Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 15:34, 12 wrz 2016

I proszę, tyle razy mi uciekał, dziś udało mi się go uwiecznić.
Jego i kilka innych.

ryska 16:07, 12 wrz 2016

Piękne zdjęcia, musisz przyznać, że szybki jest ten jegomość z pierwszych dwóch fotek
Nallar 17:50, 12 wrz 2016

ryska napisał(a)
Piękne zdjęcia, musisz przyznać, że szybki jest ten jegomość z pierwszych dwóch fotek

O tak, trudno go uchwycić, przemieszcza się tak szybko jakby mu ktoś dupsko nasolił.
Katkak 21:50, 12 wrz 2016

Ewunia na wyjazdach był . Fajniutko . Że też na Podkarpacie nie chce Was z Renią przygonić .
Nallar 23:00, 12 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Ewunia na wyjazdach był . Fajniutko . Że też na Podkarpacie nie chce Was z Renią przygonić .

Kasiu, do Radomska znacznie bliżej. Ale nigdy nie mówię nigdy
Czytałam o wybryku twojej sąsiadki Nawet dzisiaj o tym myślałam kiedy wyrywałam pozostałości po moim żywopłocie. Przyznam że ma baba tupet.

A spotkanie z Renią, Iwonką, Basią i chłopakami zawsze zbyt krótkie.
Ivvvona 22:21, 14 wrz 2016

Widzę że i Tobie udało się uchwycić fruczaka - ja tylko obserwuję bo zazwyczaj nie mam ze sobą aparatu. Ale ostatnio pojawia się dość często. Podziękowania przekazane
bozga 21:46, 15 wrz 2016

Nallar napisał(a)
Wzdłuż ogrodzenia posadzone są rośliny wysokie, żywotniki, jałowce, trochę liściastych (oznaczone zieloną linią)
Między zieloną linią a trawnikiem mają iść Hortensję, doradź proszę Bożenko jakie stanowisko będzie dobre dla hortensji których listę znajdziesz pod zdjęciem.

Anabelle, Vanille-Fraise, Phantom, Diamantino, Magical Candle, Diamant Rouge, Wim's Red, Limelight, Silver Dollar, Mega Mindy, Polar Bear.
Bardzo liczę na Twoją pomoc.

Trudna sprawa najbardziej zacienione będą narozniki i strona południowa bo wysoki żywopłot będzie dawał długi cień. Tutaj powinny sobie poradzić-Anabelki, Silver Dollar , Wim's Red i Polar Bear. Najważniejsze, żeby wyższe odmany rosły w kątach ,niższe pośrodku . Vanille Fraise i Diamant Rouge na najbardziej nasłonecznione miejsca. Reszta powinna sobie poradzić w lekkim półcieniu. Generalnie wszystkie hortensje bukietowe lubią słońce , wyraźnie mają większe kwiatostany, ładnie się przebarwiają no i krzaki są bardziej zwarte. Na niedobór słońca reagują wypuszczaniem nadmiernie długich, wiotkich pędów i późnym kwitnieniem. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam
Nallar 23:24, 15 wrz 2016

Ivvvona napisał(a)
Widzę że i Tobie udało się uchwycić fruczaka - ja tylko obserwuję bo zazwyczaj nie mam ze sobą aparatu. Ale ostatnio pojawia się dość często. Podziękowania przekazane

Dziś o zmroku był znowu tym razem gigant, był tak duży że oczom nie wierzyłam, nim zrobiłam miejsce na karcie to już odleciał. Najczęściej pojawiają się u mnie na suchodrzewie.
Nallar 23:28, 15 wrz 2016

bozga napisał(a)

Trudna sprawa najbardziej zacienione będą narozniki i strona południowa bo wysoki żywopłot będzie dawał długi cień. Tutaj powinny sobie poradzić-Anabelki, Silver Dollar , Wim's Red i Polar Bear. Najważniejsze, żeby wyższe odmany rosły w kątach ,niższe pośrodku . Vanille Fraise i Diamant Rouge na najbardziej nasłonecznione miejsca. Reszta powinna sobie poradzić w lekkim półcieniu. Generalnie wszystkie hortensje bukietowe lubią słońce , wyraźnie mają większe kwiatostany, ładnie się przebarwiają no i krzaki są bardziej zwarte. Na niedobór słońca reagują wypuszczaniem nadmiernie długich, wiotkich pędów i późnym kwitnieniem. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam

Bozenko, pomogłaś i to bardzo, dziękuję.
Napia 22:48, 03 paź 2016

Nallar napisał(a)

Nadrabiam zaległości czy to jeżówki? Pięknie u Ciebie, wcale nie jak na placu budowy. A'propos, jestem ciekawa, jak budowa , ale pewnie dalej będzie. Wracam do czytania