Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 22:41, 12 sie 2016

Donia72 napisał(a)
Gdzie Ty przechowujesz dalie?

U teściowej, która ma wielką piwnicę i sama zaproponowała, by u niej przechować. Zresztą pierwsze dalie dostałam właśnie od niej. U mnie by nie przetrwały. Próbowałam, ale po zimie wszystko było do wyrzucenia.
jolanka 22:47, 12 sie 2016

Agnieszko, zdjęcia obłędne Ogród "gada" kolorami. Hortensje cudowne - ciekawa jestem maja lat.
Moje to młodziaki ale tez już pokazują swoje piękno. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
olga80 22:49, 12 sie 2016

pięknie u Ciebie, sierpień to zdecydowanie czas hortensji,jeżowk i traw u Ciebie tego nie brakuje
Donia72 22:49, 12 sie 2016

Napia napisał(a)

U teściowej, która ma wielką piwnicę i sama zaproponowała, by u niej przechować. Zresztą pierwsze dalie dostałam właśnie od niej. U mnie by nie przetrwały. Próbowałam, ale po zimie wszystko było do wyrzucenia.

Ja swoje trzymałam u mamy w piwnicy w bloku. Ale też niezbyt, bo one dzikie się zrobiły, tak w górę witki porosły
Napia 23:22, 12 sie 2016

jolanka napisał(a)
Agnieszko, zdjęcia obłędne Ogród "gada" kolorami. Hortensje cudowne - ciekawa jestem maja lat.
Moje to młodziaki ale tez już pokazują swoje piękno. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich

Lubię kolory i kwiaty, a może odwrotnie W każdym razie taka pstrokacizna całkiem mi odpowiada
Hortensje raczej młode - najstarsze Anabell i Limelight mają trzy lata, vanilki sadzone w ubiegłym roku, ale wiosną mocno je przycięłam i zasiliłam nawozem. Kwiaty mają olbrzymie i chyba dobrze się u mnie czują. Ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez hortek. szkoda tylko, że ogrodowe w tym roku się nie popisały i wcale nie zakwiły.
Napia 23:36, 12 sie 2016

olga80 napisał(a)
pięknie u Ciebie, sierpień to zdecydowanie czas hortensji,jeżowk i traw u Ciebie tego nie brakuje

Dzięki Olgo Ogród w tym roku trochę zaniedbany, ale na szczęście hortensje i jeżówki niespecjalnie się przejęły tym, że nie mam dla nich czasu
Napia 23:38, 12 sie 2016

Donia72 napisał(a)

Ja swoje trzymałam u mamy w piwnicy w bloku. Ale też niezbyt, bo one dzikie się zrobiły, tak w górę witki porosły

Jest z nimi kłopot. Gdyby nie pomoc teściowej, nie zawracałabym sobie nimi głowy, chociaż, muszę przyznać, że te fioletowe naprawdę rewelacyjnie wyglądają
Nallar 00:57, 13 sie 2016

Napia napisał(a)
Kilka zdjęć sierpniowego ogrodu. Oczywiście nie może się obyć bez jeżówek, hortensji i traw

Aguś, zdjęcia z wyjazdu "oglądnęłam", (chyba jako pierwsza ) wspaniała przygoda, chwile spędzone w gronie bliskich super, ale czy powroty do domu nie są cudowne?
Czekałam na zdjęcia z Twojego ogrodu, pięknie go pokazałaś, wiedziałam kiedy zajrzeć
Zestaw hortek z jeżówkami bajeczny.
Napia 09:32, 13 sie 2016

Nallar napisał(a)

Aguś, zdjęcia z wyjazdu "oglądnęłam", (chyba jako pierwsza ) wspaniała przygoda, chwile spędzone w gronie bliskich super, ale czy powroty do domu nie są cudowne?
Czekałam na zdjęcia z Twojego ogrodu, pięknie go pokazałaś, wiedziałam kiedy zajrzeć
Zestaw hortek z jeżówkami bajeczny.

Ewka, bardzo się cieszę, że się podobały ale masz rację -podróż cudowna, spotkanie z rodziną najważniejsze, ale co w domu, to w domu

W tym roku zdjęć mało, ale zawsze coś. Niestety jeszcze przez dwa, trzy tygodnie ogród i O. trochę z doskoku, ale potem myślę, że wszystko wróci do normy
Hortki z jeżówkami to jeden z moich ulubionych zestawów.
ewsyg 09:53, 13 sie 2016

Agnieszko, dziękuję że zabrałaś nas w podróż do ciekawego kraju. Jeżeli chodzi o ogród to tak szybko u Ciebie rośnie. Cudne masz hortensje, takie "bogate" Wszystko piękne