Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 06:59, 26 sty 2015

Niestety nie. Ponieważ i tak planuję kupić sporo, to za bardzo się tym nie przejmuję, ale pojedynczych sztuk raczej nie sprzedają.
iwonadm 07:18, 26 sty 2015

a co będziesz zamawiać może bym się podłączyła do zamówienia
Agania 07:21, 26 sty 2015

Napia napisał(a)

Na co się skusiłaś?
Plany mam szerokie, oby nie za bradzo
Na pewno hortensje phantom i vanilla fraise, buk, wiśnia japońska, piwonie, róże, trawy, floksy. A to jeszcze niepełna lista.

Już pierwsze przymiarki zakupowe... ciekawa jestem Aga co jeszcze i jakie odmiany planujesz, czy masz to przemyślane, czy zdecydujesz się na to co szkółka będzie miała w ofercie wiosennej?
iwonadm 07:44, 26 sty 2015

przeglądam Twój wątek i mam pytanko
jak sadziłaś dzwonek irlandzki
bo ja w tamtym sezonie posadziłam nasiona, wzeszły ale niestety nic się nie przyjęło. Co z nimi robiłaś, że tak ładnie wyrosły?
Napia 08:12, 26 sty 2015

iwonadm napisał(a)
a co będziesz zamawiać może bym się podłączyła do zamówienia

Na pewno piwonie, bodziszki, brunery, miskanty, szałwię, może liliowce, pysznogłówkę, żurawki. Ale to pewnie nie koniec listy.
Jeżeli chodzi o przyłączenie się do zamówienia, to naturalnie Nie widzę żadnego problemukwestia ustalenia szczegółów. Możemy się razem wybrać, jeżeli mieszkasz na południe od Poznania, będziesz miała bliżej niż ja.
Napia 08:18, 26 sty 2015

Agania napisał(a)

Już pierwsze przymiarki zakupowe... ciekawa jestem Aga co jeszcze i jakie odmiany planujesz, czy masz to przemyślane, czy zdecydujesz się na to co szkółka będzie miała w ofercie wiosennej?

Niełatwa decyzja, chociaż mam przygotowany projekt ogrodu, to jednak wprowadzam trochę zmian, a rabatę z klonem palmowym musiałam przeorganizować na nowo, bo mąż jednak w innym miejscu, niż było to zaplanowane, postawił drewutnię.
Odmiany polecane przez szkółki na pewno rozważę, czasami warto się kierować doświadczeniami sprawdzonych ogrodników. Staram się nie kupować na żywioł, chociaż czasem nie potrafię się oprzeć
iwonadm 08:20, 26 sty 2015

ja pracuję w Poznaniu ale mieszkam w Pobiedziskach
więc jednego dnia mogłabym przyjechać samochodem
a po ile sztuk trzeba u nich kupować i czy gdzieś jest cennik
przyznam że mają duży wybór jeżówek
coś z pewnością by się wybrało bo wybór olbrzymi
Napia 08:21, 26 sty 2015

iwonadm napisał(a)
przeglądam Twój wątek i mam pytanko
jak sadziłaś dzwonek irlandzki
bo ja w tamtym sezonie posadziłam nasiona, wzeszły ale niestety nic się nie przyjęło. Co z nimi robiłaś, że tak ładnie wyrosły?

W tej chwili nie pamiętam, ale mam zapisane sprawdzę wieczorem
Gdy pierwszy raz siałam, nic mi nie wzeszło. W ubiegłym roku miejsce znajdowało się w półcieniu i w pobliżu była rozłożona inia kroplująca, więc może dlatego ładnie wzeszły.
Napia 08:30, 26 sty 2015

iwonadm napisał(a)
ja pracuję w Poznaniu ale mieszkam w Pobiedziskach
więc jednego dnia mogłabym przyjechać samochodem
a po ile sztuk trzeba u nich kupować i czy gdzieś jest cennik
przyznam że mają duży wybór jeżówek
coś z pewnością by się wybrało bo wybór olbrzymi

Aaaa, o jeżówkach zapomniałam Naoglądałam się u Ciebie i też chcę, hi, hi
Nie wiem, czy mają cennik w necie, ale pamiętam, że cenowo było ok. Dokładnie nie pamiętam po ile sztuk, nie prowadzą sprzedaży typowo detalicznej, a ja kupowałam po kilkanaście sztuk z jednego rodzaju. I w tym roku też planuję. Przy okazji na miejscu wybrałam sobie pojedyncze sztuki innych roślin i nie było problemu.
Bez samochodu się nie da Nie wiem, czy w tym roku nie będę musiała jechać dwa razyw ubiegłym z trudem się zapakowałam, a rośliny były dosłownie wszędzie - pełen bagażnik, z przodu przed i na siedzeniu pasażera, za fotelamibo oni każdą roślinę sprzedają w doniczkach
marta_d 11:07, 26 sty 2015

Pozdrowionka powoli i ja budzę się z zimowego snu o czym świadczą odwiedziny byle do wiosenki