Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

ModraSowa 17:33, 13 cze 2014

Dziewczyny, dziękuję za informacje o szczawiku. Pewnie nie tylko ja skorzystam, wroga trzeba dokładnie poznać.
ModraSowa 18:02, 13 cze 2014

Napia napisał(a)

Aniu, powojnik cudo co to za odmiana, bo ślicznie kwitnie. Krata na pnącza, jak sądzę, oddzielająca taras urokliwa pokaż ją, proszę, z innej perspektywy. Ja w tym roku kupiłam trzy clematisy w B, może będą kiedyś tak ładne jak Twoje

Agnieszko, pojęcia nie mam co to za odmiana.Jak Mąż go kupił to miał ze 20 cm, więc bądz pewna ,że i Twój szybko wypieknieje. Rośnie w bardzo ubogiej glebie, podlewany jak wszystko, gnojówką z pokrzyw.Na nic jeszcze nie chorował.
Ja bardzo bym chciała kupić jeszcze dwa, jakieś bardzo ciemno różowe, bordowe, na słupy przy wejściu na taras. Co znaczy kupowane w B? (może biedronka?)
Jesli idzie o kratkę. Zrobiłam ją w zeszłym roku.Byłam już w zaawansowanej ciąży, w ogródku zakaz pracy i nudziło mi się.
Listewki kupowane w tartaku, Pan pociął grubość jaką chciałam, Maż poprzecinał.Pomalowałam, pozbijałam i jest Miło,że Ci się podoba, dziękujęZrób sama. To łatwe.

katarzynkak 18:19, 13 cze 2014

Slicznie wygląda ten powojnik i jaki dorodny.
Zdolna z Ciebie Bestia
Pozdrawiam
Napia 01:15, 14 cze 2014

ModraSowa napisał(a)

Agnieszko, pojęcia nie mam co to za odmiana.Jak Mąż go kupił to miał ze 20 cm, więc bądz pewna ,że i Twój szybko wypieknieje. Rośnie w bardzo ubogiej glebie, podlewany jak wszystko, gnojówką z pokrzyw.Na nic jeszcze nie chorował.
Ja bardzo bym chciała kupić jeszcze dwa, jakieś bardzo ciemno różowe, bordowe, na słupy przy wejściu na taras. Co znaczy kupowane w B? (może biedronka?)
Jesli idzie o kratkę. Zrobiłam ją w zeszłym roku.Byłam już w zaawansowanej ciąży, w ogródku zakaz pracy i nudziło mi się.
Listewki kupowane w tartaku, Pan pociął grubość jaką chciałam, Maż poprzecinał.Pomalowałam, pozbijałam i jest Miło,że Ci się podoba, dziękujęZrób sama. To łatwe.

Kratka wygląda świetnie Muszę pomyśleć, bo z jednej strony chciałabym się zasłonić, akurat sąsiedzi budują dom, a ich okna będą wychodzić na nasz ogród i taras, ale z drugiej, w planach mam tam drzewo - buk purple fountain.
Powojniki kupowane w biedronce odmiana Jackmana
Mirella 07:41, 14 cze 2014

Powojnik przepiękny, możesz być z niego dumna, ja mam trzy z czego dwa protestują, nie kwitną i nic nie wskazuje żeby miały ochotę, kratka piękna.
ModraSowa 13:30, 14 cze 2014

Dziękuję za pochwały,bardzo jesteście miłe
Aga, sprawdziłam Twoją odmianę , bardzo ładne.
Mirella, a Ty jakie masz odmiany?
Mi podoba się teraz "Mazowsze"( i "Matka siedliska"
Powojniki są przepiekne, myślę,że godnie mogą rosnąc z różami.
Mirella 14:26, 14 cze 2014

Alba Luxurians, bylinowy Princess Diana, Piilu obecnie kwitnący
ModraSowa 14:35, 14 cze 2014

Kwitnący widziałam u Ciebie. Sliczny. Ten bylinowy też ciekawy, szukam podobnego, niskiego ale biały, niebieski, fiolet... może blue boy?
ModraSowa 15:02, 14 cze 2014

Wczoraj zrobiłam murek rabatce dla róż. Wstępnie wybrałam cztery odmiany. Widziałabym tu jeszcze jedną, tylko czy nie będzie im za ciasno, w przyszłości oczywiście

ModraSowa 15:05, 14 cze 2014

Eden, New Dawn, Aphrodite, Queen of Sweden.
Takie róże wybrałam.
Zastanawiam się czy na ceglaną ścianę dać Eden, czy New Dawn?
Druga poszłaby w róg, na kratkę.