Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 18:55, 16 cze 2014

weronika77 napisał(a)
Nenufary jak piękny obraz. Podglądam trojeść. Dostałam nasiona, a potem nie znalazłam rośliny, coś wyrwałam jako chwast, a w tym roku wyrosły podobne liście jak u Twojej trojeści. Już się cieszę, bo chyba ładna z niej roślinka, tak się u Ciebie przynajmniej zaprezentowała. Pozdrawiam Jagódko.

Witaj Weroniko ,bardzo się cieszę ,ze nenufary się podobają Trojeść w początkowej fazie wzrostu można faktycznie pomylić z chwastami , roślinka jest bardzo dekoracyjna i jak dla mnie ma super kolor pozdrawiam serdecznie i na pewno wpadnę do Twojego ogrodu miłego dnia
Katkak 20:56, 16 cze 2014

Jaguś lilie wodne zapierają dech w piersiach, a żabcia faktycznie śliczniusia . A ile mają Twoje limki? Ja sadziłam w zeszłym roku na jesieni. Na wiosnę przycięłam, ale moje przynajmniej o połowę niższe są i w ogóle mniej okazałe. Co do okazałości wiem, że są jeszcze młodziutkie, ale co do wysokości to wydaje mi się, że powinny być wyższe.
Jag_58 21:18, 16 cze 2014

Katkak napisał(a)
Jaguś lilie wodne zapierają dech w piersiach, a żabcia faktycznie śliczniusia . A ile mają Twoje limki? Ja sadziłam w zeszłym roku na jesieni. Na wiosnę przycięłam, ale moje przynajmniej o połowę niższe są i w ogóle mniej okazałe. Co do okazałości wiem, że są jeszcze młodziutkie, ale co do wysokości to wydaje mi się, że powinny być wyższe.

Kasiu lilie faktycznie w tym roku piękne a żabka najczęściej daje nura do stawu za to Ty masz żabki na okrągło do oglądania
Kasiu ja moje limki sadziłam wiosna 2012 r ,w tym roku ładnie poszły w tym roku kupiłam vanilie na razie nie są za duże ,ale myślę że w przyszłym roku po przycięciu powinny ruszyć , Kasiu w przyszłym roku na pewno Twoje będą równie duże pozdrówka
Katkak 21:31, 16 cze 2014

Ok Jagódko, dzięki
Bogdzia 22:49, 16 cze 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu 5200, i ma 15 lat , jest gdzie poszaleć ,ale wiesz jak rabaty masz już takie docelowe to zostaje ale je całkowicie przemeblowac co nie jest łatwe ,albo poszerzyć co w moim przypadku jest łatwiejsze i małe przemeblowanie
Kasiu woda jest fajna i zawsze polecam nawet w małych ogródkach choćby w formie kamienia czy wodotrysku ze ściany ,moze o tym pomyślisz czytałam u Ciebie ze tawline posadziłaś aby zakryć płot betonowy i dobrze ,ale uwazaj na niego ja milin od dołu ogołacam i zostawiam mu tylko koronę ,jak bedzie kwitł wstawię fotki pozdrówka i działaj

Zazdroszczę powierzchni ogrodu , mój mniejszy i już nie mam ani troche wolnego miejsca a tyle roślin mi sie podoba.
Jag_58 23:03, 16 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Zazdroszczę powierzchni ogrodu , mój mniejszy i już nie mam ani troche wolnego miejsca a tyle roślin mi sie podoba.

Bożenko ,ale ile Ty masz kochana roślin i to jakich pięknych , zdjęcia ze spotkania oglądałam kilka razy ,nawet mój M był zachwycony ,a nie zdarza mu sie to często wiesz ciągle w sprzedaży są nowości i człowiek ciągle by cos kupował ,ale nie da rady miec wszystkiego zakupy niestety wiążą sie najczęsciej z lataniem po ogrodzie i myśleniem gdzie to posadzić ,przynajmniej tak jest w moim przypadku dlatego ja już za dużo nie kupuję i tak muszę ogarnąć to co mam pozdrawiam serdecznie
grazyna_olsz... 23:14, 16 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
zachwycam sie liliami wodnymi

stawik powoli zarasta

fotogeniczna żabka ,jak ja ktoś dojrzy a może żabol

Nie dziwie się że zachwycasz liliami bo to takie różyczki pływające śliczne a tego żabola do pocałowania nie dojrzałam niestety
iwonaal 07:57, 17 cze 2014

Cudowne lilie.
asiach 08:45, 17 cze 2014

Jagódka, zycze miłego dnia
Wczoraj nie wpadłam bo czasowo było ciężko
Ale stronice już przeleciałam
Tak masz rację wszystkiego mieć nie można. Ja teraz tylko kupuję gdy mi coś wypadnie i jak jest "dziura", którą trzeba uzupełnić
Lilie robią wrażenie !!!!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Kasya 08:46, 17 cze 2014

lilie ladniejsze niz w ogrodzie botanicznym