Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 22:38, 24 mar 2017

Bogdzia napisał(a)
Aga cudną masz wiosne , u mnie ciemierniki dopiero niesmiało zaczynaja.

Dziękuję
U mnie tylko te zwyczajne ciemierniki pięknie kwitną, odmianowe wyglądają okropnie i za rok pewnie ich już nie będzie. Szkoda.
Pozdrawiam Bożeno
Napia 22:43, 24 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
Widzę Agnieszko ,że trochę słoneczka miałaś. I mnie tylko chmury.
Krokusiki Piękne. Zwłaszcza W takiej większej ilości.
Hortki oczywiście też. Jeszcze trochę I będziemy obserwować jak paczkuja z listkami

Tylko raz poświeciło słońce, weekend był pochmurny i deszczowy. Przede wszystkim sobota. Było tak nieprzyjemnie, że nie wychyliłam nosa z domu. Podobno najbliższy tydzień ma przynieść ładniejszą pogodę
Krokusy cieszą mnie bardzo, bo jesienią posadziłam trochę cebulek, które mam nadzieję za lat kilka stworzą ładne dywaniki Tylko przebiśniegi nie wyszły, niestety
Ewik 22:44, 24 mar 2017

Aga, wiosna juz w pełni u ciebie, czekam na Twoje tulipany .
z ciemiernikami mam podobnie , ale je uwielbiam
Napia 22:47, 24 mar 2017

iwonadm napisał(a)
Aga piękne, wiosenne kwiecie u Ciebie. Co do róż:jeszcze nie posadziłam tych kupionych na jesieni. Na razie szukam miejsce. Te posadzone mają już ładne pączki. Nie kuszę się na te z B. niestety nie mam dobrego doświadczenia. Jedna parkowa okazała się pnąca. Tak atrakcyjna dla chrzaszczy, że cała się od nich ruszała. Niestety eksmitowałam ją ale to było parę lat temu. Może od tego czasu coś się pozmieniało
'

Fajnie, że róże przetrwały zimę. U mnie też, choć jedna czy dwie przemarzły do kopczyka, ale mają zielone pędy i puszczają nowe pąki.
Hmmm, szkoda by było, gdyby to jednak nie był Chopin. Będę obserwować tę różę, jeśli będzie sprawiać kłopoty, dostanie miejscówkę na rabacie pod płotem, gdzie trafiają takie przypadki, a jeżeli za bardzo polubią ją chrząszcze, no cóż ..., będziemy musiały się pożegnać. Teraz jednak daję jej szansę
Napia 22:51, 24 mar 2017

Ewik napisał(a)
Aga, wiosna juz w pełni u ciebie, czekam na Twoje tulipany .
z ciemiernikami mam podobnie , ale je uwielbiam

Kły wychodzą tabunami i często w bardzo nieoczekiwanych miejscach chyba sadziłam je w pośpiechu, bo teraz sama nie pamiętam, gdzie jakie rosną. Muszę sięgnąć do notatek z ubiegłego roku, może tam coś znajdę.
Bardzo lubię ciemierniki, bardzo bardzo. Tylko szkoda, że te kolorowe nie chcą u mnie rosnąć, paskudy
jolanka 22:54, 24 mar 2017

Przecudownie wyglądaja u Ciebie i ciemierniki i krokusy Wiosna do Ciebie wcześniej przyszla
Napia 22:56, 24 mar 2017

yolka napisał(a)
Do Ciebie przyszła od razu słoneczna i taka przejrzysta, nie będzie przesady jak powiem, że dzielnie wspierana przez zdolnego fotografa

Kochana jesteś Jolu ale fotki ładne tylko dzięki naturze. kwiatki same się ustawiają do zdjęć a czasem całkiem przez przypadek wyjdzie coś ciekawego.

Napia 22:57, 24 mar 2017

jolanka napisał(a)
Przecudownie wyglądaja u Ciebie i ciemierniki i krokusy Wiosna do Ciebie wcześniej przyszla

Juppi!!! tak się cieszę na wiosnę, że aż cała się śmieję ona już wszędzie jest, na szczęście, i mam nadzieję, że żadne niespodzianki pogodowe nam się już nie przytrafią
Napia 23:00, 24 mar 2017

patrycja napisał(a)

Ze wszystkich kolorów krokusów ten podoba mi się najbardziej, ktoś napisał kolor budyniowy.Muszę poszukać go na jesień, wiesz może jak się zwą?

Ja z kolei wolę niebieskie, fioletowe i białe. Ale ta żółta kępka krokusów wiosną zawsze tak optymistycznie wygląda Kilka lat temu przyszło kilka cebulek w formie gratisów do większego zamówienia i z roku na rok jest ich więcej.
Napia 23:10, 24 mar 2017

ryska napisał(a)
Ale piękne fociszcza wiosny.
Cebulica się spisała, cieszę się

Cebulica wychodzi tu i tam, a myślałam, że sadziłam ją w kupie Może jutro uda się zrobić ładne fotki, bo dzisiejsze wyszły niewyraźne i rozmazane i zobaczysz jak ładnie wygląda