Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 12:16, 23 paź 2014

Fajnie że do mnie zajrzałaś.
A co posadzić na tej nowej rabacie, rozumiem że jeszcze jedną wierzbę hakuro ale to czerwone to co to może być?
Agatan24 12:23, 23 paź 2014

Gardenarium napisał(a)
No patrz, a ja byłam u Ciebie jakimś cudem

Jeśli chcesz je zachować, to najlepiej przesadź go gruntu a w przyszłym roku posadź nowe kompozycje, bo tuje się znudzą co roku.

Sprowadziłam Cię myślami
Przesadzać je już czy jeszcze się wstrzymać?
Agatan24 12:31, 23 paź 2014

Danusiu może zajrzysz jeszcze kiedyś do mnie to podpowiedz mi czy coś zmieniać przed domem czy zostawić tak jak jest?

Na wiosnę mam zamiar skorygować kształt wszystkich rabat i myślałam o prostych liniach.

Gardenarium 14:12, 23 paź 2014

Agatan24 napisał(a)
Fajnie że do mnie zajrzałaś.
A co posadzić na tej nowej rabacie, rozumiem że jeszcze jedną wierzbę hakuro ale to czerwone to co to może być?

Niekoniecznie wierzbę,, wierzb nie sadzę, nie są długowieczne, po kilku latach wywalasz więc szkoda zachodu, Posadź co innego jakiś iglak na pniu, albo miłorząb na pniu (Mariken) za nim są wysokie kolumnowe berberysy na ten przykłąd, do nich Stipa tenuissima (nie zimuje ale warto) potem żłte kulki>? hmm trzmielina em. Gold, lub żólte bukszpaniki lub żółte zurawki lub żółte berbersyki, cokolwiek co jest żólte a najlepiej zimozielone.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:14, 23 paź 2014

Agatan24 napisał(a)
Danusiu może zajrzysz jeszcze kiedyś do mnie to podpowiedz mi czy coś zmieniać przed domem czy zostawić tak jak jest?

Na wiosnę mam zamiar skorygować kształt wszystkich rabat i myślałam o prostych liniach.

Te kształty są jak najbardziej ok, decyzja w sprawie prostych linii także, często tak robię metamorfozy (ostatnio taki ogród robiłam).

Te nasadzenia są zbyt skromne, malutkie, dosadź w ilości tutaj i cos masywniejszego.

Instagram Ogrodowiska
Agatan24 19:23, 23 paź 2014

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Danusiu a czy dobrze myślę żeby moją rozplenicę na zimę związać a na wiosnę ściąć?
Kiedy ją podzielić?
Gardenarium 19:24, 23 paź 2014

Wszystko Agatko, o co pytasz jest w artykułach, które zamieściłam już np. o tym co robimy w ogrodzie w listopadzie i o tym jak przygotować ogród do zimy Ja to już napisałam Zaglądaj na stronę główną, albo w polecane na stronie głownej, polecam zawsze aktualne tematy

Trawę związać w chochoł, a wiosną ściąć. Kiedy podzielić?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

Instagram Ogrodowiska
Agatan24 10:40, 24 paź 2014

Krwawniki nadal kwitną, nawet lepiej niż latem.

Lawenda przycięta, winobluszcz już zgubił prawie wszystkie liście ale za to widać owoce.

Klon jeszcze ma parę listków, ale ma też zawiązki nowych, chyba coś mu się pomyliło.

Czy mam go przykrywać na zimę? Jest u mnie dopiero pierwszą zimę.
Agatan24 10:46, 24 paź 2014

Kret nie daje mi spokoju już mam zryty prawie cały trawnik, ryje też pod korą między tujami mam nadzieje że nic im nie będzie, aż boję się wiosny.
Najlepsze jest to że ryje bardzo płytko i nie ma w ogóle kopców może ze 2 albo 3, kupiłam lampkę solarną i nic to nie daje jak ja go nie cierpię
Agatan24 11:28, 24 paź 2014

Zimno brrrrrrrrrr ale zdjęcia nawet ładne wychodzą choć smutne.