Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 21:35, 14 kwi 2015

ela_z napisał(a)
Mi bardziej podoba sie druga opcja
Tym bardziej ze na początku rabaty masz tez kulki i możesz je wszystkie połaczyc. I bedziesz miała ciągłość

Pozdrawiam

Ela-dzięki za głos w sprawie , tak będzie
kasia_w 21:36, 14 kwi 2015

bleebla napisał(a)
Ja też jestem za opcją nr 2. Zdecydowanie

Aga ja też, dzięki
nicol21 21:52, 14 kwi 2015

Nadrobiłam Super, że poszerzyłaś rabaty! Jak patrzyłam na pierwsze strony to właśnie myślałam że szkoda że takie wąskie.
Co do tych cisów to chyba troszkę za daleko są od siebie żeby był jednolity murek z nich. Ale grunt żeby sie przyjeły i zaczęły rosnąć.

Co do kulkowiska to jestem za opcją kulki pod hakuro i luźniej i trawki między nie. Jeśli masz mokro to ostatnio popularnego tataraku możesz dodac żeby rozjaśnić i mieć cało roczny fajny widok z kuchni. A możesz ewent oddać werbenę Choć może to za dużo szczęścia będzie wtedy.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kasia_w 22:01, 14 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam Super, że poszerzyłaś rabaty! Jak patrzyłam na pierwsze strony to właśnie myślałam że szkoda że takie wąskie.
Co do tych cisów to chyba troszkę za daleko są od siebie żeby był jednolity murek z nich. Ale grunt żeby sie przyjeły i zaczęły rosnąć.

Co do kulkowiska to jestem za opcją kulki pod hakuro i luźniej i trawki między nie. Jeśli masz mokro to ostatnio popularnego tataraku możesz dodac żeby rozjaśnić i mieć cało roczny fajny widok z kuchni. A możesz ewent oddać werbenę Choć może to za dużo szczęścia będzie wtedy.

Dzięki Ewelina
no właśnie cisy są co 70 cm, Ale nie ruszam ich już, niech sobie korzonki zapuszczają. A co z przoudu tej rabatki cisowej-berberysowej byś dała? Tam gdzie ziemia łysa. Jakiś róż, purpura mi się chyba widzi,czy tylko żórawki pozostają? Nie żebym nie lubiła...

No i siatka wylatuje Ogrodzenie już zamówione. Małe kroczki w stronę "pożegnania z błotem" przynajmniej wizualnym pożegnaniem, choć jakieś plotki o budowie drogi krążą
Kasia73 22:22, 14 kwi 2015

Kasiu pozdrawiam. Kulkowisko super. Powiększysz jeszcze którąś rabatę?! Tak Cię kuszę.
Malgosik 23:05, 14 kwi 2015

ta rabata w przypudrowanym różu ma sporo wysokich bylin
nie wiem czy nie zjedzą kulek, bo w łezce to one grają 1 skrzypce
chyba że będziesz szukać wersji mini, niższych roślin w tych kolorach
kasia_w 11:06, 15 kwi 2015

Kasia73 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam. Kulkowisko super. Powiększysz jeszcze którąś rabatę?! Tak Cię kuszę.

jeszcze w planie 2 małe powiększonka przy ścieżce wokół domu.Jak mężuś darń wykopie, pokażę. Nie poszaleję za bardzo na razie, trochę trawnika muszę zostawić na kopanie piłki. Jak piłkarz dorośnie, wyniesie się na boisko i trawnik mój
kasia_w 11:09, 15 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
ta rabata w przypudrowanym różu ma sporo wysokich bylin
nie wiem czy nie zjedzą kulek, bo w łezce to one grają 1 skrzypce
chyba że będziesz szukać wersji mini, niższych roślin w tych kolorach

Coś nie czuję żeby tak zjadły od razu, bo u mnie jakoś wolnawo wszystko rośnie. Małgosiu- ja już posadziłam kilka sadzonek wysokich bylin z biedronki( były takie jeżówki i inne różowo- fioletowe), ale czy przeżyją? a jeśli tak, jak wysokie u mnie urosną - tego nie wie nikt.Pozostaje mi podlewać i uzbroić się w cierpliwość. A nie jest to moja mocna cecha
Malgosik 22:47, 15 kwi 2015

kasia_w napisał(a)

Coś nie czuję żeby tak zjadły od razu, bo u mnie jakoś wolnawo wszystko rośnie. Małgosiu- ja już posadziłam kilka sadzonek wysokich bylin z biedronki( były takie jeżówki i inne różowo- fioletowe), ale czy przeżyją? a jeśli tak, jak wysokie u mnie urosną - tego nie wie nikt.Pozostaje mi podlewać i uzbroić się w cierpliwość. A nie jest to moja mocna cecha

mi też brakuje cierpliwości do tej zieleniny
marny ze mnie ogrodnik
bo ponoć domena dobrego ogrodnika to cierpliwość
kasia_w 11:15, 16 kwi 2015

Malgosik napisał(a)

mi też brakuje cierpliwości do tej zieleniny
marny ze mnie ogrodnik
bo ponoć domena dobrego ogrodnika to cierpliwość

Gosia w ramach ćwiczeń z cierpliwości dokupiłam 6 tycich sadzoneczek jeżówki w bied. Przynajmniej tanie są