Głównie przesadziła na rabatę trafił czerwony klon artropurpureum, cyprysik groszkowy, trzy małe tuje - danica lub hoseri, trudno powiedzieć, trzy żurawki i trawy. Z lewej strony widać hortensję phantom, a obok niej w rzędzie pod płotem znajdą miejsce dwie kolejne. Przed nimi rośnie uratowana biała róża, na razie nie wygląda najlepiej, ale liczę na to, że przetrwa zimę i w przyszłym roku odżyje. Pomiędzy różą a za cyprysikiem groszkowym posadzę rozchodnik zastanawiam się jeszcze nad kwiatami, które będą rosły przed posadzoną już hortką i obok róży. I to by było na tyle
Ale aksamitkowo, wyglada niesamowicie pięknie, a myslałam, że lubię kwiaty w tonacji niebiesko-białej, a tu masz - jaka niespodzianka-zmieniłam poglądy
Jolu, mój ogród miał być w bieli, różu, błękicie i fiolecie i widzisz, jak to wychodzi ale aksamitki posadzone w dużej grupie wyglądają po prostu jak samo słońce albo ogień
Duża grupa aksamitek jest sliczna a one w tym roku są piękne .Jola zobacz u mnie jak wygląda ściąga do cięcia stożków ha ha Pozdrówka i lecę myć okna Szukam roboty