Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 08:19, 15 cze 2015

Iggia napisał(a)
Małgosia - śliczne lawendy

Dzięki
Widać że im dobrze w tym miejscu.
Czekam na więcej koloru.
kasia_w 09:48, 15 cze 2015

Malgosia rosliny oczywiście piękne i dorodne.Ale ja także widzę zmianę na plus w zdjeciach !pozdrowki
Malgosik 09:55, 15 cze 2015

kasia_w napisał(a)
Malgosia rosliny oczywiście piękne i dorodne.Ale ja także widzę zmianę na plus w zdjeciach !pozdrowki

Mam dziś parcie na ten ostatni punkt ogrodniczy, który mi podałaś. Ciekawe tylko, czy po weekendzie materiał nie jest przebrany.

Nie mam co pokazywać, to chociaż parę zbliżeń
Reszty rozgrzebanego ogrodu nie pokazuję.
Pozdrawiam
nicol21 10:12, 15 cze 2015

Gosiu,
Twoje evergoldy są śliczne [moje pod groźbą zaczynają się mobilizować]. Po żurawkach zupełnie nie widać że pobierałaś z nich sadzonki! Gdybyś nie napisała to bym zupełnie tego nie zauważyła. Świetnie się komponują z hostą patriot [ha! mam ten sam zestaw , też masz patriot?]

Tawułka też jest śliczna z tymi kwiatuszkami jest bardzo urokliwa, nawet jeśli pierzasta czasem bywa Wiesz jak się ją rozmnaża? a jak świeci i rozjaśnia to już widziałaś i widzisz u siebie

Lawenda to istny busz, wiem, że już mówiłam że troszkę rozpaczałaś nad krzaczkami w ub roku, ale teraz istny busz

czosnki... i fajne i niefajne takie strerczące pałeczki
u mnie teraz są krzysztofy, wielkie jak moja dłoń Główkowych jeszcze nie ma, sporo mi padło bo tulipy je zupełnie zasłoniły. Ale rzeczywiście po przekwitnięciu już nie zdobią tak jak w trakcie, zastanawiam się czy już je wyciąć czy nie. Tniesz swoje czy czekasz az zaschną?

Wielkie są te żurawki,prawda? Wcześniej myślałam że to takie małe krzaczki bywają, a tu krzaczory. Te Twoje czerwone to Berry Smoothie?

Buziam i podziwiam ogrom pracy włożonej w założenie ogródka. Ślicznie już jest, a za rok to już będzie bosko!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 10:17, 15 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Gosiu,
Twoje evergoldy są śliczne [moje pod groźbą zaczynają się mobilizować]. Po żurawkach zupełnie nie widać że pobierałaś z nich sadzonki! Gdybyś nie napisała to bym zupełnie tego nie zauważyła. Świetnie się komponują z hostą patriot [ha! mam ten sam zestaw , też masz patriot?]

Tawułka też jest śliczna z tymi kwiatuszkami jest bardzo urokliwa, nawet jeśli pierzasta czasem bywa Wiesz jak się ją rozmnaża? a jak świeci i rozjaśnia to już widziałaś i widzisz u siebie

Lawenda to istny busz, wiem, że już mówiłam że troszkę rozpaczałaś nad krzaczkami w ub roku, ale teraz istny busz

czosnki... i fajne i niefajne takie strerczące pałeczki
u mnie teraz są krzysztofy, wielkie jak moja dłoń Główkowych jeszcze nie ma, sporo mi padło bo tulipy je zupełnie zasłoniły. Ale rzeczywiście po przekwitnięciu już nie zdobią tak jak w trakcie, zastanawiam się czy już je wyciąć czy nie. Tniesz swoje czy czekasz az zaschną?

Wielkie są te żurawki,prawda? Wcześniej myślałam że to takie małe krzaczki bywają, a tu krzaczory. Te Twoje czerwone to Berry Smoothie?

Buziam i podziwiam ogrom pracy włożonej w założenie ogródka. Ślicznie już jest, a za rok to już będzie bosko!

Hosty Patriot jeszcze nie mam.
To jest Christmas Tree, ma obrzeża lekko białawo-żółte i mniej niż ta pierwsza.
Żurawka to Barry Smoothie, ale ona jest wyjątkowo duża. Mam też mniejsze i malutkie odmiany.
Przyglądam się czosnkom i myślę kiedy ciąć, bo nie chcę żeby szpeciły.
Tawuły japońskiej jeszcze nie rozmnażałam, ale podejrzewam że kawałek pędu do ziemi się wsadza i tyle.
Pozdrawiam.
Malgosik 17:05, 15 cze 2015

pojechałam do sklepu

podoba mi się żółta hosta w tym zestawieniu

to ma być rozplenica Hameln?
jakoś dziwnie wygląda

Malgosik 17:10, 15 cze 2015

nie powiem że kocham łubiny, ale chciałam jakieś kwiaty, kolory, więc wzięłam, bo nie były drogie
nie za smutno?
łubiny są fioletowe i różowe

wymieniłam czekoladowe żurawki na jaśniejsze berberysy, dalej smutno? czy przesadzam? jak coś potkam, to dołożę kwiaty w odpowiednim kolorze

zabrałam trzmieliny i wsadziłam tawuły by dodać limonkowego
teraz to już miskanty tu chyba nie pasują...
albo ogólnie łubiny nie pasują do variegatusów
sama nie wiem

ogólnie na ten moment stawiam na opcję z berberysami

kasia_w 17:13, 15 cze 2015

a mnie to trzecie jednak gra gdzie byłaś ?zakrzow tylko?
Malgosik 17:13, 15 cze 2015

myślę jeszcze, czy trzmieliny utrzymywać jako zwarte krzewinki, kulki, czy zrobić żywopłocik
a może obsadzić pierwszy rząd w grupie, potem w grupie bergenie, żurawki i berberysy, plamami
Ewa_w_ogrodzie 17:19, 15 cze 2015

wymieniłam czekoladowe żurawki na jaśniejsze berberysy, dalej smutno? czy przesadzam? jak coś potkam, to dołożę kwiaty w odpowiednim kolorze

To mi pasuje,berberysy ładniej się prezentują niż żurawki, a trzmielina rozjaśnia całość i ma identyczny kolor jak trawki