 24 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Czy sniadek nadaje sie do zadarniania? Czy raczej jest za wysoki? Na niewielkiej powierzchni .....oczywiscie

Slicznie u Cienie

Jolu ta roślinka jako zadarniająca? czy ja wiem, rośnie w kępce.