Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 19:48, 27 kwi 2016

na przedpłociu- kiedyś będzie ładnie Teraz- badziew, jak określił zdjęcie mój synek
Posadziłam Therese Bugnet w zeszły weekend. Patyki powtykałam, żeby mi nie rozjechał krzaczków sprzęt budowlany. A i na zdjęciu łatwiej się zorientować
Jakby co - te zwały błota to jest nasza droga podmiejska...

Ustrojstwo na środku szpaleru rosy rugosy to wątpliwej urody konstrukcja, mająca chronić rosnącą tam czereśnię przed psami. Chyba ją zdewastują własnoręcznie, jak tylko M wyjedzie

kasia_w 19:52, 27 kwi 2016

i przedpłocie z przodu- tutaj rośnie kłosówka miękka, która w tym roku przeszła do środka ogrodu pod fundamentem ogrodzenia...Nie chcę potwora

frezja 20:00, 27 kwi 2016

Kasiu, też mam te żurawki i bardzo je lubię..kiedyś rosły w "każdym kątku", teraz zgrupowałam i efekt powinien być imponujący w fazie kwitnienia.
Jak się ma Twój Mariken ?..mój trochę dostał mrozem ale myślę, że tylko trochę.
Rabatka berberysowa cudnie wyszła, a skalnica postarała się bardzo..zapragnęłam ją mieć
kasia_w 20:03, 27 kwi 2016

frezja napisał(a)
Kasiu, też mam te żurawki i bardzo je lubię..kiedyś rosły w "każdym kątku", teraz zgrupowałam i efekt powinien być imponujący w fazie kwitnienia.
Jak się ma Twój Mariken ?..mój trochę dostał mrozem ale myślę, że tylko trochę.
Rabatka berberysowa cudnie wyszła, a skalnica postarała się bardzo..zapragnęłam ją mieć

Te żurawki krwiste lubię i ja, a zwłaszcza, fakt że nie lubią ich opuchlaki
Ten miłorząb to "zwykły" nie markien. Myślę wszystko z nim ok, to już spore drzewko
Katkak 20:09, 27 kwi 2016

Miałam kiedyś skalnicę, ale zniknęła.chyba za mało słonka miała tam gdzie rosła. U ciebie sliczna. Pozdrawiam Kasiulka .
kasia_w 10:26, 28 kwi 2016

Odpozdrawiam Kasiu
Kasya 10:31, 28 kwi 2016

kasia_w napisał(a)

Posadziłam Therese Bugnet w zeszły weekend. Patyki powtykałam, żeby mi nie rozjechał krzaczków sprzęt budowlany. A i na zdjęciu łatwiej się zorientować

szybko bedą duze

ja jestem ciekawa jak moje patyczki dadzą sobie radę, zeszloroczne mam 2 w doniczkach i juz rosna ladnie
kasia_w 11:05, 28 kwi 2016

Kasya, mam taką nadzieję. Sadzonki miały piękne korzenie. Krzaczki przycięłam po wsadzeniu, są teraz niewielkie. Oby się przyjęły. Pada sporo, więc nie podlewam. Ale na pewno musimy zrobić tam jakieś proste nawadnianie, choćby wąż (linia kroplująca?). Lejąc ze szlaucha, będę zawsze moczyła liście. Nie znam się na nawadnianiu wcale, muszę się doszkolić
Kasya 11:16, 28 kwi 2016

kasia_w napisał(a)
Kasya, mam taką nadzieję. Sadzonki miały piękne korzenie. Krzaczki przycięłam po wsadzeniu, są teraz niewielkie. Oby się przyjęły. Pada sporo, więc nie podlewam. Ale na pewno musimy zrobić tam jakieś proste nawadnianie, choćby wąż (linia kroplująca?). Lejąc ze szlaucha, będę zawsze moczyła liście. Nie znam się na nawadnianiu wcale, muszę się doszkolić

moja byla posadzona rok przed budową, nie podlewalam jej wcale przez ten rok, potem tez wlasciwie nie

mysle ze na poczatku sie przyda a potem da sobie radę sama
abiko 12:02, 28 kwi 2016

Kasia.. skalnica wymiata, coś niesamowitego. Nigdy nie udało mi się doprowadzić do takiego stanu- nawet w 1/3. Masz tak specjalną ziemię dla niej?