Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 08:53, 06 kwi 2017

Ivvvona napisał(a)
Ewo, melduję że serduszka od Ciebie i ta roślinka podobna do żurawki ( oczywiście nazwy nie zapisałam)ładnie odbijają, co mnie bardzo cieszy.
Ale masz pojemne parapety, podobnie jak Renia

Meldunek mnie ucieszył.
Moja serduszka gdzieś zaginęła, chyba że jeszcze nie wyszła....
Roslinka podobna do żurawki to: no właśnie...mam zapisane dwie nazwy, Tiarella i Tellima i zawsze kiedy kwitnie zapominam jej się przyjrzeć i ustalić która to. Stawiam na Tellime ale pewności nie mam.
Parapety tak, pełne tylko miejsca na sadzonki jeszcze brak.
Nallar 09:20, 06 kwi 2017

Napia napisał(a)

Ojej, ale dobra na parapecie U mnie jednak dużo mniej
Sasanki śliczne i pięknie wszystko u Ciebie kwitnie.
W ubiegłym roku opryskiwałam róże miedzianem właśnie w marcu. W tym roku nie zdążyłam, trudno. Będę interweniować, gdy będzie trzeba. A w weekend planuję oprysk na przędziorka, bo same pajęczynki widzę w ogrodzie.
Macham Ewuś

Agnieszko, z wysiewami poszalałam jak nigdy.
Urocze Sasanki to prezent od Basi z azylu, to jeszcze "młodzież" ale kwitną pięknie.
Bardzo jestem ciekawa czy ten miedzian zadziała...nie wiem czy dobrze zrobiłam ale spryskałam miedzianem też klona. Co rok ma jakieś brązowe plamy na liściach. Mam nadzieję że mu ten oprysk nie zaszkodzi.
W ogrodzie znajomej, przędziorek w jeden sezon zniszczył Conicę, zrobiła się cała brązowa. U mnie (odpukać) tego świństwa nie ma, i lepiej żeby tak zostało.
Dziś wolny dzień od pracy, może uda się cos zrobić w ogródku.

kosolka 14:05, 06 kwi 2017

Nallar napisał(a)

Dwa rodzaje pomidorków, dwa papryczek pikantnych, kilka (różnych) rozplenić, ostnice, dmuszka...chyba wszystko.

Pipko, pytałam o miedzian i co? napisz jaką silna tą mieszankę zrobić dla róż.

OMG, przeoczyłam! Ale ja nie pamiętam.. Robiłam chyba tak jak na opakowaniu było napisane.. I oczywiście nie zrobiłam teraz oprysku. Bo a to deszcz, a to wichura no i liście już teraz na wierzchu, więc dupa.
Nallar 15:24, 06 kwi 2017

kosolka napisał(a)

OMG, przeoczyłam! Ale ja nie pamiętam.. Robiłam chyba tak jak na opakowaniu było napisane.. I oczywiście nie zrobiłam teraz oprysku. Bo a to deszcz, a to wichura no i liście już teraz na wierzchu, więc dupa.

Udusić to zbyt mało. Oprysk zrobiłam ale czy dobrze dobrałam proporcje?
Będzie co ma być.
Za karę wejdź i doradź.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=648#post_1
malgorzata_s... 10:52, 07 kwi 2017

Ewcia Twoje parapety niesamowite Ot powierzchnia użytkowa dobrze zagospodarowana
Ivvvona 19:59, 07 kwi 2017

Dzięki za wpis u mnie - ku pamięci. Ja tez w tym roku poobserwuję, o ile zakwitnie.
Nallar 20:21, 10 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia Twoje parapety niesamowite Ot powierzchnia użytkowa dobrze zagospodarowana

Tak, tak, jak roślinki podrosną dam ogłoszenie "oddam gratis" bo miejsca na wszystkie na bank nie znajdę.
Nallar 20:30, 10 kwi 2017

Ivvvona napisał(a)
Dzięki za wpis u mnie - ku pamięci. Ja tez w tym roku poobserwuję, o ile zakwitnie.

Jeśli zakwitnie, postaram się zebrać nasionka. Zastanawiam się dlaczego do tej pory tego nie zrobiłam.
anabuko1 21:06, 11 kwi 2017

O fiu, fiu!!Ależ masz obłożone te parapety!!
Ja mam mniejsze obciążenie.
Ale tej cebulicy masz dużo!!Pięknie to wygląda.Tyle jej sadziłaś ???
Nallar 21:59, 11 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
O fiu, fiu!!Ależ masz obłożone te parapety!!
Ja mam mniejsze obciążenie.
Ale tej cebulicy masz dużo!!Pięknie to wygląda.Tyle jej sadziłaś ???

Aniu, parapety i to co na nich moje ale cebulice już nie Takie piękności przesłała mi Basia z azylu. Prawda że pięknie wyglądają w takiej ilości.