Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Ogródek....kiedyś będzie ! :)

Karol99 19:45, 04 lut 2015

A po jakim czasie kwitną bzy? Ja wsadziłem takiego dwuletniego na jesieni. Jestem ciekawy czy zakwitnie. Można jakoś rozpoznać pąki na kwiat?
Kasya 19:46, 04 lut 2015

Karol99 napisał(a)
A po jakim czasie kwitną bzy? Ja wsadziłem takiego dwuletniego na jesieni. Jestem ciekawy czy zakwitnie. Można jakoś rozpoznać pąki na kwiat?

wszystkie pąki są lisciowe, potem dopiero wyłaza kwiaty
ja kupilam jesienia i na wiosnę kwitły
Karol99 19:48, 04 lut 2015

Oo, to jest nadzieja
Bogdzia 20:27, 04 lut 2015

Kasiu trudno mi powiedziec czy on jest szczepony bo na ogół szczepią duzo wyżej. Jeśli zacznie wypuszczac odrosty to szczepiony nie jest ale jesli będziesz te odrosty wycinała i nie będziesz w tym miejscu kopac ziemi to z czasem roślina wypuszcza coraz mniej odrostów, znam osoby które wyprowadziły bez który nie był szczepiony na drzewko całkiem podobne do szczepionego stosując własnie te sposoby. Zła wiadomośc w tym przypadku jest taka ze jeśli twój bez nie jest szczepiony to ten gatunek jaki masz jest bardzo żywotny i może puszczac wiele odrostów. Zdjącia mojego nie pokażę bo przez wiele lat rósł w innym miejscu a ostatnio przesadziłam go między zwykłe bzy i teraz już nie zrobię zdjecia takiego by nie było widac innych , takich z odrostami. Musiałam przesadzic bo w tym miejscu gdzie wczesniej rósł było już bardzo ciasno.
Kasya 20:42, 04 lut 2015

Bogdzia napisał(a)
Kasiu trudno mi powiedziec czy on jest szczepony bo na ogół szczepią duzo wyżej. Jeśli zacznie wypuszczac odrosty to szczepiony nie jest ale jesli będziesz te odrosty wycinała i nie będziesz w tym miejscu kopac ziemi to z czasem roślina wypuszcza coraz mniej odrostów, znam osoby które wyprowadziły bez który nie był szczepiony na drzewko całkiem podobne do szczepionego stosując własnie te sposoby. Zła wiadomośc w tym przypadku jest taka ze jeśli twój bez nie jest szczepiony to ten gatunek jaki masz jest bardzo żywotny i może puszczac wiele odrostów. Zdjącia mojego nie pokażę bo przez wiele lat rósł w innym miejscu a ostatnio przesadziłam go między zwykłe bzy i teraz już nie zrobię zdjecia takiego by nie było widac innych , takich z odrostami. Musiałam przesadzic bo w tym miejscu gdzie wczesniej rósł było już bardzo ciasno.

ale taki szczepiony to jakos mniejszy rosnie i latwiej ogarnąć ?
Bogdzia 21:24, 04 lut 2015

Kasya napisał(a)

ale taki szczepiony to jakos mniejszy rosnie i latwiej ogarnąć ?

Na wysokosc rosnie podobnie jak te nie zaszczepione ale poniewaz nie ma odrostów to i pracy przy nim nie ma, jedynie obcinanie przekwitłych kwiatostanów.
Napia 22:08, 04 lut 2015

Kasya napisał(a)
zauroczyla mnie taka sciana

Ale cudo Mnie też zachwyciła Kopiuję do inspiracji
Napia 22:10, 04 lut 2015

Kasya napisał(a)
dla wszystkich lubiacych roze

Ach! same piękności
Kasya 22:12, 04 lut 2015

Napia napisał(a)

Ach! same piękności

no i sama widzisz ze nie moglam zamowic jednej odmiany, prawda ?
Napia 22:15, 04 lut 2015

kosolka napisał(a)
A widzisz, szybko szukałam, nie patrzyłam czy palibin czy co tam Kalina urośnie, ja też mam małe I bzy, i kaliny.. Wszystko małe..

To tak jak ja Ale urośnie, wszystko urośnie