Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 11:40, 09 lut 2016

A tak a`propos tych moch sliw wisniowych - udało mi sie dogadać z gościem, że poszukaja mi mozliwie najwyższych pni i wtedy bym miała do wsadzenia, a jak nie to trudno, będą na 150 cm - jak na razie biorę 3 sztuki
Dominika11 12:25, 09 lut 2016

Mam pytanie czy ktoś ma Hortensje CANDLELIGHT - czy wytrzyma na pełnym słońcu ???
lojalna_ 12:32, 09 lut 2016

Nie mam )).

Buzka co tam wymyślasz ? Musze poczytac ))
Dominika11 12:35, 09 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Nie mam )).

Buzka co tam wymyślasz ? Musze poczytac ))
no to czytaj

chce dosadzić przed tujami sliwy, a pod nimi jednak dam hortki, a przed hortkami rozplenice z czerwonymi berberysami, a przed tym może stipę
szemusia 15:04, 09 lut 2016

Wpadam z rewizytą
Widzę, że u Ciebie to dopiero planowanie - na szeroką skalę
Co do odbioru domu, to tak jak ktoś już zauważył - musi być realizowane to, co w projekcie. Samo ułożenie kostki (na działce już zamieszkanej) przechodzi tylko na zezwolenie w starostwie i wtedy tam się podaje wymiary wybrukowanej powierzchni. I dopiero wówczas można robić. Ale jeżeli masz już to ujęte w projekcie, to raczej trzeba się tego trzymać... Bo odbiór będzie niezgodny z projektem.
Pozdrawiam, Dominika

Ps. A te maliny to Twoje prywatne?
Makao_J 15:26, 09 lut 2016

Też nie mam tej hortki ale bukietowe to raczej świetnie sobie dają radę w pełnym słońcu. Przynajmniej ja nie zauważyłam żeby coś im się działo.
Dominika11 18:33, 09 lut 2016

szemusia napisał(a)
Wpadam z rewizytą
Widzę, że u Ciebie to dopiero planowanie - na szeroką skalę
Co do odbioru domu, to tak jak ktoś już zauważył - musi być realizowane to, co w projekcie. Samo ułożenie kostki (na działce już zamieszkanej) przechodzi tylko na zezwolenie w starostwie i wtedy tam się podaje wymiary wybrukowanej powierzchni. I dopiero wówczas można robić. Ale jeżeli masz już to ujęte w projekcie, to raczej trzeba się tego trzymać... Bo odbiór będzie niezgodny z projektem.
Pozdrawiam, Dominika

Ps. A te maliny to Twoje prywatne?
Witam serdecznie i zapraszam częściej
Co się tyczy planowania to fakt jedna połowa praktycznie zrobiona została juz tylko kosmetyka. Teraz na tapecie u mnie cześć działki z domem - wg mnie to ta trudniejsza połowa, ale na ta chwilę nie jest źle.

A malinki tak to prywatne, zdjęcie zrobione świeżo po zerwaniu
Dominika11 18:35, 09 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Też nie mam tej hortki ale bukietowe to raczej świetnie sobie dają radę w pełnym słońcu. Przynajmniej ja nie zauważyłam żeby coś im się działo.
Mam taką nadzieję, bo chce je zamówić, żeby posadzić wg planu koło śliw wisniowych
MirellaB 00:39, 10 lut 2016

Nie znam takich hortensji.
Poczytałam o niej i fajna może być, to nowość w odmianach.

Stanowisko słoneczne do półcienia, sztywne pędy, nie pokłada się, obficie kwitnie, przebarwia się - to wszystko mi odpowiada, tylko niska jest do 120 cm.
Piszą, że nadaje się też do donic.

A Ty jakie masz wg.niej plany? Gdzie chcesz ją posadzić?
Dominika11 07:19, 10 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Nie znam takich hortensji.
Poczytałam o niej i fajna może być, to nowość w odmianach.

Stanowisko słoneczne do półcienia, sztywne pędy, nie pokłada się, obficie kwitnie, przebarwia się - to wszystko mi odpowiada, tylko niska jest do 120 cm.
Piszą, że nadaje się też do donic.

A Ty jakie masz wg.niej plany? Gdzie chcesz ją posadzić?
też ją wygooglałam i ciekawie się zapowiada

a chcę ja wsadzić koło tych sliw wisniowych - jak niedawno planowałysmy - pamietasz ???