Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Kuba 21:38, 17 cze 2015

Malgosik napisał(a)
ja to jestem jednak kokoszka
pojechałam po siatkę na krety, a kupiłam krwawnik i żurawkę
ale takie ładne były, ze nie mogłam się oprzeć
nie mam gdzie posadzić narazie, ale kupiłam po sztuce na rozmnożenie

no to już zakupoholizmogrodowy
taki krwawnik też bym pewnie przytargała
Malgosik 07:22, 18 cze 2015

kasia_w napisał(a)
to się podobno nazywa meska decyzja

Pozdrawiam
Malgosik 07:25, 18 cze 2015

Kuba napisał(a)

no to już zakupoholizmogrodowy
taki krwawnik też bym pewnie przytargała

Nieczęsto spotyka się takie rośliny więc wzięłam. Mam jeszcze te pomaranczowe dalie, więc coś z nich w przyszłości zrobię. Albo pójdą na ognista rabate albo z fioletami zestawie.
Krwawnik kosztował całe 6,50 zł.
Kasia73 08:33, 18 cze 2015

Ale masz tempo aż zazdroszczę. Kulkowisko piękne, stipy "mam" takie same ale co tam kiedyś urosną.
Iggia 08:52, 18 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Nieczęsto spotyka się takie rośliny więc wzięłam. Mam jeszcze te pomaranczowe dalie, więc coś z nich w przyszłości zrobię. Albo pójdą na ognista rabate albo z fioletami zestawie.
Krwawnik kosztował całe 6,50 zł.

Małgosia - ja wczoraj pojechałam po 2 lawendy a wróciłam z: 4 lawendami (po 3zł), 2 bukszpanami (4zł/szt), 2 żurawkami (3,5zł/szt) i konwalnikiem (11zł) - tak to jest jak człowiek wkurzony jedzie do szkółki. I gdyby nie to, że wiem, że już nie mam miejsca to było by więcej
Malgosik 09:20, 18 cze 2015

Iggia napisał(a)

Małgosia - ja wczoraj pojechałam po 2 lawendy a wróciłam z: 4 lawendami (po 3zł), 2 bukszpanami (4zł/szt), 2 żurawkami (3,5zł/szt) i konwalnikiem (11zł) - tak to jest jak człowiek wkurzony jedzie do szkółki. I gdyby nie to, że wiem, że już nie mam miejsca to było by więcej

To tanio kupowalas.
Zanim się wprowadzicie to rośliny podrosna. Bedziesz miala matecznik do pobierania materiału na sadzonki. Bo napewno będziesz potrzebować więcej.
Jak widzisz też czasem biorę 1 sztukę, z której powstaną za rok sadzonki.
Po roku zurawke można podzielić na 5-8 sztuk.
Malgosik 09:22, 18 cze 2015

Kasia73 napisał(a)
Ale masz tempo aż zazdroszczę. Kulkowisko piękne, stipy "mam" takie same ale co tam kiedyś urosną.

Jak nie przemarzna to może się rozrosna. Ale czy zdążą w tym sezonie zakwitnac by się rozsiac na wypadek przemarzniecia?...
lojalna_ 09:29, 18 cze 2015

Małgosiu ominełam Twoje cztery seteczki wiec .....wszystkiego co urodzajne Ci zycze i oby sezon tak Ci sie cudnie rozwijał jak na fotkach widac ....sporo sie dzieje

I poperam koniec z doniczkami w grunt bo lepiej rosnie i szybciej mozna podzielic przesadzic

Edit buziolki
Iggia 09:30, 18 cze 2015

Malgosik napisał(a)

To tanio kupowalas.
Zanim się wprowadzicie to rośliny podrosna. Bedziesz miala matecznik do pobierania materiału na sadzonki. Bo napewno będziesz potrzebować więcej.
Jak widzisz też czasem biorę 1 sztukę, z której powstaną za rok sadzonki.
Po roku zurawke można podzielić na 5-8 sztuk.

Własnie dlatego kupowałam bo tanio. Żurawki w innych szkółkach widziałam po 8-12zł (więc jak znalazłam po 3,5zł to kupiłam 2 różne ale niestety NN. Właśnie do dzielenia je kupiłam
Z tym, że te lawendy po 3 zł to takie malutkie ale już kwitnące. Kupiłam w poniedziałek lawendy francuskie po 5zł/szt a te wczorajsze to nie wiem jakie są
Zaczęłam robić zdjęcia i bateria mi padła w aparacie
A te co zrobiłam to się okazało, ze są nieostre (tak to jest jak się nie umie obsługiwać aparatu )
ren133 09:41, 18 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Fajnie że Ci się udało
Obserwuję, że z czasem, powoli, spotyka się pożądane rośliny w punktach sprzedaży. Ale ile się trzeba naczekać, najeździć...
A i tak często kupuję coś innego niż chciałam, bo jest i mi się podoba.

Jak też tak robię ... coraz częściej kupuję inne rośliny niż planowałam
A główna przyczyna to problem z dostępnością...