Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:46, 06 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Dzwonek skupiony tzn myślący Zapisuję go do mojej listy zakupów

U mnie bez deszczu ale pochmurnie i nawet ciepło Dzisiaj wróciłem do domu z myślą o koszeniu trawników które już się kładą a moja styrana kosiara odmówiła posłuszeństwa Jestem załamany jutro zawiozę ją do naprawy może się uda i da radę do końca sezonu bo kasy nie mam na niezaplanowane wydatki

Nowa kosiarka to dość duży wydatek. Byłoby sporo nowych roślinek za tą kaskę tylko jak tej nie będzie się dało naprawić to co z trawą? Ten dzwonek świetnie się sprawuje na rabatach bylinowych.
Gardener27 21:55, 06 cze 2014

Mam nadzieję że mechanik da radę i nie będzie to dużo kosztować Rozleciał się ślimak na który jest nawinięty sznurek od zapalania Rozebrałem całość ale sam nie jestem w stanie tego naprawić i potrzebna pomoc fachowca Nowa kosiarka nie jest w planach ale jak trzeba będzie kupić to zacisnę jeszcze bardziej pasa i jakoś dam radę Dzwonek jest piękny i już go u siebie widzę w towarzystwie naparstnic
katarzynkak 23:50, 06 cze 2014

Cześć Ewa

Piekny karmik z sową. Nigdy takiego nie widziałam. Jeśli pozwolisz zrobie mała kopię?

Nallar 10:19, 07 cze 2014

katarzynkak napisał(a)
Cześć Ewa

Piekny karmik z sową. Nigdy takiego nie widziałam. Jeśli pozwolisz zrobie mała kopię?

Proszę bardzo, zastanawiam się tylko czy ptaszki nie będą się bały tej mojej sowy.
Katkak 15:24, 07 cze 2014

Ewunia, ale się rozbujał ten Twój piękny skalniak . Możesz zrobić zdjęcie całości? Goździczek prześliczny, rojnik ten sam nam zakwitł . Ciekawa jestem tego fioletowego kwiatuszka jak rozkwitnie. Jakby co - posyłam trochę słonka . Co do Żurawek to pani na rynku zapewniała mnie, że w lipcu będzie miała też czerwone . Mam nadzieję, że w takiej samej cenie . Pozdrawiam .
Nallar 16:21, 07 cze 2014

Kasiu na skalniaku zrobił się artystyczny nieład, zdjęcie wrzucę wieczorkiem. Za słoneczko dziękuję, było mi bardzo potrzebne. Ten dzwonek skupiony którego Przemek nazwał "myślącym" chyba się już namyślił i zechciał otworzyć kwiatuszki.
katarzynkak 16:53, 07 cze 2014

Nallar napisał(a)

Proszę bardzo, zastanawiam się tylko czy ptaszki nie będą się bały tej mojej sowy.

Ewcia, oj chciałabym,zeby sie bały troszeczkę

Na komórkach nie mam jeszcze załozonej podbitki i wróble, tudzież jaskółki nalepiły sobie ganiazd i śpiewają od rana. Zwłaszcza taki jeden duży wróbel-jest taki głośny, że jak usiądzie na balkonie to już koniec ze snem
Dodatkowo rano zlatują się do nas stada gawronów na karmę psią i stukaja ta karmą w dachówkę
Nie powiem co wyrabia mój M żeby ich przepłoszyć, ale jest wesoło
Ostatnio zakupilismy odstraszacz do ptaków imitujący dzwiek chyba orła. Córcia właczyła przy wróblu, a ten nawet sie na nas nie spojrzał, tylko wcinał chleb z miski psa
Katkak 17:06, 07 cze 2014

Śliczny ten dzwonek
Nallar 17:36, 07 cze 2014

katarzynkak napisał(a)

Ewcia, oj chciałabym,zeby sie bały troszeczkę

Na komórkach nie mam jeszcze załozonej podbitki i wróble, tudzież jaskółki nalepiły sobie ganiazd i śpiewają od rana. Zwłaszcza taki jeden duży wróbel-jest taki głośny, że jak usiądzie na balkonie to już koniec ze snem
Dodatkowo rano zlatują się do nas stada gawronów na karmę psią i stukaja ta karmą w dachówkę
Nie powiem co wyrabia mój M żeby ich przepłoszyć, ale jest wesoło
Ostatnio zakupilismy odstraszacz do ptaków imitujący dzwiek chyba orła. Córcia właczyła przy wróblu, a ten nawet sie na nas nie spojrzał, tylko wcinał chleb z miski psa

U nas twarda zasada, koniec karmienia psa na zewnątrz,kiedy zostawały resztki jedzenia w psiej misce miałam stada ptaków i gryzoni. Ponieważ mój pies uwielbia pozbywać się zapachu cywilizacji tarzając się w ptasich odchodach, musiałam działać. O odstraszaczach słyszałam że nie zdają egzaminu. Ostatnio zastanawiałam się co te ptaki tak stukają po dachach, wydawało mi się że one zlatują na ziemię porywają ślimaki i właśnie na dachu rozbijają ich skorupki.
Nallar 17:49, 07 cze 2014

Kasia domagała się zdjęć "skalniaka" Strasznie zarośnięty co?