Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:17, 24 maj 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia kiedyś w szkółce widziałam taką piękną parkę jaszczurek, ależ piękne były. W niczym nie ustępują urodą moim zdaniem gekonom i innym jaszczurom . I tak sobie wtedy pomyślałam, że fajnie masz, że mieszkają u Ciebie. Apropos zwierząt mój syniu zobaczył wczoraj króliczka w sklepie zoologicznym i tak widzę, że powoli dojrzewa do decyzji posiadania takiego króliczka. Jak będzie chciał to Mu kupię, bo wychodzę dokładnie z takiego założenia jakl Ty.Poza tym mnie mama wszystkie gadziny kupowała jakie tylko chciałam (tata był albo przeciwny, albo neutralny) . Z chomikami tylko było ciężko bo boi się myszy, ale wtedy wysyłałam dziadka, żeby ją urabiał i zawsze działało . Kiedyś powiedziała, że przesadziłam, bo nie dość, że przytargałam chomika, to jeszcze był biały z czerwonymi oczami . A ja chciałam kupić w zoologicznym świerszcza, żeby mi grał w ogrodzie, ale w sumie nie kupiłam, bo i tak by zwiał .

Rodzice też pozwalali mi na trzymanie "gadziny", łączyło się to oczywiście z obowiązkami i tego właśnie wymagałam od swoich dzieci. Ilekroć przywlekli jakieś zwierzątko do domu, musieli się liczyć że obowiązków im przybędzie.
Myślę że to dla dzieci dobra lekcja.
Biały chomik z czerwonymi oczami.....hmm, ale pewnie dla Ciebie był najpiękniejszy
Katkak 21:21, 24 maj 2015

Ten chomik to akurat była menda, bo gryzł jak diabli . Ale kiedy byłam dzieckiem to kupienie chomika wcale nie było łatwe, więc kupowałam bez wybrzydzania . Teraz w sklepie można wybierać syryjskie, dżungarskie, czy kto wie jakie tam jeszcze . Też musiałam sama się nimi opiekować, bo mama na odległość metra się nawet nie zbliżała . A gdzie byłaś jak Cię nie było? Spotkanko jakieś?
Nallar 21:26, 24 maj 2015

Kilka fotek z dziś.

Nallar 21:31, 24 maj 2015

Nallar 21:40, 24 maj 2015

Katkak napisał(a)
Ten chomik to akurat była menda, bo gryzł jak diabli . Ale kiedy byłam dzieckiem to kupienie chomika wcale nie było łatwe, więc kupowałam bez wybrzydzania . Teraz w sklepie można wybierać syryjskie, dżungarskie, czy kto wie jakie tam jeszcze . Też musiałam sama się nimi opiekować, bo mama na odległość metra się nawet nie zbliżała . A gdzie byłaś jak Cię nie było? Spotkanko jakieś?

Ponoć każdą szelmę Pan Bóg jakoś zaznacza.

Kasiu, nigdzie nie byłam, mam "doła" Do niczego siły i na nic chęci. Powrót do normalności przychodzi mi z trudem ale będzie dobrze, potrzebuję trochę czasu.

anabuko1 11:07, 25 maj 2015

Ładne kolorowe kępy kwiecia
To i ja lubię
Ale co to jest na pierwszym zdjątku, bo jakoś nie dowidzę.
Tyle pierwiosnków masz, czy co to ???
Nallar 13:41, 25 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
Ładne kolorowe kępy kwiecia
To i ja lubię
Ale co to jest na pierwszym zdjątku, bo jakoś nie dowidzę.
Tyle pierwiosnków masz, czy co to ???

Jeśli chodzi o to pomarańczowe kwiecie to pszonak, a to białe to rogownica kutnerowa. Obie ładnie wyglądają na rabatkach.
ryska 15:25, 25 maj 2015

Ewuniu, pozdrawiam serdecznie i próbuję sobie wyobrazić Twój "dół" ale nie mogę. Tyle w Tobie pozytywnej energii Buziaki
Nallar 21:28, 25 maj 2015

ryska napisał(a)
Ewuniu, pozdrawiam serdecznie i próbuję sobie wyobrazić Twój "dół" ale nie mogę. Tyle w Tobie pozytywnej energii Buziaki

Miewam Renatko takie dni że najchętniej zagrzebała bym się w mysiej dziurce, dobre jest to że dość szybko mi przechodzi.
Dziękuję za odwiedziny, również przesyłam pozdrowionka.
Katkak 21:46, 25 maj 2015

Ewcia czasem bywają i takie dni. Ale mam nadzieję, że jest już trochę lepiej. Jakby co ściskam mocno i buziole ślę. Może pomoże .