Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

boguslawa_ma... 06:45, 06 mar 2017

Obraz piękny,ale żmudna praca.
Ja haftowałam ale zawsze kolorowe obrazy i kupowałam gotowe namalowane,były łatwiejsze.
Zobacz u mnie jak robi moja córka,podobna metoda jak twoja.
GorAna 08:30, 06 mar 2017

Nallar napisał(a)
To wzór pokazowy dla Ani, wymiary...napiszę że spory
Głowę (wy) i dwie prawe raczki mam już za sobą.

Przy tego typu "rozrzutach" których jest bardzo dużo, linie znacznie ułatwiają pracę.

Ależ Szecherezada
Nigdy podobnych wzorów nie wyszywałam. Rozumiem, że to same szarości....jakby sephia. Tam gdzie białe kratki, to wyszywasz białą muliną, czy pozostają puste?
Ewciu, tak jak pisałam u siebie, każda z nas ma swój sposób na wyszywanie.
Będzie piękny obraz
Pozdrawiam
Napia 19:50, 06 mar 2017

Nallar napisał(a)
No...mam za sobą pracowity dzień.
Połowa ogródka ogarnięta, trawnik(jeśli to można nazwać trawnikiem) wygrabiony, badylki hortek poprzycinane, sprzątnięte liściorki które przezimowały na rabatach, a nawet naszykowane miejsce na nowe nasadzenia
jakie? jeszcze nie wiem.
Nasionka traw które dostałam od Reni zostały wczoraj zagrzebane w ziemi i mam nadzieje że szybciutko urosną.

Pilnie potrzebuje ściągawki na rabatę z trawami w roli głównej.

Czyli jesteś na półmetku ogrodowych działań. Bardzo dużo zrobiłaś w weekend, pięknie. Na nową rabatkę możesz zaplanować biały bez, który na Ciebie czeka Na trawkach za bardzo się nie znam, więc nie za bardzo mogę pomóc. Mogę tylko powiedzieć, że szykuję zamówienie do sklepu z bylinami i trawami i na pewno kupię rozplenię japońską "Hameln" i "Little Bunny"
Katkak 19:53, 06 mar 2017

Ewunia ja nie wyobrażam sobie rabaty trawiastej bez olbrzyma, ale jego już masz, miskantów Morning Light, rozplenić i Red Baronów. Od jesieni mam też proso rózgowate Squaw. Długo go szukałam i cieszę się, że mam bo cudne jest. A, no i jak mogłam o Zebrinusie zapomnieć .
Nallar 20:23, 06 mar 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Obraz piękny,ale żmudna praca.
Ja haftowałam ale zawsze kolorowe obrazy i kupowałam gotowe namalowane,były łatwiejsze.
Zobacz u mnie jak robi moja córka,podobna metoda jak twoja.

Bogusiu, miło że wpadłaś do mnie.
Gotowe kanwy z nadrukami też kiedyś haftowałam ale przyznaję że trochę się na nich zawiodłam, nadruk nie zawsze pokrywał krzyżyki. (Ania z kamiennego ma podobne doświadczenia)
Dwa obrazki wyhaftowane przez Twoją córkę widziałam już wczoraj, śliczne. Czyli córka też z tych cierpliwych....
Nallar 20:29, 06 mar 2017

GorAna napisał(a)

Ależ Szecherezada
Nigdy podobnych wzorów nie wyszywałam. Rozumiem, że to same szarości....jakby sephia. Tam gdzie białe kratki, to wyszywasz białą muliną, czy pozostają puste?
Ewciu, tak jak pisałam u siebie, każda z nas ma swój sposób na wyszywanie.
Będzie piękny obraz
Pozdrawiam

Aniu, to 8 kolorów od brązu po khaki
Przy takiej powierzchni bardziej skłaniam się do pozostawianie tła bez haftu, ale....czas pokaże.
Pozdrawiam i ściskam.
Nallar 20:41, 06 mar 2017

Napia napisał(a)

Czyli jesteś na półmetku ogrodowych działań. Bardzo dużo zrobiłaś w weekend, pięknie. Na nową rabatkę możesz zaplanować biały bez, który na Ciebie czeka Na trawkach za bardzo się nie znam, więc nie za bardzo mogę pomóc. Mogę tylko powiedzieć, że szykuję zamówienie do sklepu z bylinami i trawami i na pewno kupię rozplenię japońską "Hameln" i "Little Bunny"

O matulu, to on jeszcze na mnie czeka? Aguś odpuść ten bez, nie chcę robić Ci kłopotu.
Ha...rozplenice z Twojej listy tez będę miała.
Kilka dni temu wysiałam nasionka
Hameln
Little Bunny
Moudry
Red Head
Mam nadzieję że szybko urosną bo to właśnie one maja "zamieszkać" na nowej rabacie.
Pracy sporo mam już za sobą, ale do końca jeszcze daleko. Dziś deszcz więc z pracy w ogródku nici.
Napia 20:51, 06 mar 2017

Nallar napisał(a)

O matulu, to on jeszcze na mnie czeka? Aguś odpuść ten bez, nie chcę robić Ci kłopotu.
Ha...rozplenice z Twojej listy tez będę miała.
Kilka dni temu wysiałam nasionka
Hameln
Little Bunny
Moudry
Red Head
Mam nadzieję że szybko urosną bo to właśnie one maja "zamieszkać" na nowej rabacie.
Pracy sporo mam już za sobą, ale do końca jeszcze daleko. Dziś deszcz więc z pracy w ogródku nici.

Kłopot żaden, a badylek sobie rośnie bez mojego udziału
Nallar 20:52, 06 mar 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia ja nie wyobrażam sobie rabaty trawiastej bez olbrzyma, ale jego już masz, miskantów Morning Light, rozplenić i Red Baronów. Od jesieni mam też proso rózgowate Squaw. Długo go szukałam i cieszę się, że mam bo cudne jest. A, no i jak mogłam o Zebrinusie zapomnieć .

Kasieńko, wysiałam
Hameln
Little Bunny
Moudry
Red Head
Z dorosłych sadzonek mam Morning Light, Gracillimus i Zebrinusa.
Z mniejszych Ice Dance (sporo) i (sporo) Konwalnika (choć to nie trawka )
Muszę teraz to jakoś do kupy pozbierać i razem zestawić. Jak? pojęcia nie mam.
Katkak 20:54, 06 mar 2017

Nallar napisał(a)

Kasieńko, wysiałam
Hameln
Little Bunny
Moudry
Red Head
Z dorosłych sadzonek mam Morning Light, Gracillimus i Zebrinusa.
Z mniejszych Ice Dance (sporo) i (sporo) Konwalnika (choć to nie trawka )
Muszę teraz to jakoś do kupy pozbierać i razem zestawić. Jak? pojęcia nie mam.

Dołóż do tego berberysy kolumnowe czerwone jak u mnie - to patent samej Danusi na kolor w trawach i sprawdza się świetnie .