Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Katkak 17:52, 13 lut 2016

Nallar napisał(a)

Widziałam ją, nie wygląda tak źle, Krzyś zrobi górę i będzie cacy.Tylko czy wytrzymasz z jej dalszym formowaniem do wiosny?

Czy wytrzymam? A jest coś co powinnam jeszcze ciachnąć? Jak tak to powiedz, zrobi się . I budkę lęgową dziś Krzyś na orzechu zawiesił, ale już nie zdążyłam obfocić .
Ewunia naprawdę bardzo mi z tą sosną pomogłaś , dziś wszystko było o wiele prostsze . Buziak.
Nallar 18:08, 13 lut 2016

Katkak napisał(a)

Czy wytrzymam? A jest coś co powinnam jeszcze ciachnąć? Jak tak to powiedz, zrobi się . I budkę lęgową dziś Krzyś na orzechu zawiesił, ale już nie zdążyłam obfocić .
Ewunia naprawdę bardzo mi z tą sosną pomogłaś , dziś wszystko było o wiele prostsze . Buziak.

Cieszę się że Ci się przydałam. Daj jej odsapnąć bliżej wiosny na pewno będziesz musiała ją jeszcze ciąć, bo chyba nie skracałaś jej zeszłorocznych przyrostów....Na zdjęciu które wstawiłaś tego nie widzę.
Nallar 18:23, 13 lut 2016

Znowu skradłam tekst od naszego kolegi, chyba mi wytarmosi usiska.

na 4 stronę mojego wątku i tam na zdjęciach pokazałem niespodziewany nawet dla mnie efekt obcięcia gałęzi, i co po tym nastąpiło widać doskonale po co pozostawiamy igły. Natomiast uszczykiwanie środka lub bocznych przyrostów, ma na celu odpowiednie formowanie, jeśli chcesz dłuższe gałązki to wyłamujesz wszystkie boczne pozostawiając środkowy pęd, jeśli uznasz że są długie wyłamujesz środek pozostawiając boczne, lub wyłamujesz wszystkie i czekasz na zagęszczenie, zabieg ten jeśli jest wykonany wiosną, to jesienią doskonale widać o co w tym chodzi, potem obierasz sobie kształt całej formy prosty czy gięty i czekasz latami podcinając skracając, do osiągnięcia pożądanego efektu.
Katkak 18:32, 13 lut 2016

Jasny fiks, nie wiem, ktore to,zeszloroczne przyrosty. Zrobie jutro dokladniejsze zdjecianto mi pokazesz, ok? ja chce takie pomponikinjak Ty mistrzuniu . Jakkolwiek to zabrzmialo, hahaha
Nallar 19:08, 13 lut 2016

Też postaram się zrobić zdjęcia młodej sosny jeszcze nie ciętej i pokażę Ci o co chodzi, a Ty zrób zbliżenie na końcówki gałązek.
Nallar 19:10, 13 lut 2016

Wiecie jak pozbyć się tarcznika, dziś odkryłam klejące liście na cytrynie i agawie która stała obok. Wszystko jest klejące blee.
Nallar 15:31, 14 lut 2016

Wczoraj pisałam o tarczniku "blee" a dziś napiszę o czymś przepysznym.
Dziś taki niezwykły dzień więc jest coś niezwykłego.
Może nie jest tak piękny jak torcik naszej Renatki od której dostałam przepis ale mówię wam niebo w gębie (kalorie w d.....)

Nie śmiejcie się to mój pierwszy torcik.

agnieszka_m 15:37, 14 lut 2016

Nallar napisał(a)
Wczoraj pisałam o tarczniku "blee" a dziś napiszę o czymś przepysznym.
Dziś taki niezwykły dzień więc jest coś niezwykłego.
Może nie jest tak piękny jak torcik naszej Renatki od której dostałam przepis ale mówię wam niebo w gębie (kalorie w d.....)

Nie śmiejcie się to mój pierwszy torcik.

wygląda pysznie
czy to bezowy torcik???
Nallar 16:06, 14 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

wygląda pysznie
czy to bezowy torcik???

Bezowy Agnieszko, słodka słodycz.
agnieszka_m 16:07, 14 lut 2016

Nallar napisał(a)

Bezowy Agnieszko, słodka słodycz.

a można przepis ???
aż ślinka poleciała