Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 10:53, 02 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Kasiu, te roślinki które do Ciebie przyjechały pokazujesz to są róże?

W życiu takich wielkich w doniczce nie widziałam.

Tak to róża Alden Beisen
kasia_w 10:55, 02 paź 2015

nicol21 napisał(a)
A co to za historia sprawila ze zmienilas awatarek i kfioootki pokazujesz? oczywiscie nie poznalam....

Roze swietne! ta pierwsza zupelnie nie rozanie wyglada, ale wcale niedobitkiem nie jest Sliczna bedzie.
tej drugiej chyba wycielabym te owoce zeby na ich rozrost sie nie silila i zeby w kwiaty jej poszlo za rok.

E taka tam historia. Mnie nie dotyczyła, tylko eMa. Ale nic miłego...

Powiedz mi lepiej, gdzie ja mam ambrowce posadzić, bo nie mogę po prostu ich piękna jesiennego wytrzymać

Mam jeszcze przedpłocie do zagospodarowania. Ale tam ruch budowlany, gdyby zmarniały to bym cierpiała
kasia_w 11:15, 02 paź 2015

Kiedy myślę o moim ogródku jako całości, wiem, że chciałabym by był spójny z wnętrzem domu. Fasadą pewnie też, choć nie jest to moja wymarzona architektura...

Tutaj jest fragment mojej sypialni. Jak ją urządziłam, wszyscy mówili- ojej jak słodko, ja bym tak nie mógł, to się szybko znudzi itp. A teraz to nasz ulubiony pokój w domu I jak na razie nie korci mnie do zmian.

Czyli- mój ogród ma być przytulny, słodki, kwiatowy, kobiecy, trochę vintage... Naturalne materiały, pewien luz i swoboda. Nic na pokaz, żadnych wypasionych kompletów, egzotycznych okazów, raczej odzysk, sielskość, trochę starych gratów i niedzisiejsza, niemiejska atmosfera.
Hmm...kiedy mi się to uda?

Malgosik 15:46, 02 paź 2015

W pokoju masz herbaciane róże czy tylko różowe?
Ensata 15:47, 02 paź 2015

kasia_w napisał(a)
Kiedy myślę o moim ogródku jako całości, wiem, że chciałabym by był spójny z wnętrzem domu. Fasadą pewnie też, choć nie jest to moja wymarzona architektura...

Tutaj jest fragment mojej sypialni. Jak ją urządziłam, wszyscy mówili- ojej jak słodko, ja bym tak nie mógł, to się szybko znudzi itp. A teraz to nasz ulubiony pokój w domu I jak na razie nie korci mnie do zmian.

Czyli- mój ogród ma być przytulny, słodki, kwiatowy, kobiecy, trochę vintage... Naturalne materiały, pewien luz i swoboda. Nic na pokaz, żadnych wypasionych kompletów, egzotycznych okazów, raczej odzysk, sielskość, trochę starych gratów i niedzisiejsza, niemiejska atmosfera.
Hmm...kiedy mi się to uda?

E, juz Ci sie udało moim zdaniem, dokładnie taki maszogród, jak sypialnie
A_gawa 15:49, 02 paź 2015

Kasiu, piękna Twoja sypialnia, piękna i ciepła.

Patrzę i oczom nie wierzę, bo właśnie takie zasłony wczoraj na allegro oglądałam...

Wiesz Kasiu i dla mnie powroty właśnie do takiego domu są najpiękniejsze, takiego drewnianego, z babcinymi różami i starymi gratami, z kwiatkami na firance i doskonale niedoskonałą powierzchnią ścian.

Poszukujemy siebie w chaosie współczesności.

Dziękuję za to zdjęcie.
Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że świat jeszcze nie oszalał.
Dziękuję.
kasia_w 15:50, 02 paź 2015

Malgosik napisał(a)
W pokoju masz herbaciane róże czy tylko różowe?

to są hortensje na tapecie z magnolią. Połaczenie dziwne, chyba projektant na terminach kwitnienia się nie znał
kasia_w 15:50, 02 paź 2015

Ensata napisał(a)
E, juz Ci sie udało moim zdaniem, dokładnie taki maszogród, jak sypialnie

A to ci komplement. Dziękuję
kasia_w 15:53, 02 paź 2015

Prosze bardzo

Ściany mam niestety doskonale gładkie
Ale za to w biurze mam surową oryginalną loftową cegłę dla równowagi. I choć oklepana uwielbiam ją, zwłaszcza w połączeniu ze sztukaterią.

Zasłony, jak większośc tkanin mam z dekorii

E...tam- świat oszalał. Normalność to względne pojęcie

A_gawa napisał(a)
Kasiu, piękna Twoja sypialnia, piękna i ciepła.

Patrzę i oczom nie wierzę, bo właśnie takie zasłony wczoraj na allegro oglądałam...

Wiesz Kasiu i dla mnie powroty właśnie do takiego domu są najpiękniejsze, takiego drewnianego, z babcinymi różami i starymi gratami, z kwiatkami na firance i doskonale niedoskonałą powierzchnią ścian.

Poszukujemy siebie w chaosie współczesności.

Dziękuję za to zdjęcie.
Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że świat jeszcze nie oszalał.
Dziękuję.
kasia_w 15:57, 02 paź 2015

a jeszcze się pochwalę, że ta skrzynia w głębi, która służy za stolik nocny to kufer posażny prababci mojego M. Sama wynalazłam (na spiklerzu teściowej oczywiście) i przywróciłam do świata żywych