Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 15:18, 23 wrz 2014

Nonka napisał(a)

Wymiękłam... no i po co mi pokazałaś, teraz w nocy nie będę spać... przy tym moje nasadzenia przy tarasie wyglądaja jak u babci Stasi w ogródku... teraz mam kompleks

u mnie tez babcia Stacha dominuje , nie łam się od czego jest przesadzanie ? możemy zaczynać od nowa i od nowa i od nowa

Halleluja
W ogrodzie piękne jest to ze można go tworzyć ciągle na nowo , że żyje.

Choć powiem byłam u Ciebie rano na chwilę i jakoś obecności żadnych babć nie wyczułam
Nonka 15:35, 23 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

u mnie tez babcia Stacha dominuje , nie łam się od czego jest przesadzanie ? możemy zaczynać od nowa i od nowa i od nowa

Halleluja
W ogrodzie piękne jest to ze można go tworzyć ciągle na nowo , że żyje.

Choć powiem byłam u Ciebie rano na chwilę i jakoś obecności żadnych babć nie wyczułam

No bo ja ja gonię, na razie ze szpadlem, ale jak nabędę widły-amerykanki to z widłami będę wsiową babę przeganiać
malkul 20:44, 23 wrz 2014

cmoki na szybko
katiaxx 20:54, 23 wrz 2014

Kochani, wrzucę jeszcze mój "kompost" z zapytaniem czy taki może być, jest to mała pryzma, nie ma nawet 1 m3 co dodam trawy to ona potem maleje
czy coś z nią nie tak

lojalna_ 21:13, 23 wrz 2014

Ja niestety nie pomogę ale pod wrazeniem jestem ze masz swój buziolki
Toszka 22:18, 23 wrz 2014

Kasiu, to naturalne zjawisko, ze pryzma w miarę kompostowania "kurczy" się. To proces butwienia się odbywa. Trawa "oddaje" soki, przesycha i pozornie robi się jej mniej. Koniecznie trzeba przerzucić i napowietrzyć, oraz dodać brązową warstwę - liscie, ziemia, papier, pocięte gałązki.
Jagodaa 22:53, 23 wrz 2014

Dziś nie dotrzymałam słowa z rysunkiem... Dziś w malarza się bawiłam ściennego . Próby robię kolorystyczne.
katiaxx 08:39, 24 wrz 2014

Toszka napisał(a)
Kasiu, to naturalne zjawisko, ze pryzma w miarę kompostowania "kurczy" się. To proces butwienia się odbywa. Trawa "oddaje" soki, przesycha i pozornie robi się jej mniej. Koniecznie trzeba przerzucić i napowietrzyć, oraz dodać brązową warstwę - liscie, ziemia, papier, pocięte gałązki.

Dziękuje Toszko, jesteś Kochana papieru nie wrzucałam prawie w ogóle.
katiaxx 08:40, 24 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Dziś nie dotrzymałam słowa z rysunkiem... Dziś w malarza się bawiłam ściennego . Próby robię kolorystyczne.

A jak idą próby, na coś się zdecydowałaś ?
MAD 10:36, 24 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

Dziękuje Toszko, jesteś Kochana papieru nie wrzucałam prawie w ogóle.

Porwane wytłoczki od jajek się świetnie nadają. Własny kompost to ekstra sprawa! Mam dwa wielkie kompostowniki wyładowane gotowym kompostem do przesiania, jeden już przerzucony jesiennie i zapełnia się kolejny jesiennymi "zbiorami".