Gosia-
- chodzi Ci o wrzosy czy wrzośce?
- jeśli zmienisz miejscami żórawki i trzmielinę, to zrobi się taka przeplatanka kolorystyczna,dość kontrastowa, ja tak nie lubię na przykład.
-Jak dla mnie to jest super tak, jak jest
Tutaj to nie jest łatwe zadanie. A może tylko rozplenice + sedum. To razem super wygląda. Albo rozplenice, sedum i te żółte tawuły, co Ci się zostały. Kurcze- tego układu, co jest teraz, nie mogę sobie wyobrazić, roślinki są malutkie jeszcze. Ale pewnie jest ładny
p.s. Moja rozplenice w drugim roku po posadzeniu wygląda równie dziwnie, co ta twoja kupiona. Ale z kupionych 4 mam chyba ze 12 teraz
tylko wrzośce mam na myśli
no to właśnie teraz jest przeplatanka, bo wrzośce większość sezony będą zielone, potem różowe żurawki, zielone trzmieliny, różowe berberysy i zielone bergenie
a jak dam wrzośce zielone (wiosną różowe), potem zielone trzmieliny, różowe żurawki i zielone bergenie, to jest tylko 1 kolor różowy całosezonowy no i wiosną przeplatanka - 2 razy róż, a nie 3 razy z berberysami
i jeszcze jedna sprawa
jak wstawię admirationy (ciągle za mało ich mam, bo wszędzie były chore) to robi się mało miejsca na bergenię, a zrobiłam sporo sadzonek