Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Gardener27 17:48, 13 sie 2015

Ja bym lilie zadołował z tymi doniczkami gdzieś na rabacie by cieszyły oczy z innymi kwiatami
Jak znajdziesz im miejsce docelowe wtety wyciagniesz doniczki i posadzisz
Nallar 20:54, 13 sie 2015

Rench napisał(a)
Nie wiem czy to do mnie,ale fajnie Ci te zdjęcia wyszły,raczej efekt pasji pstrykania

Pasja to to może jeszcze nie jest ale czasem lubię pstryknąć.
Nallar 20:59, 13 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Ja bym lilie zadołował z tymi doniczkami gdzieś na rabacie by cieszyły oczy z innymi kwiatami
Jak znajdziesz im miejsce docelowe wtety wyciagniesz doniczki i posadzisz

Przemku, miło że wpadłeś. Dwie trafiły już na docelowe miejsce, z pozostałymi zrobię tak jak piszesz, ale czy nie trzeba im większych doniczek?
Gardener27 21:09, 13 sie 2015

Cebule lili radziły sobie do tej pory w tych doniczkach to dadzą radę jeszcze trochę
Ja w ten sposób uprawiałem mieczyki Na wiosnę wkopywałem z doniczkami do gruntu a na zimę wyciągałem doniczki i wsadzałem do piwnicy Nie było nigdy problemu z szukaniem cebulek w ziemi Po paru latach cebulki dzieliłem i w taki sposób doczekałem się sporej kolekcji doniczkowej Obecnie całkowicie zrezygnowałem z sadzenia roslin cebulowo kłączowych które nie zimuja w naszym klimacie Chyba robię się coraz bardziej wygodny
AgataBC 21:57, 13 sie 2015

Nallar napisał(a)

O wow.. !!
monteverde 23:58, 13 sie 2015

Możesz je zadołować i nawet zostawić na zimę przynajmniej żadne robactwo się do nich nie dobierze, u mnie niższe rosną w donicach cały czas ale dużych
Iwk4 00:20, 14 sie 2015

Nallar napisał(a)

Toć byłam, widziałam, dziękowałam.

Ewuniu, chyba wpis uciekł, bo go nie znalazłam. Ale dobrze, że widziałaś
Iwk4 00:23, 14 sie 2015

Słyszałam o zakopywaniu cebul lilii w koszyczkach, ale wsadzenie z doniczką nie spowoduje zalania cebuli?
W razie oczywiście ulewy, bo obecnie to nie grozi.
Może i nie, skoro tak praktykujecie? Sposób sprawdzony z ta doniczką ?
Ciekawe
Nallar 00:26, 14 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Cebule lili radziły sobie do tej pory w tych doniczkach to dadzą radę jeszcze trochę
Ja w ten sposób uprawiałem mieczyki Na wiosnę wkopywałem z doniczkami do gruntu a na zimę wyciągałem doniczki i wsadzałem do piwnicy Nie było nigdy problemu z szukaniem cebulek w ziemi Po paru latach cebulki dzieliłem i w taki sposób doczekałem się sporej kolekcji doniczkowej Obecnie całkowicie zrezygnowałem z sadzenia roslin cebulowo kłączowych które nie zimuja w naszym klimacie Chyba robię się coraz bardziej wygodny

U mnie nie ma takich roślin które trzeba wykopywać z prostej przyczyny, nie mam strychu ani piwnicy gdzie mogłabym je przechować. Wszystkie roślinki muszą sobie radzić same. Podobają mi się dalie, mieczyki ale cóż...
Wygodny mówisz? gdybyś taki był to Twój ogród tak by nie wyglądał. Wygodni ludzie to chodzą po warzywa do sklepu.....
Nallar 00:27, 14 sie 2015

Agcia napisał(a)

O wow.. !!