Ja bym dała biała na mur, lepiej sie będzie odcinać.
A w ogole, to piękna odmiana, rzeczywiście rajska
A co do wahania nad ilością - co sie przejmujesz? Najwyżej za kilka lat któraś wykopiesz. A niech Ci oko cieszy od dziś, skoro masz na nią chrapkę. Ja tez sadze gęsto, nie lubię rabat, gdzie z lupa trzeba szukać przyszłych roślin ale - każdy robi jak uważa...
Zastanawia mnie którą technicznie będzie łatwiej rozpiąć na tej ścianie, chyba New Dawn.
Ty wiesz ,że masz rację. Kupię pięć. Napewno się zmieszczą, więc muszę wybrać jeszcze jedną.
Jestem Obiadek był
Ania, śliczny mur róża będzie pięknie wyglądała na jego tle , znam tylko dwie pierwsze róże, widziałam takie połączenie muru i Edena będąc we Francji, wygląda to zjawiskowo, trzeba pamiętać że Eden to duża ,sztywna róża, musi mieć podporę,(kratkę,itp), natomiast New Dawn jest wiotka(climber)sztywne pędy, też podpora jest wymagana.
Myślę że w tym miejscu będzie im bardzo dobrze, przed różami możesz posadzić Lawendy, to klasyczne połączenie bardzo ładnie gra z różami, plus obwódka z Bukszpanów, wybór należy do Ciebie
Mirella, dzięki. Słuchaj, a jakby zrobić tak:
Na ścianie porozciągać drut i prowadzić, rozpiąć na niej
New Dawn. W rogu posadzić Eden i kierować ją bardziej na kratkę ale też,żeby wchodziła trochę na mur.
Dwie pozostałe są dość niskie, starałam sie wybierać nie za duże, bo nie jest to wielka rabata
Myślę jeszcze nad Mary Rose, znasz? Albo Alan Titchmarsh,może tą znasz?
Jakie one mają w rzeczywistości kolory? posadzona byłaby na środku. Przydałoby się coś intensywnego, pozostałe takie pastelowe.
Obwódki tutaj nie planuje, raczej cos ci będzie lekko przewisać na kamienie.Napewno będzie lawenda i jakiś powojnik, płożący... i coś zimozielonego szukam.
W rosarium kupowałaś w doniczkach czy z gołym?
Z drutem to jest doskonały pomysł , najlepszy, tych róż nie znam, ale mogą być w tym miejscu niższe rabatowe.
A może lepiej centralnie na środku drewnianej ścianki, i na środku muru.
Wstawiłam fotkę to zobaczysz jaki jest duży , weź to pod uwagę.
usunę jak zobaczysz, chodzi oto czy w rogu nie będzie ciasno, ciężko mi sobie to wyobrazić przez monitor